A. Yavuz Kocaömer Engellilere destek büyüyor
HABERİ PAYLAŞ

Engellilere destek büyüyor

Haberin Devamı

Allianz, 2012 Londra Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın resmi sponsorlarından. Bu çerçevede Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin de belirli bir ölçüde sponsoru.

İnsan sevgisi


Bir süre önce Allianz Türkiye Genel Müdürü Alexander Ankel ile bir araya geldik. Paralimpiklerden konuşurken, bakışlarından kalbinin insan sevgisi ile dolu olduğunu anladık ve Allianz Türkiye ile hem Paralimpik Komitesi hem TESYEV olarak iş birliğimizi nasıl geliştirebiliriz konusunda konuştuk.

[[HAFTAYA]]

02 Mayıs 2012

02 Mayıs 2012’de Allianz’ın yaklaşık 350 idari personeliyle, şirket genel merkezlerinde görme engelli hukuk doktorları Selim ve Kerim Kardeşler, Galatasaray ve Milli Takım’ın tekerlekli sandalyeli basketbolcusu Umut Ünar ile birlikte söyleşi yaptık. Amaç, farkındalık yaratmak, bu ülkede engellilerin bir kısmının engelsizlerden daha da başarılı olduğunu kanıtlamaktı. Güzel bir gün geçirdik. Alexander Ankel yaptığı konuşma ile bizlere destek verdiğini gösterdi. Haziran ayında yeniden başlayacak görüşmelerde, bu işbirliğinin nasıl şekilleneceği konusunda bir araya gelmeye karar verdik. Gelişmelerden sizleri haberdar edeceğiz.

Evren Doğru’ya doğru davranılmadı

Geçtiğimiz haftalarda bir spor salonundan telefonla davet alan Evren Doğru, eşi ile beraber spor salonunu gezdikten sonra da kayıt yaptırmaya karar veriyor. Ücretine kadar her şey konuşulduktan sonra, spor salonunun bir görevlisi “Sizin sorumluluğunuzu alamayız, düşüp kafanızı çarpabilirsiniz ya da havuzda bir sıkıntı yaşayabilirsiniz. Biz bu riske giremeyiz!” diyor. Bunun üzerine Evren tüm sorumluluğu üzerine alacağını, şirket yetkilileri ile yeniden görüşmek istediğini belirtse de sonuç değişmiyor.

Evren üzgün!

Evren “Bugün spor yapmamıza izin vermeyen zihniyet yarın yalnız başımıza otele de almak istemeyecek. Diğer gün okula, başka bir yolunu tarif edemeyeceğini düşündüğü için taksiye. Derdim kör ya da gören, engelli ya da engelsiz demeden toplumun normalleşmesine katkıda bulunmak” diyor.

‘Ne işin var spor salonunda?’

Sevgili Evren, ne işin var senin spor salonunda? Niye orada bu konuları çok iyi bilen, insan geçinen yaratıklarla konuşursun. Otur evinde kaldır kollarını, indir bacaklarını üç beş defa, işte sana spor. Toplumun içinde ne işin var senin ve senin gibilerin? (!)

Spor salonunun adı


Spor salonunun adı bizde mevcut. Şimdi bu konuya şahit olanların yazılı ifadelerini toplamaya çalışıyoruz. Çünkü böylesine duyarsız davrananlar, yarın bu olayları olmamış gibi gösterip reddedebilirler de. Gerekli işlemler tamamlandıktan sonra bu spor salonunun adı sizlerle paylaşılacak. Kim bilir biz bu incelemeleri tamamlayana kadar onlar ortaya çıkar ve yaptıkları için özür dileyip Evren’i üye olarak kabul ederler.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklaması

Engelsiz ve erişilebilir cami projesi çerçevesinde engelliler için özel olarak düzenlenen Eskişehir Hacı Hasan Camii’nin açılışı için Eskişehir’de bulunan Prof. Dr. Mehmet Görmez, bu haftaki sosyal medya mesajlarında Hz. Peygamber’in engellilerle ile ilgili hadislerini paylaştı. Engelsiz ve erişilebilir bir camiyi ibadete açmanın sevincini yaşadığını ve tüm halkımızdan destek beklediğini ifade eden Başkan Mehmet Görmez’in engelliler ilgili paylaşımları şu şekilde: Sevgili Peygamberimiz (SAS) Ebuzer el Gıfâri’ye şöyle buyurdu: “Âmâ bir kula rehberlik etmen sadakadır.

