Tarsus Yavru vatan Kıbrıs’a 45 yıl sonra ayak bastılar

Yavru vatan Kıbrıs’a 45 yıl sonra ayak bastılar

Paylaş
Yavru vatan Kıbrıs’a 45 yıl sonra ayak bastılar

Yavru vatan Kıbrıs’a 45 yıl sonra ayak bastılar

Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA) -MERSİN'in Tarsus ilçesinden Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan Gaziler, uğruna savaştıkları topraklara 45 yıl sonra ayakbastı.
Tarsus Belediyesi, 45 yıl önce dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in 'Ayşe Tatile Çıksın' parolasıyla yavru vatan Kıbrıs’ı bağımsızlığına kavuşturmak üzere başlattığı Barış Harekatı’nda görev alan ve harekât sonrası gazilik mertebesine ulaşan Tarsuslu Gaziler ile eşlerini KKTC’ye götürdü. 85 kişiden oluşan kafilede Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın eşi Derya Özinç Bozdoğan ile Belediye Başkan Yardımcısı Ünzile Kuru yer aldı.
Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda Kıbrıs’a gitmenin heyecanıyla duygularını dile getiren Gaziler, Barış Harekatı’nın üzerinden 45 yıl geçmesine rağmen uğruna savaştıkları topraklara bugüne kadar gidemediklerini dile getirdiler. Gaziler, kendilerine bu imkanı sağlayan Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ve ekibine teşekkürlerini iletti.
Lefkoşa’da otele yerleştirilen Gaziler, kendileri için düzenlenen 3 günlük gezi programında, Boğaz Şehitliği, Panaromik Tur, Barbarlık Müzesi ile Girne Kalesi ve Limanı’nı ziyaret edecek. Ardından Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ünzile Kuru ve Gaziler, 15 Kasım’da düzenlenecek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 36'nci kuruluş yıl dönümü törenine katılacak. Tören sonrasında kardeş belediye Tatlısu ziyaret edilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı