A. Yavuz Kocaömer Görme engelliler kayak kampı
HABERİ PAYLAŞ

Görme engelliler kayak kampı

Haberin Devamı

İstanbul İstinye Rotary Kulübü Mart 2002'den beri her sene 20 engelli kardeşimizi Uludağ’a kayak yapmaya götürüyor. Bugüne kadar 260 kişiye ulaşmış. Bu sayı size küçük gelmesin. Çünkü engelliler için yapılacak her türlü etkinlik çok önemli.

Otobüslerle götürülen görme engellilerimiz 3 gece 4 gün Beceren Otel’de konaklıyor, kayak eğitmenleri ile özel dersler alıyor, sosyal aktiviteler, halk oyunu dersleri, birlikte sola şarkı aktivitesi yapıyor ve kaynaştırıcı oyunlar oynuyorlar. Bu seneki kampın yapılması için çok da fazla olmayan bir sponsor desteğine ihtiyaç var. Kurumlarımız leylamud@yahoo.com mail adresinden Sayın Leyla Müderrisoğlu’na ulaşabilirler.

Bir başarı hikayesi

Nehir Aslan, TESYEV’imizin bursiyerlerinden. Mekatronik bölümünü bitiren başarılı bir kardeşimiz. Fakülteyi ve bölümünü birinci olarak bitirdi. Köy şartları Bana gönderdiği mailde "Köy şartlarından tırnaklarımızla didinerek yola çıktık. Bu yolda Allah yolumuzu sizlerle birleştirdi. Tökezlememize sizin gibi kalbi insan sevgisi ile dolu bireyler sayesinde izin vermedi. Bizler de buna layık olabilmek için tüm gayretimizle mücadele ettik. Birlikte geldik buralara ve hep birlikten büyük bir güç doğduğunu birlikte gördük. Şarkıda da söylendiği gibi 'Beraber yürüdük biz bu yollarda.' Hepinizden Allah razı olsun, kucak dolusu, yürek dolusu saygı ve sevgilerimi tekrar sunuyorum" diyor.

Ulaşım zorluğu

Nehir şimdi Ankara’da çalışıyor. İş yerine 3 kilometre uzaklıkta bir ev kiralıyor. Lojman için uğraşmış ama olmamış. Nehir, "Anneme üzülüyorum, lojmanlar yakın olsaydı eve gidip gelme imkanı bulabilecekti. Servislerde engelli uyumlu araç yok. Sandalye ile gidip geleyim diye ilk iş günlerimde annem beni sandalye ile götürüp getirdi. Soğukta çekilmiyordu doğrusu. Bir aya kalmadan da servis hazırlandı, bizim çabalarımızla olan servisten kurumda 5 çalışan faydalanıyor" diyor.

Sevgili Nehir

Seninle birkaç kez karşılaştık. Sohbetlerimiz oldu. Seninle yalnız ben gurur duymuyorum. Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı'ndaki (TESYEV) çalışanlarımız da, destekçilerimiz de seninle gurur duyuyor. Yolun hep açık olsun. Almanya'dan 1 Şubat 2017 tarihi itibariyle Alman Engelliler Spor Federasyonu, 3 senelik yeni bir projeye başladı. Projenin adı: 'Herkes için daha fazla dahil olma.' Projenin toplam bedeli ise 600 bin euro. Amaç spor yolu ile engelli insanları, engelsizlerin hayatına dahil etmek ve birlikte spor yapmalarını sağlamak. Böylece engelliler konusundaki bazı olumsuz düşüncelerin ortadan kalkması hedefleniyor. Bu arada çeşitli engelli spor federasyonlarının da bu konunun içine daha çok girmesi ve ilgi göstermesi isteniyor. Her zaman yazdığımız gibi, ufak tefek bir, iki girişmin dışında ülkemizde bu konuda bir gelişme yok. Oysa spor, yalnız engelsiz değil, engelli ve engelsizleri bir arada tutan, dostluklar kurduran, rekabete açık ve sporcuların özgüvenlerini arttırıcı bir uygulama.

