A. Yavuz Kocaömer Osman Şahin Görme Engelliler Satranç Turnuvası
HABERİ PAYLAŞ

Osman Şahin Görme Engelliler Satranç Turnuvası

Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı’nın (TESYEV) düzenlediği 4. TESYEV- OSMAN ŞAHİN Görme Engelliler Satranç Turnuvası 30 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında İstanbul- Bostancı’daki The Green Park Hotel’de yapıldı.

Osman Şahin kimdir?

Osman Şahin, Karabük Spor Kulübü başkanlığından İstanbul Kadıköy Karabüklüler Derneği’ni kurmasına kadar, Fenerbahçe Eğitim Vakfı’nın 3 yıl başkanlığını yaptı. Fenerbahçeliler Derneği’ni kurarak 2 yıl başkanlığını yapan ve engellilere daha iyi hizmet verebilmek için birlikte TESYEV’in kurucu üyeleri arasında yer alan bir kardeşimizdi. Özü sözü bir, düşündüğünü açıkça söyleyen, cesur bir arkadaşımızdı. 20 Eylül 2001’de bizleri terk ederek aramızdan ayrıldı. Onun delikanlılığını, engelliler için nasıl uğraştığını anlatmaya bu sütunlar yetmez. TESYEV olarak yapılan, sadece onun yaptıklarının küçük bir hatırlatmasıdır. Nur içinde yatsın.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Sponsorlar

Bu yılki turnuvanın sponsorları Mengerler Ticaret.A.Ş., Sportoto, BP, Nartec, Sodium firmalarıydı. Bunun yanı sıra Eti Pazarlama, Uludağ, Aslanoba Gıda, Hasan İnce, Medical Park, Ajans Ges, Braille Teknik ve Nike Türkiye de turnuvaya katılanlara gönderdikleri malzemelerle büyük destek oldular.

Özel teşekkürler

İstanbul-Bostancı’daki The Green Park Hotel’in personeli, 3 gün boyunca turnuvaya katılan 58 görme engelli kardeşimize olağanüstü ilgiyle yaklaşıp büyük bir sevgi ile onları ağırladılar. Bunun için The Green Park Hotel yönetimine ve çalışanlarına şükranlarımızı sunuyoruz. Diğer teşekkürümüz ise Erikli Suları Florya Şenlikköy Nokta Bayii Hasan İnce’ye. O sıcak havada, suları kendi taşıyarak gösterdiği yakın ilgiyi TESYEV hiçbir zaman unutmayacaktır. Medical Park Hastaneler Grubu da 3 gün süreyle olası bir sağlık sorununa anında müdahale edebilmek için, bir ambulans, doktor ve diğer sağlık elamanlarıyla hazır bekledi. Sağolsunlar.

Sonuçlar

Turnuvanın birincisi Konya Selçuklu Görme Engelliler Spor Kulübü’nden Levent Vural, ikincisi Ankara Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü’nden Mümin Aksu oldu. Üçüncülük ise İstanbul Görme Engelliler Spor Kulübü’nden Eyüp Selim Altınok, Malatya Görme Engelliler Spor Kulübü’nden Ünal Dönmez, Ankara Altınokta Görme Engelliler Spor Kulübü’nden Süleyman Boztepe arasında paylaşıldı. Uluslararası kurallara göre davet yapılan ve organize edilen turnuvada tabii ki her katılanı veya katılma hakkı elde edemeyenleri memnun etmek mümkün değil. Ama yıllardır ilk defa Türkiye Satranç Federasyonu’nun desteği ile hiçbir itiraza yol açmayan düzgün bir turnuva ortaya çıktı. Emeği geçen herkese tekrar teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Londra Paralimpik Oyunları açılışı

29 Ağustos-10 Eylül arası Londra’da yapılacak Paralimpik Oyunları’nın açılışının İngiltere Kraliçesi Elizabeth tarafından yapılacağı kesinleşti. Ayrıca Alman Cumhurbaşkanı Joachim Gauck da açılışta bulunacağını teyit etti. Bize gelince; şu ana kadar açılışta Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı ve Müsteşar Yardımcısı seviyesinde katılacağımız biliniyor. 2004 Atina ve 2008 Pekin Paralimpik Oyunları’na Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere gibi ülkelerden, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Spor Bakanlığı seviyesinde katılımlar olmuştu. Paralimpik Oyunları, 140 ülkeden 4 bin sporcunun katılacağı, dünyanın ikinci büyük spor organizasyonu. Şu ana kadar 1.5 milyon bilet satıldı, 8.500 basın mensubu akreditasyonunu yaptırdı.

