Gündem Yastık içerisine sakladığı 28 bin lira kül oldu

Yastık içerisine sakladığı 28 bin lira kül oldu

Paylaş
Yastık içerisine sakladığı 28 bin lira kül oldu

Şırnak'ta güvenlik koruculuğu yapan Kamil Fidan'ın ev yapmak için biriktirip yastık içerisine gizlediği 28 bin lirası, evinde çıkan yangında eşyalarıyla birlikte yanarak kül oldu

3 yıl önce babasının evinden ayrılıp Siirt’e yerleşen ve geçen yıl güvenlik korucusu olduktan sonra tekrar Şırnak'a geri dönen Kamil Fidan, kiralık ev bulamadığı için eşi ve çocuklarıyla birlikte babasının evindeki bir odaya yerleşti. Ev yaptırmak için biriktirdiği 28 bin lirasını da bir yastığın içine koydu. Ancak dün sabah kendisi görevdeyken evinde çıkan yangında, tüm ev eşyasıyla birlikte yastıkta gizlediği 28 bin lirası da yandı.

'BÜTÜN VARLIĞIM YANDI'

Kamil Fidan, hayırsever vatandaşlar ve devletten yardım istediğini belirterek "Siirt’ten taşındım, evimi buraya getirdim. Babamın bir odasında yaşıyordum. Evimin bütün malzemesi bu odanın içinde yandı. Benim mal varlığım, neyim varsa hepsi bu odadaydı. Benim 28 milyar param da yastık altındaydı. O da yandı. Devletimizden bir yardım istiyorum. Bana bir destek çıkarsa, yardım ederse çok memnun olurum. Ben bu kış ortasında hangi tarafa gideceğimi bilmiyorum. Gidecek bir yerimiz de yok." dedi.



'ÇOCUKLARIMI ALEVLERİN İÇİNDEN ÇIKARDIM'

Akciğer hastası olan Kamil Fidan’ın eşi Hamdiye Fidan, "3 çocuğumla içeride oturup kahvaltı ediyorduk. Duman çıkmaya başladı. Sobaya baktım, bacaya baktım duman çıkmıyordu. 'Dama çıkayım, belki ordan tıkanmıştır' dedim. Gittim baktım, bir şey yoktu. Aşağı indim, içerisi daha fazla dumanla dolmuştu. Dumanın nereden geldiğini bilmiyordum. Bir daha dama çıktım merdivene daha varmadan bağırdılar, 'Kızın yandı' dediler. Geldiğim zaman çocuklarım alevlerin içerisindeydi. 3 çocuğum alevin içindeydi. Çocuklarımı alevlerin içinden çıkardım" diye konuştu.

Sekvan KÜDEN/ ŞIRNAK,(DHA)