40 sene sonra başladık

Alman Engelliler Spor Federasyonu aylık bülteninde 22 yaş altı Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonu olmasını şöyle duyurdu: "Avrupa Şampiyonu, şaşılacak bir şekilde tarihte ilk defa, geçen yılın şampiyonu İngiltere’yi finalde yenen Türkiye oldu." Sevgili Alman dostlarımız, bundan 17-18 sene önce bizlere antrenörlerini gönderdiler. Umarız tekerlekli sandalye basketbolundaki ilerlememizi kıskanmıyorlardır. İşte Türk gençliğinin bir özelliği de bu. Onlardan 40 sene sonra başladığımız sporda gençlerimiz Avrupa Şampiyonu oldu.

Engelli sporcular kampı yapmak istiyoruz

Almanya Rio Paralimpik Oyunları'nda bir Gençlik Kampı yaptı. Genç sporcu olma yolunda ilerleyen engelli çocukları ve gençleri o atmosfere alıştırmak, yapılan spor dallarını yakından göstermek için yaptığı kampın şimdi de ikincisini Köln'de düzenleyecek. Burada karşılıklı olarak oradaki izlenimler, sporun önemi gibi konular ve Rio’dan akılda kalanlar tartışılacak. Türkiye’de de, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle bu yıl tüm zor şartlara rağmen bir uluslararası engelli sporcular kampı yapmak için çaba gösterecek.

'Motoro ihtiyacım var'

38 yaşında yüzde 79 engelliyim. 2 yıllık ödenmemiş kira borcum var, ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum. Borcum öyle çok ki. İlaçlarımı alamıyorum. Çok kiloluyum, yürüyemiyorum. Tekerlekli ya da şarjlı motora ihtiyacım var. Hayatımı devam ettirebilmek için hayırseverlerden ve işadamlarından yardım bekliyorum.

(İsim adres bizde saklı )
Tel: 0534 518 67 74

'İşitme cihazı almak istiyorum'

Yüzde 66 engelliyim. 10 yıldır cezaevindeyim. Daha 25 yıl cezam var. Dışarda geçirmiş olduğum trafik kazası sonrası dalağımı ve böbreğimin birini kaybettim. Karaciğerim parçalandı. Yaşadıklarımı atlatamadan kendimi gasp suçundan cezaevinde buldum. Şekerim ve tansiyonum var, işitme zorluğu çekiyorum. Günde 10 ilaç kullanıyorum. Diğer böbreğimi de kaybetmekten korkuyorum. Dışarıda yaşlı bir annem var, okumamyazmam yok, burada bütün ihtiyaçlarımı arkadaşlarım karşılıyor. Hem annem hem ben maddi ve manevi zordayız. İşitme cihazı veya almak için maddi yardım, kışlık elbise, 41 numara ayakkabı, tansiyon ve şeker ölçme cihazına ihtiyacım var. Şimdiden herkese teşekkürler.

Tacettin Kaplan L Tipi Kapalı Cezaevi F Blok
F-11 Koğuşu Alanya / Antalya

'Mektup bekliyorum'

■ 30 yaşındayım, 8 aydır cezaevindeyim. 2 yıl daha cezam var. Ciddi arkadaşlık kurmak isteyen mahkumlardan mektup bekliyorum.

Aydın Balarban 2 no’lu L Tipi Kapalı Cezaevi E- 7 Koğuşu Silivri / İstanbul

■ 21 yaşındayım, 2 yıldır cezaevindeyim. Daha 8 yıl cezam var. Hiç kimseden maddi ve manevi beklentim yoktur. Sadece arkadaşlardan mektup bekliyorum.

Ayhan Sarar E Tipi Kapalı Cezaevi C- 3 Koğuşu / Manisa

Sıradaki haber yükleniyor...
holder