Gündem Yavuz Bingöl'e '5 kuruşluk' dava

Yavuz Bingöl'e '5 kuruşluk' dava

Paylaş
Yavuz Bingöl'e '5 kuruşluk' dava

'Erdoğan'ın Berkin'in annesini yuhalatması insani' diyen Yavuz Bingöl'e Berkin Elvan'ın babası 5 kuruşluk tazminat davası açıyor

Gezi olayları sırasında Okmeydanı’nda ekmek almaya çıktığı sırada polisin attığı gaz fişeğiyle başından ağır yaralanan ve 269 gün verdiği yaşam mücadelesini 11 Mart 2014'te 15 yaşındayken kaybeden Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, “Erdoğan'ın Berkin'in annesini yuhalatması insani bir şey” diyen türkücü Yavuz Bingöl’e 5 kuruşluk manevi tazminat davası açacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

"O ŞAHIS HAKKINDA"

T24'ten Hülya Karabağ'ın haberine göre Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan ve annesi Gülsüm Elvan, Meclis’te, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’le birlikte basın toplantısı gerçekleştirdi. Sami Elvan, isim vermeden Yavuz Bingöl'e de 5 kuruşluk manevi tazminat davası açacaklarını söyledi. Sami Elvan, “O şahıs hakkında 5 kuruşluk manevi tazminat davası açacağız” dedi. Gazetecilere davanın peşini bırakmamaları çağrısında bulunan Elvan, "Berkin sizin de Türkiye'nin de çocuğu; bu davadan vazgeçmeyin" diye konuştu.

FAZIL SAY'DAN BİNGÖL'E ÇOK SERT TEPKİ

Yavuz Bingöl'ün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Berkin Elvan’ın annesini yuhalatmasına ilişkin yaptığı "Erdoğan Berkin Elvan'ın annesini yuhalattı çünkü onun da ölmüş annesine küfredilmişti" şeklindeki skandal açıklamasına bir tepki de dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'dan geldi. Say, Twitter'dan "Yavuz Bingöl denilen oportünist , duyarsız adamdan tiksiniyorum. Yavuz !!! Senden utanıyorum!" diye yazdı.

Haberin Devamı

YAVUZ BİNGÖL SAKAĞI, BERKİN ELVAN SOKAĞI OLDU

Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan’la yaptığı röportajda yaptığı açıklamalarla gündem yaratan Yavuz Bİngöl'e bir tepki de İzmir’den geldi. Narlıdere’de bulunan Yavuz Bingöl Sokağı isminin değiştirilmesi için harekete geçildi. Bingöl’ün tepki çeken son sözlerinin ardından, bugün de Narlıdere belediye meclisi sokağın adını değiştirmek üzere olağanüstü toplandı. Toplantı neticesinde Narlıdere'de bulunan Yavuz Bingöl Sokağı'nın adı belediye meclisi kararıyla Berkin Elvan Sokağı olarak değiştirildi.