Yaz akşamları yenecek en güzel şey: Karpuz pizza

Karpuz pizza olur mu? Olur elbette. Karpuzu, şişkin mi şişkin orta kısmından halka şeklinde dilimlediğinizi düşünün bir. Oldu mu size bir pizza tabanı? Üzerine ufalayın peyniri, taze baharatları, yeşillikleri... Oh mis...

11 Temmuz 2017, Salı 13:29
A A
Malzemeler:

-1 adet büyük boy karpuz
-200 gram yarım yağlı beyaz peynir
-8 yaprak taze nane
-8 dal taze kekik
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (arzuya göre)

Püf Noktası

Karpuzu öncesinde soğutun.Dilimlerin daha büyük ve şekilli olması için; uç kısımlardan basık, orta kısmı geniş bütün bir karpuz kullanmayı tercih edin.Karpuzu öncelikle uç kısımlarından keserek orta kısmına yaklaşabilir sonrasında daha kolay bir şekilde yuvarlak bir dilim çıkartabilirsiniz.


Nasıl Yapılır?


-Orta kısmı uç kısımlarına göre hayli şişkin olan bütün boy karpuzun kabuğunu bol suda yıkayın, üzerini kurulayın.


-Keskin bir bıçak ya da özel bir aparat yardımıyla orta kısmından yuvarlak ve kalın bir dilim çıkartın.

-Servis tabağına aldığınız karpuz dilimini bir pizza dilimleyici yardımıyla sekiz eşit parçaya bölün.

-Her bir dilim üzerine eşit miktarda beyaz peynir serpiştirin. Ayıklanmış taze kekik ve nane yapraklarıyla süsleyin.

-Hafif bir tat katması için arzuya göre zeytinyağı gezdirdikten sonra bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.


Servis Önerisi


Karpuz pizzayı, dilimlenen bir salata gibi düşünüp üzerine ince ince kıyılmış kırmızı soğan parçaları ve siyah zeytin dilimleri ekleyebilir, peynir miktarını arzu ettiğiniz oranda arttırabilirsiniz.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

;
Sıradaki haber yükleniyor...

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.