Yaşam Yaz hamileleri güneşe mesafeli durmalı

Yaz hamileleri güneşe mesafeli durmalı

Paylaş
Yaz hamileleri güneşe mesafeli durmalı

Yeterli miktarlarda sıvı tüketilmemesi durumunda gebeliğe bağlı ortaya çıkan ağrılarda artma, ödem artışı hatta kramplarda artma ortaya çıkabilir. Tüp Bebek Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Deniz Gökalp yaz gebelerine dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.

YAZ HAMİLELERİ GÜNEŞE MESAFELİ DURMALI

Aşırı sıcak havalarla birlikte hamilerde nefes alma zorlaşabilir, yeterli sıvı alınmadığı takdirde terlemenin de etkisiyle kolayca dehidratasyon (vücuttan fazla miktarda sıvı kaybı) gelişebilir, sıvının damar dışına geçişi nedeniyle şişlikler oluşabilir. Yeterli miktarlarda sıvı tüketilmemesi durumunda gebeliğe bağlı ortaya çıkan ağrılarda artma, ödem artışı hatta kramplarda artma ortaya çıkabilir. Liv Hospital Tüp Bebek Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Deniz Gökalp yaz gebelerine dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.

Mevsiminde meyve sebze tüketin

Aşırı sıcaklarla beraber besin zehirlenmeleri görülebilir. Çoğu enterovirüslerle olan bu besin zehirlenmeleri özellikle bahar ve yaz aylarında besinlerin uygun olmayan sıcaklıkta bekletilmesi nedeniyle artış gösterir. Fast-food ve cips gibi tuz içeriği yüksek veya açık yerlerde satılan temiz izlenimi vermeyen gıdalardan kaçının. Mayonez ve dondurma tüketmeden önce üretim ve saklanma koşullarından emin olun. Taze salatalar ve meyveler iyi yıkanmış olmaları kaydıyla yaz için ideal besinlerdir. Mümkün olduğunca mevsiminde yetişen sebze ve meyve tüketin.

Güneşin dik geldiği saatlerde dışarı çıkmayın

Güneş ışınlarının içindeki ultraviyole (UV) deride kemik yapımına yardım eden D vitamini sentezleme açısından önemlidir. Ancak UV ışınlarının aynı zamanda güneş yanıkları, deride kalıcı hasarlar ve deri kanserine kadar varan oluTuz tüketimini azaltın.

Haberin Devamı