A. Yavuz Kocaömer Kapımız tüm engellilere açık
HABERİ PAYLAŞ

Kapımız tüm engellilere açık

Bir süre önce Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Habertürk’e bir açıklama yaparak “Bu yıl İngiltere’de yapılan Dünya Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’ndan önce Biz de Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı Başkanı Yavuz Kocaömer’den sandalye istedik. Zira o dönemde Acun Ilıcalı aracılığıyla 10 trilyon para toplanmıştı. Ancak bize bir yardım gelmedi” dedi.

1) Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı’ndan (TESYEV) son 2 yılda hiçbir zaman Milli Takım için sandalye istememiştir (Varsa yazılı müracaatlarını ortaya koyarlar). Tam tersine TESYEV kulüplere bedelsiz olarak spor sandalyelerini dağıtırken, federasyon Nisan 2010 tarihinde kulüplere bir yazı yazarak, malzeme temininin kendi federasyonlarının statü gereği ana görevlerinden biri olduğunu, dernek ve vakıflardan istenen bilgileri vererek sandalye talebinde bulunmalarının doğru olmadığını bildirmiştir.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

2) Bahsedilen 15 Mart 2009’daki Acun Ilıcalı ile yapılan ‘Engelleri Kaldıralım’ kampanyasında 10 milyon değil 3 milyon 50 bin lira toplanmıştır. Bununla bugüne kadar 31 spor kulübüne 141 adet basketbol sandalyesi, 56 sporcuya ortez ve protez bedelsiz olarak taktırılmış, eğitim bursu, bilgisayar yardımlarıyla birlikte kampanyadan 1 milyon 30 bin lira engelli spor kulüplerine ve sporcularına destek olarak verilmiştir. Kampanyaların denetimi uluslararası denetim şirketi KPMG tarafından yapılmaktadır. TESYEV’in hesapları da senede en az bir defa ilgili devlet kurumları tarafından denetlenir. TESYEV sadece bedensel engellilere değil, tüm engelli gruplarına yalnız spor alanında değil, eğitim ve sağlık yardımı konularında da destek veren bir sivil toplum örgütüdür.

Soruyoruz

Şimdi soruyoruz: Statüsü gereği, ana görevi olduğunu belirten federasyon son 2 senedir hangi spor kulüplerine, hangi malzeme yardımlarını yapmıştır? Belgeleri ile açıklarlarsa biz de sütunlarımızda kamuoyu ile paylaşırız.

Ağzı olan konuşuyor

Son zamanlarda bedensel engelliler camiasında belirli kişiler tarafından bazı laflar üretiliyor. Nedir bunlar?

Haberin Devamı

- Yavuz Kocaömer ampute futboluna destek olmaz. Çünkü orada tekerlekli sandalye ticareti yok.

- Habertürk’te yayınlanan, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile ilgili haberleri, federasyonun mali kongre genel kurul öncesi Yavuz Kocaömer yaptırdı v.s.

Bunları söyleyenler

Bunları söyleyenler önce bir kendilerine bakacak. Bugüne kadar engelliler sporu için ne yapmışlar? Ceplerinden bir kuruş para harcamışlar mı? Yavuz Kocaömer’in cebinden, kendi kazancından, servetinden, bırakın daha öncesini son 10 yıldır engelliler sporuna verdiği paraları, bu lafları söyleyenler duyarsa dudakları uçuklar. Çünkü onların ceplerinde ‘Akrep’ vardır. Yani Yavuz Kocaömer cebinden bir yığın parayı TESYEV’e verecek, sonra o paralarla tekerlekli sandalye alıp bu sandalyelerden de komisyon alacak. Hiç düşünüyorlar mı acaba insan kendi parasını çalar mı? Bunu söyleyenler ilgili kurumlarda idarecilere nasıl yüzde 50 fazla harcırah verildiğinin cevabını öncelikle kendi vicdanlarında vermek zorundadır. Dünya Şampiyonası’na 12 sporcunun yanında 8 idareciyi, devletin parası ile neden götürdüklerini açıklamalılar.

Haberin Devamı

Her şeyin bir zamanı var

Yavuz Kocaömer eğer bir şey yazacaksa bu gazetede ve Milliyet’te kendi köşe ve sütunlarında her şeyi açık açık yazar. Bunun için bir başka gazeteye haber yaptırma gibi bir yanlışlığın içine girmez. Ayrıca Habertürk de böyle haberleri birileri istiyor diye yapmaz. Ama şunu da belirtelim Yavuz Kocaömer gerekirse elindeki belgelere dayanarak bu konuyu kamuoyu ile paylaşır. Her şeyin bir zamanı var.

Tavsiye

Bu lafları çıkaranlar, önce Yavuz Kocaöer’in bu ülkede engellilere ve engelliler sporuna verdiği hizmetlerin, vazgeçtim tamamından, dörtte birini verecek ondan sonra konuşacak. Bu kafalarla, laf üreterek devam ettikleri sürece, hiçbir şey yapamayacaklarını unutmasınlar. Bugün elde edilen kısmi başarıların temelini önce bir araştırsınlar.

ÇENGELLİ PANO

‘Suçum Türk olmak mı?’

Yüzde 42 ortopedik engelliyim. 2001 Mayıs’ında Moldovalı bir hanımla imam nikahıyla evlendim. 26 Haziran’da işsiz kaldım. 2003’te evlilik için gereken evrakları getirttim. Ancak gereken parayı bulamadığım için nikah gecikti. Geçerlilik süresi 6 ay olan evraklar için 1200 dolar ödedim. 2005’ten beri nikah işlemlerini tamamlayamadım. Bu süre zarfında 3 oğlum, 1 kızım oldu. Oğlumu okula kayıt ettirmek istedim ama kimliği yok. Her yere başvurdum ama kimse yardım etmedi. Türk vatandaşıyım, geçimimi İş-Kur’dan aldığım işsizlik ödeneği ile sağlıyorum. Bir Türk babanın Türkiye’de doğan çocuklarına sahip çıkması bu kadar zor mu? Ben çocuklarımı okula gönderemiyorum. Ama ülkemde kaçak yaşayan, hasta olan yabancı uyruklu vatandaşa devlet sahip çıkıyor, vatandaşlık veriyor. Suçum Türk olmak mı? Başbakan “En az 3 çocuk yapın” diyor ben 4 çocuk yaptım da ne oldu? Birkan Timurlenk

birkantimurlenk@hotmail.com

Kıyafete ihtiyacım var

15 Mart 2010’da engelli maaşıyla ilgili mektubumu yayınladınız. 24 Mart’ta maaşım bağlandı. 3 ayda 600 TL alıyorum, yetiyor. Cezaevindeki zorunlu ihtiyaçlarımı karşılıyorum. 18 yaşına kadar yetiştirme yurdunda büyüdüm. 1983’ten sonra sokaklarda yaşadım. Ben 130 kiloyum, 1.90 boyundayım. Elbisem yok. Battal bedenim, kimsenin elbisesi bana olmuyor. Kaymakamlığa, sosyal yardımlaşma vakfına kıyafet için müracaat ettim, yanıt alamadım. Bana battal boy elbise, ayakkabı gönderilmesini rica ediyorum. Yalnızlığımı giderecek, benim gibi epilepsi hastası arkadaşlarla mektuplaşmak istiyorum. Ali Durak L Tipi Kapalı Cezaevi E 11 Koğuşu Kepsut-Balıkesir

Tekerlekli sandalye gönderir misiniz?

Doğuştan engelli bir oğlum var, yürüyemiyor. Sürekli sırtımda taşıyorum. Yoksulum, toprak evde yaşıyorum. 6 çocuğumla beraber 8 nüfusa bakıyorum. Devletin bana verdiği yardımlarla ayakta duruyorum. Köşenizi okudum, engellilere sandalye verildiğini duydum. Çocuğuma da verebilir misiniz? Ayrıca günde 4 adet hasta bezi tüketiyoruz. Hasta bezi de gönderilmesini istiyorum. Cemal Ös/Niğde Tel: 0544 367 97 76

Duymak istiyorum

İşitme engelliyim. İki kulağım için de işitme cihazı gerekiyor. Ailemin maddi durumu yetersiz. Maaşım yok, sosyal güvencem yok. Resmi makamlara başvurdum, yardımcı olmadılar. İşitme cihazının tanesi 800 TL ve bana 2 tane gerekiyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Çetin Kocaosmanoğlu Tel: 0542 654 38 57

Sıradaki haber yükleniyor...
holder