Astroloji Yaz, gün dönümü ve Yengeç burcu

Yaz, gün dönümü ve Yengeç burcu

Paylaş
Yaz, gün dönümü ve Yengeç burcu

Yeni bir haftadan ve yeni bir mevsimden hepinize sıcak bir merhaba sevgili Posta okurları, Güneş’in burçlarda transitini anlattığımız serimizde sıradaki burcumuz Yengeç. Hemen yarın 21 Haziran Pazartesi günü Güneş’in Yengeç burcu transiti saat 06.32’de başlıyor. // BURCU ÇAKIR ASTRO-KADERSEL YÖNÜMÜZ

Yengeç burçlarının doğum günü kutlu olsun!

Haberin Devamı

Zodyak’ın 4. burcu olan Yengeç, su grubunun ilk burcudur. Öncü bir burçtur. Mevsim geçişini anlatır. 21 Haziran’da Güneş’in Yengeç burcuna geçmesi aynı zamanda yeni bir mevsimin başladığını müjdeler. Güneş ışınlarının Yengeç dönencesine dik açıyla düşmeye başlamasıyla Kuzey Yarım Küre’de ‘‘Gün dönümü’’ yani en uzun günü yaşarız. Yaz artık gelmiştir!

Yengeç burcu, Zodyak’ın en duygusal, en hassas burcu olmasıyla ünlenmiştir. Yönetici gezegeni Ay gibi, his ve sezgileri, duygusal eğilimleri, beslenme, büyütme ve koruma içgüdüsünü anlatır.

Yengeç burcu mitolojisi

Yengeç burcunu Yunan mitolojisinde Herkül’ün bir deniz canavarı olan Hydra ile olan savaşında görüyoruz. Çok başlı bir canavar olan Hyra ile dövüşürken Herkül’ün ayaklarına bir yengeç saldırır ve ısırır. Sinirlenen Herkül yengeci ezer ve akabinde canavar Hydra’yı öldürmenin yolunu bulur. Bunun üzerine yengeci Herkül’e saldırması için gönderen ezeli düşmanı Tanrıça Hera, yengeci gökyüzünde bir takımyıldızı yapar.

Haberin Devamı

Güneş Yengeç burcunda kendini nasıl ifade eder?

Astrolojide kişiliğimizi ifade eden gösterge olan Güneş, Yengeç burcunda hassas ve duygusal kimliğimizi öne çıkartır. Duyarlı, geçmişe önem veren, ailesini ve evini ön planda tutan, koruyan ve gözeten bir yapı çizer. Güçlü sezgileri ile etrafındaki kişilerin ihtiyaçlarını sezen ve destek olan biri olarak karşımıza çıkar. Mantıklı kararlardan çok, duygusal kararlar almaya meyillidir.

Yönetici gezegeni Ay’dan gelen güçlü motivasyon sayesinde annelik içgüdüsü ile hareket eder. Sevdiklerini beslemek, korumak ister. Evine bağlıdır. Ailesinden ve arkadaşlarından mümkün olduğunca sevgi ve ilgi görmek ister. Yengeç burcunun en temel ihtiyacı olan bu duygusal güvenceyi bulamazsa içine kapanabilir ve çevresine küsebilir.

Güneş’in Yengeç burcu transiti hepimizi nasıl etkiler?

Güneş’in 21 Haziran–22 Temmuz arası seyahat edeceği Yengeç burcunun yükselen burcumuza göre etkilerine bakacak olursak;

  • Yükselen Koç: Güneş 4.evinizi aydınlatacağı için eviniz ve büyükleriniz ile ilgili konularda ön plana çıkabilir.
  • Yükselen Boğa: Güneş 3.evinizi aydınlatacağı için kısa seyahatleriniz veya yakın çevreniz ve iletişim ile ilgili konular ön plana gelebilir.
  • Yükselen İkizler: Güneş 2.evinizi aydınlatacağı için maddi gelirleriniz ve sahip olduğunuz değerlerle ilgili konularda gelişmeler yaşayabilirsiniz.
  • Yükselen Yengeç: Yengeç yükselen burcunuz olduğu için kişiliğiniz, sağlığınız ve dış görünüşünüz ile ilgili konuları hayatınızda ön plana çıkıp aydınlanabilir.
  • Yükselen Aslan: Güneş 12.evinizi aydınlatacağı için arka planda kalan, göremediğiniz, kontrol edemediğiniz konuları ayrıca sağlığınız ile ilgili konular ön plana çıkabilir.
  • Yükselen Başak: Güneş 11.evinizi aydınlatacağı için arkadaşlarınız ve sosyal gruplardaki iletişiminizde daha aktif olacağınız bir dönem başlayabilir.
  • Yükselen Terazi: Güneş 10.evinizi aydınlatacağı için kariyerinizle ilgili konular ön plana çıkabilir.
  • Yükselen Akrep: Güneş 9.evinizi aydınlatacağı için yabancılarla yapılan işleriniz, yurtdışı seyahatleri veya yükseköğrenim ile ilgili konular ön plana çıkabilir.
  • Yükselen Yay: Güneş 8.evinizi aydınlatacağı için ortaklaşa gelirleriniz, banka ve kredilerle ilgili konular hayatınızda ön plana gelebilir.
  • Yükselen Oğlak: Güneş 7.evinizi aydınlatacağı için ikili ilişkiler, evlilik ve ortaklıklarla ilgili konular ön plana gelebilir.
  • Yükselen Kova: Güneş 6.evinizi aydınlatacağı için günlük işleriniz, varsa çalışanlarınız ve sağlığınızı ilgilendiren konularda gelişmeler yaşanabilir.
  • Yükselen Balık: Güneş 5.evinizi aydınlatacağı için hobileriniz, aşk hayatınız veya çocuklarınızla ilgili konular ön plana çıkabilir.

Hepinize sağlıklı, sevgi dolu bir hafta ve muhteşem bir yaz mevsimi diliyorum.