A. Yavuz Kocaömer Bugün TEYSEV bursiyerleri anlatıyor
HABERİ PAYLAŞ

Bugün TEYSEV bursiyerleri anlatıyor

Bildiğiniz gibi zaman zaman köşemizde siz sevgili okurlarımızın, bursiyerlerimizin mektuplarına, maillerine yer veriyoruz. Çünkü onların duygu ve düşünceleri bizim için çok önemli. Onların sesini duyurmak, sorunlarını bizzat kendi bakış açılarından aktarmak bu köşenin en önemli misyonlarından biri. Köşemizi, bu hafta da Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) Bursiyerlerine ayırdık. Şimdi söz onlarda.

‘DEĞİŞİME AYAK UYDURMAK LAZIM’

Sayın Başkanımız Yavuz Kocaömer, 18 Ocak 2021 tarihli ‘Çengelli İğne’ köşe yazısında Uluslararası Paralimpik Komitesi’ni (IPC) ele almış. Başkanımız yazısında; IPC’nin yönetim olarak değişime gideceği ve bunun bir zorunluluk olduğu, çünkü spor dünyasının küresel olarak eskiye göre çok değiştiği üzerinde durmuş. Değişime ayak uydurmak her zaman önemlidir.

Haberin Devamı

Sayın Kocaömer daha önce kaleme aldığı bir başka yazısında da 2020 Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın ertelenip ertelenmeyeceği konusuna değinmişti. Başkanımız, Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Organizasyon Komitesi Başkanı Mori Yoşiro’nun, “Oyunların ertelenmesinin imkansız olduğu” demecine yer vermişti.

Yoşiro’nun bu açıklaması, beni Türkiye ile Japonya arasındaki saat farkından dolayı oyunları sabahın erken saatlerinde nasıl takip edeceğimi düşündürmeye yetti. Bu güzel yazılar için emeğinize, ellerinize sağlık Sayın Başkanımız Yavuz Kocaömer.

Z.K. Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü

‘TEŞEKKÜR EDERİM’

Yavuz Bey’in her fırsatta bizlere duygu ve düşüncelerimizi, sosyal hayatta yaşadığımız problemleri dile getirme imkanı vermesi gerçekten çok önemli. Çünkü sosyal hayatta tam olarak benimsenmiş değiliz. Toplum nezdinde bizim de var olduğumuzu ve toplumla iç içe olmamızı sağladığı için Yavuz Kocaömer ve TESYEV ailesine çok teşekkür ediyorum.

İ.A. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım

‘SPORA DAHA ÇOK ÖNEM VERİLMELİ’

Merhabalar sevgili TESYEV ailesi. Başkanımız Yavuz Kocaömer’e engelliler için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederim. Ülkemizde insanlara sporu anlatmak sadece engellilerde değil ne yazık ki normal bireylerde de yetersiz. Spor yöneticiliği öğrencisi olarak ülkemizde spora gerekli değerin verilmemesi bizi de çok olumsuz etkiliyor.

Haberin Devamı

Çocukların yeteneklerinin ilkokulda ortaya çıkmaya başlamasını baz alacak olursak, ilkokullarda beden eğitimi öğretmenleri ve spor uzmanları olmadan çocukların beden eğitimi dersi görmesini çok mantıksız buluyorum. Bu yüzden binlerce çocuk yeteneğini keşfetmeden yok oluyor. Ülkemizde spora daha çok önem verilip gerekli adımlar atılırsa bu konuda daha çok yol alabiliriz diye düşünüyorum.

S.G. Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği

‘DÜŞÜNCELERİMİZİ DİLE GETİRDİNİZ'

“Engellilerle ilgili özel günlerin bir kutlama değil, farkındalık günleri olduğunu kabul ettirmeliyiz. Böylece birbirimize bir ‘Merhaba’ demiş oluruz. Böylece hayat bayram olur belki de” diyerek bizlerin düşüncelerini dile getirdiğiniz için sonsuz teşekkürler. Bugünün sağlam bireyleri de, yarın birer engelli adayı olabileceklerini unutmamalı ve insana insan olduğu için değer vermeli diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

N. O. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi

‘HAYATIMIZ NORMALE DÖNSÜN’

Covid-19 için aşılama başladı. Faydalı olacak mı göreceğiz. Hayatın bir an önce normale dönmesini istiyorum. Koronavirüs birkaç yıl daha peşimizi bırakmayacak gibi gözüküyor. 2021’de doğayla baş başa ve sosyal mesafeye uyulan tatil planları gündemde olacak. Yani kampçılık in, otelcilik out! Tatilde kasabalar ve köyler gezmek isteyeceğiz.

S.B. Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu Yapı Ressamlığı Bölümü

‘BU ÇELİŞKİ ORTADAN KALKMALI’

18 Ocak tarihli ‘Çengelli İğne’ yazınızı okudum. Benim anlamadığım şu: Madem ülkemiz engellilere her türlü desteği veriyor, neden sporla ilgilenen özel gereksinimli bireylere zorluk çıkarıyorlar? Bu çelişkinin ortadan kalkması lazım. Bizim buna karşılık ses çıkarmamız gerek.

A.S. Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlahiyat Bölümü

‘DESTEK VERMELİYİZ’

18 Ocak tarihli ‘Çengelli İğne’ köşe yazınızda Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Başkanı’nın komite yönetiminin yeniden düzenlenmesi ile ilgili düşüncelerine yer verilmiş. Amacı paralimpik harekete liderlik etmek, oyunları denetlemek ve engelli spor örgütlerini ve sporcuları desteklemek olan IPC’ye Türkiye’nin de üye olmasından dolayı bizim de destek vermemiz gerekiyor.

Ü.D. Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği

Sıradaki haber yükleniyor...
holder