Gündem Yavru tilkiye sahip çıktılar

Yavru tilkiye sahip çıktılar

Paylaş
Yavru tilkiye sahip çıktılar

Demre'de vatandaşlar tarafından bulunan yavru tilki, vatandaşlar tarafından süt, et ve ekmekle besleniyor

Demre’de vatandaşlar tarafından bulunan yavru tilki, vatandaşlar tarafından süt, et ve ekmekle besleniyor. Bir vatandaşın yavru köpeklerinin yanında beslediği yavru tilki, biraz büyüdükten sonra doğaya bırakılacak.

Haberin Devamı

İlçe merkezinde evinin arkasındaki çalılara sıkışmış bir yavru tilki olduğun gören Abdullah Soydan, yavru tilkiyi Demre Sanayi Sitesi’nde tamircilik yapan arkadaşı Abdurahman Keskin’e verdi.

Abdurahman Keskin de, yaklaşık 1 aylık olan yavru tilkiyi iple bağlayarak tamirhanede beslemeye başladı. Yavru tilkiyi süt, et ve ekmekle besleyen Keskin, tek başına bakamayacağını anlayınca arkadaşlarından yardım istedi.

Keskin, yavru tilkiyi arkadaşlarının önerisi üzerine ilçedeki bir yerel gazetenin sahiplerinden Güldehen Gürçkaya’ya götürdü. Gürçkaya da yavru tilkiyi, 10 yavrusu olan köpeğinin yayına koydu.

Güldehen Gürçkaya, yavru tilkinin henüz çok küçük olduğunu belirterek, "Bugün doğaya bıraksak tek başına yaşayamaz. Annesini de bulması zor görünüyor. Biraz bakıp büyüttükten sonra doğaya bırakacağız" dedi.

Haberin Devamı

Gürçkaya, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Antalya Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile irtibata geçerek tilkiye baktıklarını haber vereceklerini kaydetti.