2020 adaylığı

2020 İstanbul Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na adaylığımız kesinleştikten sonra, Londra Paralimpik Oyunları’nın açılışında devlet büyüklerimizin orada bulunarak İstanbul’a destek istemeleri için bir fırsat. Sadece Gençlik ve Spor Bakanımız değil, Başbakanımızın Olimpiyat Oyunları açılışına gideceğini düşünerek, Cumhurbaşkanımızın açılış törenlerine katılması, Türkiye ’nin, yurt dışında paralimpik oyunlarına verdiği değerin bir göstergesi olacaktır. Bunun yanı sıra, o tarihlerde Londra Büyükelçiliği’nde yapılacak bir kokteyl ile IOC ve IPC temsilcilerinin de davet edilmesi muhakkak faydalı olacaktır. Ancak Londra Büyükelçiliğimizin 2008’de paralimpik oyunları sırasında Pekin Büyükelçiliği’nin sporculara verdiği bir kokteylde yaptığı gibi büyükelçilikten birilerine aratarak, gayri ciddi bir davet şekli içine girmeyeceğini de umuyoruz. Bahsettiğimiz zamanın Çin Büyükelçisi çoktan emekli oldu. Ama bu tip ciddiyet dışı davranışlar her zaman hatırlanıyor ve ülkemiz için de olumlu bir referans olmuyor.

ÇENGELLİ PANO

Sayın Fatma Şahin’e


Yüzde 92 engelliyim. Daha önce Balıkesir’de yaşıyordum ve evde bakım maaşımı alıyordum. Balıkesir’den İzmir’ e göç edip adres değişikliğinde bulundum. 5.5 aydır maaşımı alamıyorum. 11 yıldır naylon barakada yaşamımı sürdürüyorum. Çok mağdur durumdayım. İlgililerin gereğini yapmazını arz ederim. Seydoş Aydın Tel: 0532 715 87 96 Konak Yukarıbey Köyü Koca Mahalle Bergama/İzmir

'Yalnızlık çekiyorum’

Ben küçük yaşta annemi ve babamı kaybettim. Yaşadığım talihsiz olay yüzünden cezaevine düştüm. Burada kendimi çok yalnız hissediyorum. Benim bu yalnızlığımı giderecek değerli arkadaşlarla arkadaşlık kurmak isterim. Her insan hata yapabilir. Önemli olan hatayı bir daha tekrar etmemek. Serdar Bozkurt E Tipi Kapalı Cezaevi E-1 Koğuşu Nilüfer/ Bursa

‘Başbakanım’a teşekkürler’

Sayın Başbakanım, benim annem Hatice Aktaş yüzde 92 ağır engelliydi. Çıkarmış olduğunuz ‘Özürlüler Yasası’yla anneme özürlüler ve bakım maaşı bağlanmıştır. Yalnızca benim annem değil, tüm engelliler onuruyla yaşamanın sevincini yaşıyorlar. İnsanın insan olduğu bir Türkiye ile tanıştılar. Yavuz Kocaömer Abimiz durumumuzu köşesine taşıdıktan sonra bürokratik engeller bir bir aşılarak, anneme engelli maaşı bağlandı. Annem size çok dua ediyor. Size hem annem hem de diğer engelliler adına çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda yengem de iş sahibi oldu. Allah yardımcı oldu, bir aileye huzur ve mutluluk geldi. Ayrıca Ordu milletvekilimiz İhsan Şener Bey ve Fatih Han Ünal Bey’e de sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Engelliler için ne yapılması gerekiyorsa yaptılar. Ordu’dan sevgi ve saygılarımla. Şenel Aktaş / Ordu senel_aktas74@hotmail.com

‘Sponsor arıyorum’

Benim 17 yaşında, konuşamayan otistik bir erkek kardeşim var. Kardeşim ergenlik çağında ve sıkıntılar arttı. Kardeşimin stereotip (tekrar eden) davranışları çok fazla ve bizlere karşı saldırgan davranışları var. Oturduğumuz evimizi satarak bir otizm spor kulübünde eğitime başlattık ama kulüp çok maliyetli. Tıkanma durumuna geldik. Kardeşimin eğitimi ile ilgili bize yardımcı olabilir misiniz? Sponsor arıyorum. Canı acıyan bir ablanın sesini duyun lütfen! Selin Güler selin-g-@hotmail.com

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder