A. Yavuz Kocaömer Bugün söz okurlarımızın
HABERİ PAYLAŞ

Bugün söz okurlarımızın

Sevgili okurlarım, son aylarda sizlerden çok sayıda mektup, faks ve e-mail aldık. Bu nedenle, bugünkü köşemizi sizlere ayırdık ve “Söz sizin” diyoruz. Sizlerden gelen mesajların bir kısmı...

Mektup bekliyorum’

27 yaşındayım, özgürlüğü elinden alınmış kader mahkumuyum. Belki engelli değilim ama bütün haklarım engellendi. Uzun zamandır yalnızım. Benim yalnızlığıma son verecek arkadaşların mektuplarını bekliyorum.

Hüseyin Ateş/E Tipi Kapalı Cezaevi Muş

‘Gözlüğe ihtiyacım var’

Yüzde 75 görme engelliyim. Uzak ve yakını göremiyorum. Doktora gittim, uzak ve yakın gözlüğü verdi ama param olmadığı için gözlüklerimi alamıyorum. Annem, babam ve 3 erkek kardeşim vefat etti. 5 yıldır hapisteyim. 50 yaşındayım, mağdurum, perişanım. Sizlere ilk kez yazıyorum, çünkü sesimi duyurmaya mecbur kaldım. Gözlükleri alabilmem için Allah rızası için bana yardımcı olmanızı istiyorum. Bir de 40 numara ayakkabı, 40 beden pantolon ve 46 beden ceket yollarsanız çok sevinirim.

Deniz Dövdemir/E Tipi Kaplı Cezaevi B 1Çankırı

Haberin Devamı

'Tek gözü olan ne yapsın?’

3 yaşında geçirdiğim kazada sağ gözümü kaybettim. Protezim var. 47 yaşındayım. Turgutlu’da yaşıyorum. Hastane tek gözlülere yüzde 32 engelli raporu veriyor. 1986’da Bağ-Kur’lu oldum. 15 senem var, aftan faydalanamıyorum. Devlet Hastanesi’ndeki rapor emeklilik için geçerli olmuyor. Kanunlara göre engelli sayılmıyoruz ama iş bulamıyoruz. Hastane “Özürlü değilsin” diyor. Tek gözlüler ne yapsın? Bizim gibiler zanaatta çıraklık yapamazlar, ustalık becerimiz azdır. Çünkü tek gözümüz var. Ufak tefek ticaret işleri yapabiliyorum. Ben seyyar satıcılıktan Bağ- Kur’ lu oldum. Yaşam koşulları 44 sene evvel bu kadar zor değildi. Trafik bu kadar kalabalık olmuyordu. Bana yardımcı olursanız tek gözle yaşayan herkese yardımcı olursunuz.

Şenol Yılmaz / Manisa Tel: 0535 437 51 69


‘Dalga geçtiler’

Yüzde 44 engelliyim. Sizlerden ilaç, yiyecek, giyecek bir de hastaneye gidip gelmek için yardım rica ediyorum. Daha önce de yardım için yazmıştım ama genellikle erkekler arayıp dalga geçti. Ziraat Bankası 0654315 48371 5001 no’lu hesaba yardımlarınızı bekliyorum.

Ahmet Adıgüzel/Kütahya

‘Ne olur yardım edin’

Ben sol gözümü kaybettim. Cezaevine girince, Haziran 2010’da Kütahya Devlet Hastanesi’nden yüzde 52 engelli raporu aldım. Cezaevinde
çok mağdur durumdayım. 4 yıldır cezamı çekiyorum, 7 yıl daha yatmam gerekiyor. Siz büyüklerimden isteğime gelince; dosyamın akıbeti ile ilgilenerek tarafıma bilgi verilmesi.

Ferdi Demirkıran L TİPİ Kapalı Cezaevi C/12 Kepsut/Balıkesir


‘Yeter ki oğlum okusun’

Ben engelli, çalışamayan bir babayım. 2 kızım engelli, bir kızım da romatizmal kalp hastası. Sürekli hasta. Oğlum 18 yaşında lise son sınıfa geçti. Oğlumun okul, dershane gibi çoğu masraflarını karşılayamıyorum. Test kitaplarını bile alamadım. Oğlum çok başarılı ama sıkıntılardan bunaldı. 250 TL’lik ev kirasını 3 aydır ödeyemedim. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Dershane için 2 bin TL istiyorlar. Oğlumun okuması için bize destek verin.
NOT: İlgilenen okurlar 0212 238 71 91 no’lu telefonan bilgi alabilir.

‘Gözyaşım dinmiyor’

Yüzde 50 engelliyim, MS hastasıyım. Bağ-Kur borcumdan dolayı ilaçlarımı 24 aydır alamıyorum. Evim kira, 3 aylık kira borcum var. Ödemeyi taahhüt ettim, her an hapse düşebilirim. Eşim astım hastası, yevmiyeyle iş bulursa çalışıyor. Bir kızım var, okul ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyorum. Kızım bilgisayar istiyor, alamıyorum. Sol gözüm görmüyor. Sağ gözüm de yüzde 50 görüyor. Üzülmemem lazım ama hep ağlıyorum. Eskiden her şeyim vardı, haciz hepsini aldı. Beyaz eşya aldım ama ödeme yapamıyorum. Onlar da beni icraya verebilir. Bu hastalığa 7 sene önce yakalandım. Sizlere yalvarıyorum bize yardımcı olun. Daha önce de mektubumu yayınladınız, çok arayan oldu ama hep dalga geçmek için. Yalvarırım, Allah rızası için yardım etmek isteyen arasın.

Rumuz: Kader/ İzmir Tel: 0530 827 46 00

‘Arkadaş arıyorum’

Uşak’ta yaşıyorum, 26 yaşındayım ve konuşma engelliyim. Bir okulda kadrolu olarak çalışıyorum. Üniversite mezunuyum. Arkadaş arıyorum, bana mesaj gönderirseniz daha iyi olur. Çünkü konuşmam kötü, anlaşılmıyor.

Özgür Kocamış ozgurkocamis@gmail.com Tel: 0506 795 10 42

Sessiz çığlık

Hayata yenik başlamak ne demek bilir misin?
Yüreğindeki sessiz çığlığı
Kimseler göremez, duyamaz
Sabahın ilk ışıklarıyla kuş cıvıltılarını duyar
Göremezsin yardım almadan
Camdan bakamaz, sokağa çıkamazsın
Nedeni engelliyim engelli

Haberin Devamı

Çok istersek sahile gidemez
Kumsalda yürüyemez, koşamazsın
Güneşin doğuşunu, batışını izleyemezsin
Sever, ancak sevilmez, aşık olamazsın
Evlilik hayali kurmazsın
Yüreğin kan ağlasa da gülmek
Güldürmek zorundasın
Nedeni engelliyim engelli

Haberin Devamı

Yağmurda sırılsıklam olana kadar
Islanmak ister sokağa çıkamazsın
Lapa lapa kar yağar
Kar topu oynayamaz
Kardan adam yapamazsın
Yüreğinde çığlıklar dinse de
Aileniz her zorlukta yanınızda olsa da
Bir yanınız eksik kalıyor eksik
Nedeni engelliyim engelli

Her şeye rağmen nefes alabilmek
Güzel der kendi kendini avutur
Polyanna gibi mutluluk oyunu oynarsın
Yüreğindeki sessiz çığlığı
Kimseler göremez, duyamaz
Duysa da anlamaz anlayamaz
Nedeni engelliyim engelli.

Şükrüye Karabaş


Sıradaki haber yükleniyor...
holder