7. Yağ tüketimini kesmek
1980'ler ve 90'larda ortaya çıkıp insanları yanılgıya düşüren en büyük kilo verme yalanı 'yağı kesmek'ti. Yağsız patates cipsleri çıktı, salatalara bile yağ konmadı hatta yağsız dondurmalar çıktı. Sözde yağ yemeye son vererek sağlıklı olunacaktı. Ancak bir ayrım kaçırılıyordu, yağlar ikiye ayrılır: sağlıklı yağlar ve sağlıksız yağlar. Yağsız bir diyet uygulamayın çünkü içinde yağ bulunan fosfolipitler, beyin ve sinir dokuları için elzem. Yani bu seçim, sağlık açısından doğru değil. Deri altı yağ tabakası, vücut ısısının kaybını önlüyor. Kış aylarında yağlı olan bireyler zayıf olanlara göre daha az üşüyor ve daha çok terliyor. Yağ, organları çevrele-yerek dış etkenlerden koruyor. Yağda eriyen vitaminlerin emilimi için ortamda yağ olması gerekiyor. Yağ, gıdaların uzun süre midede kalarak midenin boşalmasını geciktiriyor ve tokluk hissi veriyor.