Eğitim - Kariyer Yaz spor okullarında 10 bin kayıt hedefi

Yaz spor okullarında 10 bin kayıt hedefi

Paylaş
Yaz spor okullarında 10 bin kayıt hedefi

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından okulların tatile girmesiyle birlikte yaz spor okulları başladı. Geçen yıl 7 bin civarında öğrencinin katıldığı yaz spor okullarına bu yıl 10 bin öğrencinin kayıt yaptırmasını bekleniyor

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, "81 ilimizde olduğu gibi Nevşehir’de de yaz spor okullarımız başladı. Bütün illerimizde olduğu gibi yüzme kurslarına ilimizde de büyük bir ilgi var. Geçen yıl yaz spor okullarımıza il ve ilçelerimizde 7 bin civarında öğrenci katılmıştı. Bu yıl 10 bin gencimize spor yaptırmayı amaçlıyoruz. İnşallah hedefimize ulaşacağız" dedi.

Haberin Devamı

'HEDEFİMİZ MİLLİ SPORCU YETİŞTİRMEK'

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan yüzme kurslarına ise öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini söyleyen İl Müdürü Mustafa Ünlüer yaz spor okulları kapsamında bin öğrencinin yüzme kursuna katıldığını söyledi.

Mustafa Ünlüer, "Yüzme kursumuza ilgi oldukça fazla bulunuyor. Elit sporcularımızda yüzme kursları sayesinde çıkıyor. Havuzumuz hizmete açıldığı günden bugüne kadar 10 bin civarında çocuk, genç ve yetişkin üye kaydımız bulunuyor. Şu anda da yaz spor okulları kapsamında bin öğrencimiz yüzme kurslarına katılıyor. İnşallah bunlara hem yüzmeyi öğretmek hem de içlerinden milli sporcu yetiştirmek hedefindeyiz" ifadelerini kullandı.