Alanya Yayla yollarında bakım onarım çalışması

Yayla yollarında bakım onarım çalışması

Paylaş
Yayla yollarında bakım onarım çalışması

Yayla yollarında bakım onarım çalışması

ALANYA, (DHA)- ALANYA Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kış aylarında kar, yağmur ve sel suları ile zarar gören yayla ve kırsal yollarda bakım onarım çalışması başlattı. Çalışmalar kapsamında heyelandan ve kardan kapanan yollar da açılıyor.
Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nce zorlu kış şartlarında zarar gören ve bozulan yayla yollarında bakım onarım çalışması başlatıldı. Çalışma kapsamında sel sularının bozduğu yollar iş makineleri ile düzenlenirken, dere ve çay geçişlerine yağmur suyu büzleri konuyor.
YÜCEL: YAYLALARIMIZA RAHAT VE GÜVENLİ ULAŞIM İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Koçdavut, Demirtaş ve Sapadere yayla yollarında ekiplerin hummalı bir çalışma yürüttüğünü belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kaş ve Sapadere Yaylası'nın ardından Söğüt ve Kaplanhanı Yaylası'nda çalışmaların devam edeceğini söyledi. Vatandaşın tüm yaylalara rahat ve güvenli bir şekilde ulaşmasını sağlamak için ekiplerin gece gündüz sahada olduğunu ifade eden Başkan Yücel, "Yayla sezonunda vatandaşlarımızın hiçbir şekilde mağduriyet yaşamaması için azami gayret gösteriyoruz" dedi.
'KIRSALDA DA EKİPLERİMİZİN SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR'
Alanya Belediyesi'nin kırsal mahallelerde vatandaşın ulaşımını kolaylaştırmak için başlattığı çalışmalar da aralıksız devam ediyor. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kırsal yollarda da ulaşımı kolaylaştırmak için ekiplerin seferber olduğunu söyledi.
Kırsal mahalleler arasındaki ulaşımı kesintisiz ve sorunsuz hale getirmek için başlatılan çalışmalar kapsamında Süleymanlar Mahallesi ile Dere Mahallesi arasındaki yolda genişletme ve düzenleme çalışması yapılıyor. Merkez ve kırsalda alternatif ulaşım arterlerini hizmete sunmaya devam eden Alanya Belediyesi, Obaalacami Karabacak mevkiinde 2 kilometrelik alternatif ulaşım güzergahını hizmete sundu.
ÇAKALLAR MAHALLESİ'NDE YOL ÇALIŞMASI
Doğudan batıya hizmetlerini sürdüren Alanya Belediyesi, asfalt plentinin çalışma olanağı olmayan dik yollarda beton yol uygulamasına devam ediyor. Bu yönde yürütülen çalışmalar Çakallar Mahallesi merkez ve Hacıahmetler mevkiinde devam ediyor.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ekiplerin kırsaldaki yolları konforlu hale getirmek için çalışmalara aralıksız devam ettiğini belirterek, "Ekiplerimiz mesai kavramı gözetmeden vatandaşlarımızın konforlu ulaşımı için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı