Ekonomi Yastıktan 47 milyar çıktı

Yastıktan 47 milyar çıktı

Paylaş
Yastıktan 47 milyar çıktı

Varlık Barışı kapsamında 64 bin vergi mükellefi 47 milyar 302 milyon liralık beyanda bulundu

64 bin mükellef katıldı

Krizde finansman sağlamak için geçen yıl başlatılan yastık altındaki paranın ekonomiye çekilmesini içeren Varlık Barışı kapsamında 64 bin vergi mükellefi 47 milyar 302 milyon liralık beyanda bulundu.

Maliye Bakanlığı 1 milyar 556 milyon TL vergi tahakkuk etti. 12 Aralık itibarıyla 24 milyar TL olduğu açıklanan Varlık Barışı kapsamında beyan edilen tutarın son 1 ay içinde artış göstermesi merak konusu oldu.

Türkler son günü bekler

Konuyla ilgili olarak dün bir toplantı düzenleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uygulama kapsamında 26 milyar 950 milyon lira yurtdışından, 20 milyar 352 milyon liralık kaynağın yurtiçinden beyan edildiğini söyledi.

12 Aralık itibarıyla 24 milyarlık kaynağın kaydedildiğini açıklayan Mehmet Şimşek, 1 ayda beyan edilen tutardaki artışın nedeninin sorulması üzerine, gerekçe olarak Türk insanının son günü beklemesini gösterdi.

Şov yapmak isteyen yok

Varlık Barışı kapsamında yaklaşık 5 milyar lirayı Türkiye’ye getireceğini beyan edip getirmeyen işadamı Ali Türkan gibi isimlerin olup olmayacağına ilişkin soruya da Şimşek, “Büyük meblağ beyan edenler isimlerini gizli tutuyor.

Önceki dönemde ifade ettiğiniz tarzda daha çok şov yapmak üzere birtakım beyanlar olsaydı muhtemelen isimlerini açıklarlardı. Onun için ben öyle bir tehlikeyi küçük görüyorum” yanıtını verdi.

538.9 milyon tahsil edildi

Gelir İdaresi’nin yaptığı açıklamaya göre Varlık Barışı’na konu edilen kaynağın yarısını döviz oluşturdu. Yurtiçinde beyan edilen 20 milyar 352 milyon liranın 18 milyar 329 milyon lirası mükelleflerce, 2 milyar lirası ise mükellef olmayanlarca bildirildi.

Yurtdışından banka ve aracı kuruluşlara bildirilen tutar da 4.6 milyar lira oldu. Bu kapsamda tahakkuk eden 1 milyar 556 milyon liralık verginin 538.9 milyon lirası tahsil edildi.

Haberin Devamı