-Sağır ve dilsiz bir kardeşine anlayacakları bir dilde anlatman ve muhtaç birine ihtiyacını tedarik etmesi için delalet etmen sadakadır.
-Derman arayan dertliye yardım için koşuşturman sadakadır. Güçsüz birinin koluna girip yardım etmen sadakadır.
-Konuşmakta güçlük çekenin meramını ifade etmesi için yardım etmen sadakadır.

Hâlâ özür yok


3 ay önce sütunlarında CHP’li Milletvekili Şafak Pavey için “Tövbe, hem ÖZÜRLÜ hem de CHP’li” diye yazan insanlık kavramının kendisi ile olan ilgisini ortaya koyan bir köşenin yazarı Engin Ardıç hâlâ özür dilemedi. Tam tersine “Ben Şafak Pavey’e hem özürlü hem CHP’li demedim. Pavey’i değil, CHP medyasını eleştirdim. Onlar öyle bakıyorlar demeye getirdim. Bıktım ahmaklarla uğraşmaktan” demişti. Biz de sorduk “Nereden biliyorsun CHP medyasının Şafak Pavey’i özürlü olduğu için sevdiğini? Kim söyledi sana? Cevap yok. Cevap verebilir mi? Veremez. Özür dileyebilir mi? Onu da yapmaz. Çünkü özür dilemek bir erdemdir. O da herkesin sahip olduğu bir nitelik değildir.

İnsanları aşağılamak


İnsanları görünüşlerinden, eksikliklerinden, dinlerinden, dillerinden, ırklarından dolayı aşağılamak o kadar kolay ki. Hatta bunlara hiç gerek yok. Kalbiniz kötüyse, insanlık değerlerine saygınızı yitirmişseniz, en yakın arkadaşınızı, dostunuzu bile aşağılayabilirsiniz. Hiçbir zaman ilahi adalet felsefesi yapmadım. İnanıyorum ki hepimiz yaptığımız densizlik, kötülük ve terbiyesizliklerin, insanları aşağılamanın bedelinin hiç değilse bir kısmını bu dünyada ödüyoruz. Bekleyip görmek lazım.

ÇENGELLİ PANO

‘Bize yardım eder misiniz?’


42 yaşında evli, 2 kız, 2 erkek çocuk babasıyım. Çocuklara çok zor şartlar altında bakıyor, zor okutuyorum. Böbrek hastası olduğum için çalışamıyorum. 3 ayda bir 640 TL engelli maaşı alıyorum. O paranın 600 TL’sini de 3 aydan 3 aya ev kirasına veriyorum. Sadece 40 TL elime kalıyor. Çalışamadığımdan çok borçlandım. Çocuklara yiyecek, giyecek alamıyorum. Çocuklarımın ayakkabıları yok. Çok mağdur ve perişan durumdayız. Yardımsever vatandaşların Allah rızası için yardım etmesini istiyorum. Ünal Duvan Tel: 0535 855 33 94

‘Anneme akülü araba gerekli’

İşitme engelliyim, iki kulağım da duymuyor. Annem hiç yürüyemiyor, yatalak, hasta bezi kullanıyoruz. Paramız olmadığı için annemi doktora götüremiyoruz. Annemin 4 tekerlekli akülü arabaya ihtiyacı var. Allah rızası için yardımlarınızı bekliyorum. Çetin Osmankocaoğlu Tel: 0362 548 15 23

‘Mektup bekliyorum’

2 yıl önce Nevşehir Cezaevi’nden size mektup göndermiştim ve yazımı köşenizde yayınlamıştınız. Ben 20 ay önce cezamı çekmek için Ankara Cezaevi’ne geldim. Yüzde 84 engelliyim. İki koltuk değneği ile hayatımı idame ettiriyorum. 5 yıldır cezaevindeyim. 4 yıl cezam kaldı. Burada arayanım, soranım yok. Dışarıda olan benim gibi engellilerle mektuplaşmak, sağlam dostluklar kurmak istiyorum. Burada insan dışarıdan bir mektup bile gelse inanın tahliye olmuş gibi seviniyor. Allah’ım kimseyi yalnız bırakmasın. Yalnızlığıma ortak olacak engelli arkadaşlarla mektuplaşmak istiyorum Seyfullah Bakır Ankara 1 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi C-9 Koğuşu Sincan-Ankara

Sıradaki haber yükleniyor...
holder