A. Yavuz Kocaömer Engelli sporunda neler oluyor?
HABERİ PAYLAŞ

Engelli sporunda neler oluyor?

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta cep telefonum çalıyor. Telefonun ucunda bir hanım ve konuşmamız aynen aşağıdaki gibi gerçekleşiyor:

Arayan kişi: Yavuz Bey, ben falanca hatırladınız mı ?
Yavuz Kocaömer: Hayır, hatırlamadım.
Arayan: 3-4 sene önce sizinle telefonda konuşmuştuk. Ben bir engelliyim. Falanca görevde bulunuyorum. Önümüzdeki seçimler için aday adayı oldum.
Y.K.: Hayırlı olsun. Benden istediğiniz nedir?
Arayan: POSTA Gazetesi’nde benimle ilgili haber yapmanızı istiyordum ama sormak istedim, acaba hâlâ POSTA’da yazıyor musunuz?
Y.K.: (Karşımızdaki bir hanım, yoksa verilecek cevap belli. Siz bir engelli olarak seçimlerde aday adayı olacaksınız, bunun için POSTA Gazetesi’ni, Türkiye’nin engelliler konusundaki 15 senedir her hafta köşe yazılarının yazıldığı ‘Çengelli İğne’ köşesini bir kere dahi okumayacaksınız. Sonra bir de telefon açıp hiç sıkılmadan “Hâlâ yazıyor musunuz?” diye soracaksınız.) Evet, hâlâ yazıyorum. www.tesyev.org sitesine girerseniz, geçen haftaki yazımda da engelli aday adaylarımıza bir duyuru yaptım. Durumunuzu, adaylığınızı bize bildirin ve belgeleyin, sizleri bu köşeden tanıtalım diye.
Arayan: Haa. Öyle mi? Tamam. Peki, teşekkür ederim.

[[HAFTAYA]]

Duyarsızlık

Genelde engelsizlere engelli insanlarımızla ilgilenmiyor, destek olmuyor ve onları yok sayıyorlar diye kızıyoruz. Peki ya arayan bu hanımın yaptığı? Hem engelli olacaksınız hem de sizlerle ilgili haberleri, yazıları takip etmeyip, bir gün işiniz düşünce cep telefonundan beni arayacaksınız. Kendisinden henüz bir haber gelmedi. Geldiği zaman bu sütunlarda ilgili haberi de yapacağımızı bilmesini isteriz.

İşaret dili

Eski bursiyerlerimizden Esra Demirkaya yine uzun bir yazı göndermiş. Önemli olduğuna inandığımız kısmını aşağıda bilgilerinize sunuyoruz. “Son zamanlarda işaret dili konusunda atılan önemli ve güzel adımlar umut verici. Üniversitelerde ders olarak okutulmaya başlanması, kamu kurum ve kuruluşlarında personele bu eğitimin verilmesi, önemli şirketlerin işe alımlarda yabancı dilin yanında işaret dili şartı araması gibi... Önemli bir teknoloji firmasının gizli kameralarla çektiği, işaret dili herkes tarafından bilinirse işitme engelli bireylerin hayatının nasıl güzelleştiğine dair reklam filmi de bu yönde atılan güzel adımlardan biri. Geleceğe dair umut veren adımlar atılıyor bizler adına. Hep diyorum aslında bizler pozitif ayrımcılık istemeyiz, bize yönelttiğiniz negatif ayrımcılık olmasa... Her insan empati kurmayı alışkanlık haline getirse dünyada ‘sorun’ olarak algıladığımız şeyler ortadan kalkardı.”

Almanların Avrupa Şampiyonası yolu

Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası 28 Ağustos- 6 Eylül tarihleri arasında İngiltere’nin Worcester kentinde yapılacak. Alman Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, bu şampiyonaya hazırlanmak için 6 Haziran’da Hamburg’da Belçika ile karşılaşacak, 7 Haziran’da İsrail’e karşı oynayacak ardından Polonya’nın Walbrzych kentinde Polonya, İsviçre ve Çekoslovakya’nın katılacağı bir turnuvada yer alacak. Bununla bitmiyor. 4 Temmuz’da Kanada ile bir hazırlık maçı yaptıktan sonra, 11-12 Temmuz tarihlerinde Almanya Frankfurt’ta, Amerika Birleşik Devletleri ve eğer katılırsa Milli Takımımızla karşılaşacak. İsrail ile yapacağı bir hazırlık kampından sonra, İsviçre’nin Nottwil kentinde Avrupa’da en fazla şampiyon olan Fransa ve İsviçre Milli Takımlarının katılacağı bir turnuvada kendini deneyecek. Avrupa Şampiyonası’nda ilk beşe giren Erkek Milli Takımları Rio’da yapılacak olan Paralimpik Oyunları’nda ülkelerini temsil etmeye hak kazanacaklar.

Milli Takımımız antrenörsüz

Örnek verdiğimiz Almanya böyle sıkı bir çalışma programı içindeyken, bizim Milli Takımımız antrenörsüz. Dün yapılan Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu’nda göreve gelen yönetim kurulu mazbatalarını alacak ve görev taksimi yapacak, Milli Takıma bir antrenör seçilecek ve daha sonra çalışmalara başlanacak. Bu koşullarda şimdiden söyleyelim ki Worcester kentinde yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’nda ilk 5’e girecek milli takımın başarısı, tamamıyla sporculara ve onların özverilerine aittir. Şimdiden hatırlatalım, Paralimpik Oyunları’na katılma şansını Worcester’da elde edersek sporcuların dışında kimse bundan kendine pay çıkarmasın.

ÇENGELLİ PANO

‘Hayırseverlere sesleniyorum’


21.10.2014’te iftira sonucu çok ceza aldım. 19 aydır cezaevindeyim. Yüzde 80 engelli raporum var. Emekli Sandığı’ndan 3 aylık maaş alıyorum. Mahkeme eşimi vasi tayin etti. Eşim, bana para yatıramıyor. Hayırseverlerden bana yardım etmelerini istiyorum. Ne çamaşırı alabiliyorum, ne de jilet. Pul param 1.25 TL bile cebimde yok ki çocuklarıma mektup yazayım. Eşimin aldığı 3 aylık maaş 5 çocuğuma yetmiyor bile. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum. Ali Yılmış Kocaeli T Tipi 1 Nolu Kapalı Cezaevi Blok- Koğuş C 1- C 13 Kandıra/Kocaeli

‘Arayanım soranım yok’

7 aydır cezaevindeyim. Maddi durumum kötü. 43 numara ayakkabı, XL eşofman ve giyeceğe ihtiyacım var. Bende topuk dikeni var, ortopedik ayakkabı olursa sevinirim. Arayanım soranım yok. Bana yardımcı olursanız mutlu olurum. Ali Eşref Bingöl 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi D-2 Koğuşu Kandıra/Kocaeli

‘Lütfen boncuk gönderin’

Uzun süredir cezaevindeyim. Boncuk işi yapıyorum. Param olmadığı için boncuk alamıyorum. Yardımseverlere sesleniyorum. Boncuk ve ip gönderebilir misiniz? Erdal Aksoy Kapalı Cezaevi B Blok B-8 Koğuşu/Edirne

‘Destek olmak istiyoruz’

Köşenizi takip ediyoruz ve kader mahkumu arkadaşlara bizim de katkımız olsun istiyoruz. Durumu olmayan, derdini paylaşmak isteyen kader mahkumu arkadaşlar bizlere yazarsa elimizden geldiğince yardım etmek isteriz. Ufuk Bekler K-1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü 1.Koğuş Akdağmadeni/Yozgat

Sıradaki haber yükleniyor...
holder