A. Yavuz Kocaömer Özür dileyebilmek
HABERİ PAYLAŞ

Özür dileyebilmek

Haberin Devamı

Şarkıcı Hande Yener, bir süre önce gazetecilerin “Yeni aşk var mı?” sorusuna “Sakat mıyım? Kör müyüm? Topal mıyım? Tabii ki benim de sevgilim olacak” diye cevap verince engelli vatandaşlarımızın tepkisi ile karşılandı. Ve sosyal paylaşım sitelerinden ve kendi bloglarından tepkilerini dile getirdiler.

Özür diledi

Bunun üzerine Hande Yener twitter’daki hesabından “Engelli olan tüm dostlarımdan özür diliyorum. Sözlerimle sizleri işaret etmek istemedim. Eski bir laf, aptalca bir biçimde ağzımdan çıktı. Böyle sığ bir düşüncem olamaz. Sevgi ve saygıyla sizleri kucaklıyorum. Kimseyi incitmek istemem. Sizlerden binlerce kez özür diliyorum. Böyle bir sığ düşüncem olamaz. Umarım gönlünüzü bir nebze alabilmişimdir. Tüm samimiyetimle ve tüm duygumla bu hatamı hatırlamamanızı diliyorum” yazarak özür diledi.

[[HAFTAYA]]


Aramızda kalsın

Magazin dünyasının duayeni Salih Keçeci’nin TV 8’deki programında yukarıda bahsettiğimiz konu açıldı. Programa katılanlar Hande Yener’in özür dilemesinin çok doğru olduğunu ve takdirle karşılanması gerektiğini belirtirken, Salih Keçeci itiraz etti ve “Ünlü bir insanın, mikrofonlar kendisine tutulduğunda veya bir yerde konuştuğunda dikkatli olması gerekir. Böyle hataları kabullenmek zordur” şeklinde bir eleştiride bulundu. Sevgili Salih bir bakıma haklı olabilir. Ancak hepimiz insanız, bu satırların yazarı olan ben dahil, hepimiz bazen hatalar yapıyoruz. Önemli olan, o hatalardan gerekli dersi çıkarmak ve özür dilemeyi bilmek. Hande Yener bunu yapmış, özür dilemesini bilmiştir. Bu konunun artık daha fazla uzatılmaması gerekir. Meraklılarına belirtmek isteriz ki, Hande Yener’le hayatımızda hiç karşılaşmadık, hiç görüşmedik.

Ders çıkarmak


Sevgili Salih Keçeci, Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut’un Eylül ayında bir özel eğitim okulunun açılışında “2005 yılında çıkardığımız Engelliler Yasası ile biz engellileri insan yerine koyduk, adam yerine koyduk. Bu insanlar sokağa çıkamıyor, evlerde saklanıyorlardı. Anneleri, babaları bu insanları sokağa çıkarmaya sıkılıyordu, utanıyordu. Bazıları ‘Eskiden evimizde engelli, yatalaklar bir an önce ölse de kurtulsak diye Allah’a yalvarırdık’ diyordu. Şimdi ‘Aman ölmesin, evimizin bereketi bu. Ben onun yüzünden devletten 450-500 lira bakım ücreti alıyorum, aman ona bir şey olmasın diye bakıyoruz” dediğini acaba biliyor mu? Bu milletvekili de bu sözleri ile yanlış yapmıştır. Ancak gönderdiği basın açıklamasında “Sözlerim yanlış anlaşıldı, benim de bu okulun açılmasında çok büyük katkılarım oldu diyerek” bir de kendine pay çıkarmaya çalışmıştır. Basın Ahlak Yasası, bu milletvekili hakkında gerçek düşüncelerimizi söylemekten bizi alıkoyuyor. Ama kendisi bugüne kadar özür dilememiştir. Çünkü emekli bir vali olan bu zat kendini devlet gibi görmektedir. Ve devletin de gerektiği zaman özür dilediğini unutmuştur.

Güzel Söz


Bana yanıldığım noktaları gösteren kimseden Allah razı olsun. HZ. ÖMER

ÇENGELLİ PANO


‘Tüm dostlardan mektup bekliyorum’

Yüreğimdeki sevgi tomurcuklarının azabıdır, haykırışıdır. Sessiz çığlığım kırlarda çiçek açan rengarenk çiçekler gibidir. Deli gönlüm rüyalarda kanat açan kelebekler, vızıldayan bal arıları gibi hürdür umutlarım. Özgürlük iskeleme sessizce vuran dalgalar pranga olur, vuslat olur göz bebeklerime. Gökyüzünden süzülen martıların kanat çırpması kadar beyazdır hayaller. Hazanı bekleyen kuşlar kadar temizdir yarınlar. Kuruyan harabe kalpler gibidir, rüzgarla uçuşan yapraklar göçmendir, sabahlar yelkendir ufuklar. Kader mahkumu arkadaşlarımla, nereden ve nereli olursa olsun dostça, kardeşçe mektuplaşmak istiyorum. Erkan Gürcan K 1 Kapalı Cezaevi 3. Koğuş Of/Trabzon

Engelsiz Orkestra’nın konseri var

Selim ve Kerim Altınok yönetimindeki Engelsiz Orkestra, 22 Kasım Cuma gün saat 20.00’de, İBB Bahçelievler Kültür Merkezi’nde bir konser veriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen konser, ücretsiz ve herkese açık. Selim ve Kerim Altınok yönetimindeki Engelsiz Orkestra, 2008 yılında kuruldu. Orkestrayı, akustik sazların ağırlıkta bulunduğu bir enstrüman grubu ve solistler oluşturuyor. Türk Müziği’nden Batı müziğine, nostaljik melodilerden çigana, cazdan fasıla, türkülerden farklı ülkelerin halk şarkılarına uzanan geniş yelpazede sanatlarını icra ediyorlar. Engelsiz Orkestra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne bağlı kültür merkezlerinde konser vermeyi sürdürecek. İBB Bahçelievler Kültür Merkezi 29 Ekim Caddesi No: 30 (Starcity AVM arkası) Yenibosna/İstanbul Tel: 0212 653 36 68

‘Karıma destek vermeliyim’

5 aydır tutukluyum. 5 ay cezam kaldı. Bu ceza da para cezası. Hapiste olmak sorun değil. Ama eşim rahim kanseri ve tedavi görüyor. Onun yanında olmam lazım. Eşimin bu kötü gününde elinden tutup onun hayata tutunmasına yardım etmem gerek. Belki ben çıkmadan ölecek. Para cezam 2.500 TL tutuyor. Hayırseverlerden yardım rica ediyorum. Not: İlgilenen okurlar 0212 238 71 91 no’lu telefondan bilgi alabilir.

‘Belediyede çalışmak istiyorum’

Engelliyim.1992’de menenjit geçirdim. Özel sektörde çalışmakta zorlanıyorum. Bir engelli olarak buradan Aziz Babuşçu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develi’ye seslenmek istiyorum. Lütfen sesimi duyun, bana yardımcı olun ve bir engelli olarak beni sevindirin. Belediyede bir yerde çalışmama yardımcı olun. Not: İlgilenenler 0212 238 71 91 no’lu telefondan bilgi alabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder