A. Yavuz Kocaömer 'Onların gözünden Türkiye'ye ilham verenler'
HABERİ PAYLAŞ

'Onların gözünden Türkiye'ye ilham verenler'

Geçtiğimiz ay Kansersiz Yaşam Derneği ve Bizce Yapım işbirliği ile gerçekleşen ‘Onların Gözünden Türkiye’ye İlham Verenler’ adlı proje için, kanser hastası olan ve tedavi süreci şahane bir şekilde devam eden sevgili Ada İdil Ergintürk ile bir araya geldik.

Onların gözünden Türkiyeye ilham verenler

Ada İdil Ergintürk şimdi sadece kontroller için hastaneye gidiyor.

Ada İdil 13 yaşında ve lösemi ile mücadele ediyor. Çok şükür şu anda sadece kontrolleri için hastaneye gidiyor. Kendisi fotoğrafımı çekerken daha önce duyduğum heyecanlardan farklı bir heyecan duydum.

Haberin Devamı

Her şey çocuklar için

‘Çoğu insan başarıyı almak olarak düşünür. Oysa başarı vermekle başlar’ demiş Henry Ford. ‘Onların Gözünden Türkiye’ye İlham Verenler’ projesinde, iş dünyasının önde gelen isimlerinin fotoğraflarını çeken kanser hastası çocukların yaptıkları çalışmalar sergi haline getirildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın da katkılarıyla gerçekleşen projeden elde edilen gelir, halen hastanede yatmakta olan kanser hastası çocuklarımız için yapılacak moral ve motivasyon projelerine aktarıldı.

Hayat kaliteleri artsın diye

Türkiye’de her yıl 2500-3000 yeni ‘çocukluk çağı kanser’ vakası ortaya çıkıyor. Umut veren gelişme ise, çocukluk çağı kanserlerinde iyileşme oranlarının yüzde 70-80’lere yükselmiş olması. Tüm hayatları ev ve hastane arasında geçen çocukların, iyileşme sonrasında çektiği en büyük sıkıntı ne yazık ki sağlıklı hayata adapte olabilmek.

Moral, motivasyon amaçlı sosyal etkinlik ve çalışmalar da hem tedavi sırasında hem de tedavi sonrası çocukların toplumsal hayata uyumlarını ve yaşam kalitelerinin artırılmasını sağlamak açısından büyük önem taşıyor. Bireysel ve sosyal gelişimlerine destek olunması gelecekte hayat kalitelerinin korunması açısından çok büyük bir fark yaratıyor.

Küçük hayaller

Kansersiz Yaşam Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Dida Kaymaz, İstanbul Denizcilik Müzesi’nde gerçekleşen sergi gecesinde yaptığı anlamlı konuşmasında projeye destek verenlere teşekkür etti.

Kansersiz Yaşam Derneği’nin 10’uncu yılında olduğunu belirten Dida Kaymaz, 6 ay önce biten ve kamuya ait ilk ve tek çocuk kemik iliği nakil ünitesini İstanbul’a kazandırdıklarını dile getirdi. Kaymaz “Çocukların hayallerini sorduğumuzda hayata dair çok küçük hayalleri var. ‘Meyve yemeyi özlüyoruz, maskesiz dolaşmayı özlüyoruz’ diyorlar.

Haberin Devamı

Sizlerin yanınıza gelen çocuklarımız iyileşmiş ve iyileşmekte olan kanser hastalarıydı. Sizlerin yanında onlar mesleki anlamda birer hayale daha sahip oldular. Her biriniz birer notaydınız ve sizlerle birlikte şahane bir şarkı olduk. Bu yüzden varlığınız için, destekleriniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yürekten destekliyoruz

İstanbul Vali Yardımcısı Hülya Kaya ise konuşmasında “Kansersiz Yaşam Derneği’nin çalışmaları hakikaten çok değerli bizler için. Biliyorsunuz kanserli hasta sayısı günden güne artıyor. Bu noktada insanlarımızın bilinçlendirilmesi, özellikle kanserle mücadele eden çocuklarımızın, bireylerimizin hem psikolojik hem de sosyal destek anlamında desteklenmesinde vermiş oldukları gayretleri yürekten destekliyoruz.

Haberin Devamı

Onların gözünden Türkiyeye ilham verenler

İstanbul Vali Yardımcısı Hülya Kaya, Yavuz Kocaömer’e teşekkür etti.

Kanser hastalığı söz konusu olduğunda acımızı, üzüntümüzü paylaşabileceğimiz, nasıl davranacağımızı, nasıl yaklaşacağımızı bilemediğimiz anlar oluyor. Derneğimizin bu ihtiyacı giderdiğini de düşünüyorum.

Kendilerine en derinden teşekkürlerimi sunuyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. Biz de projeye destek veren 30 çok değerli ve kalbi güzel iş insanına ve projenin yaratıcısı Ahmet Yılmaz’a bu köşeden teşekkür ediyoruz.

NESRİN TİRYAKİOĞLU SERAMİK SERGİSİ

‘Sevdiklerinize vereceğiniz en değerli hediye, ne altındır, ne de mücevher, yalnız kendimizden bir parça olsun yeter’ demiş Emerson.

Onların gözünden Türkiyeye ilham verenler

Nesrin Tiryakioğlu serginin gelirini TESYEV’e bağışladı.

Nesrin Tiryakioğlu’nun bizlere gönderdiği davetiyesinde şu ifadeler yer alıyordu: “Sevgili sanatsever dostlarım, Sizlere hazırladığım bu serginin benim için anlamı çok büyük, çünkü geliri sevgili arkadaşımız, kadim dostumuz Sayın Yavuz Kocaömer’in başkanı olduğu Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı’na bağışlanacaktır. Katkılarınızdan dolayı sonsuz teşekkürler...”

42 YILLIK DOSTLUK

Sevgili Nesrin ve Alp Tiryakioğlu çifti ile dostluğumuz 42 seneye dayanır. Hayatın en güzel ve zaman zaman acılı yollarında beraber yürüme şansımız oldu. Dolayısıyla kendileri engellilere hizmet etme yolculuğumuza ve bunun nedenlerine etrafımızdaki birçok insandan daha yakinen hem şahit hem de destek oldular. 1 Mayıs Çarşamba günü Büyük Kulüp’te vakfımız yararına gerçekleşen seramik sergisinin hem sanatçısı hem de mimarı Nesrin’di.

ENGELLİLER İÇİN

2 yıl önce gönül verdiği seramik sanatının son 1 yılı boyunca büyük emekler harcadığı, inanılmaz bir titizlikle üzerinde çalıştığı 200 eser ile şahane bir sergi gerçekleştirdi. 15 gün sürecek olan ve ziyaretçilerini bekleyen serginin tüm eserleri ilk gün tükendi.

Sevgili Nesrin ve tüm Tiryakioğlu Ailesi’ne müthiş gayretleri ve engelli kardeşlerimize verdikleri destek için ne kadar teşekkür etsek azdır. Sergi ile sevgili Nesrin’in doğum günü aynı güne denk geldi. Kendisi için böylesine anlamlı bir günü engelli kardeşlerimize hediye eden büyük kalbi için de ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder