Gündem Yavuz Dizdar kimdir? Kaç yaşında?

Yavuz Dizdar kimdir? Kaç yaşında?

Paylaş
Yavuz Dizdar kimdir? Kaç yaşında?

Dr. Yavuz Dizdar, dün CNN TÜRK'te Buket Aydın'ın sunduğu '40' programına konuk oldu. Dizdar, yaptığı açıklamaların ardından gündem olurken hakkındaki bilgiler araştırılmaya başlandı. İşte Yavuz Dizdar'ın biyografisi...

Zaman zaman açıklamalarıyla gündem olan Dr. Yavuz Dizdar, dün Buket Aydın'ın konuğuydu. CNN TÜrk'te yayınlanan '40' programında sorulara cevap veren Yavuz Dizdar'ın "Bugün kanser denen vakaların büyük bir bölümü taramayla saptanıp hastalık konumuna sokuluyor, oysa ortada hastalık yok. Sistem, hastaneleri doldurmak için hasta pompalıyor" açıklaması tartışma yaratırken hakkındaki bilgiler bu vesileyle araştırılmaya başlandı.

Haberin Devamı

YAVUZ DİZDAR KİMDİR?

avuz Dizdar 1964’te İstanbul’da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi’ndeki orta eğitimini 1982’de; İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ndeki eğitimini 1988’de tamamladı. Tıp eğitiminin ardından, o yıllarda Siirt’e bağlı olan Batman’da yaklaşık bir yıl mecburi hizmet yaptı. 1989-1992 yıllarında İstanbul Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı’nda ilaç bilimi üzerine, 1992-1996 yıllarında Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı’nda kanser üzerine uzmanlık eğitimini tamamladı. Bu eğitimlerinin yanı sıra İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü’nde kanser biyolojisi ve immünolojisi doktorası unvanını aldı. Halen aynı enstitüde radyasyon onkolojisi uzmanı olarak çalışmaktadır.

Tıbbi çalışmalarına paralel olarak 1994’ten bu yana Dünya Gazetesi’nde sağlık ekonomisi ve politikası konusunda yazılar yazmaktadır. İstanbul Üniversitesi’ne ve üniversiter eğitime yönelik yazılarının yer aldığı Fakülte dergisi 2008 yılından beri yayın hayatındadır.

Haberin Devamı