Beden Sağlığı Yaz meyvelerinde sihirli rakamlara dikkat! (Meyve porsiyonları)

Yaz meyvelerinde sihirli rakamlara dikkat! (Meyve porsiyonları)

Paylaş
Yaz meyvelerinde sihirli rakamlara dikkat! (Meyve porsiyonları)

Günümüzde her mevsim her meyveyi bulmak mümkün hale gelse de sağlıklı olan, her meyveyi kendi mevsiminde tüketmek ve tüketim miktarına da dikkat etmek. İşte meyve tüketirken dikkat edilmesi gereken ideal porsiyon

Beslenme ve Diyet Uzmanı Yeşim Özcan, içerdikleri vitaminler ve minerallerle her biri şifa deposu olan meyvelerin buna karşın aşırı tüketildiğinde fayda yerine zarar verdiğini vurgulayarak “Bağışıklık sistemini güçlendiren, cildi yenileyen, kanser ve kalp hastalıklarına karşı koruyan meyveler porsiyon kontrolüne dikkat edilmediğinde sağlığa zararlı hale geliyor Özellikle diyabet hastaları çok daha dikkatli olmalı” dedi.

Haberin Devamı

Beslenme ve Diyet Uzmanı Yeşim Özcan, yaz meyvelerinde ideal tüketimin formüllerini anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.

ÜZÜM

Kemik yapısının güçlü olmasında önemli olan bakır, demir ve manganez gibi mineralleri içeren üzüm, düzenli olarak tüketildiğinde, osteoporoz gibi yaşa bağlı kemik erimelerinin başlamasına engel oluyor. Sinir sistemini güçlendiren, beyin yapılarını koruyan ve akne tedavisinde etkili olan üzümün bir porsiyonu 15 adede denk geliyor. Şeker oranı yüksek bir meyve olduğu için bu sayının aşılması karaciğer yağlanmasına neden olabiliyor.

KİRAZ

Bili>

ŞEFTALİ

Şeftali lif içeriği sayesinde sindirime yardımcı olup kabızlığı azaltırken hamileler ve anne karnındaki bebekler için sayısız fayda sağlıyor. Günde 1 orta boy şeftali tercih edilebilir. Tüylü yapısı boğazı tahriş edebileceği için kabuğunu soyarak tüketebilirsiniz.

Haberin Devamı

PORSİYON MİKTARLARI

Karpuz: 2 dilim (80 gr)

Kavun: 2 dilim

İncir: 2 adet

Kiraz: 15-20 adet

Erik: 10 adet

Üzüm: 15 adet

Kayısı: 3-4 adet

Şeftali: 1 adet

Dut: 1 çay bardağı