A. Yavuz Kocaömer Paralimpik Okul Günleri
HABERİ PAYLAŞ

Paralimpik Okul Günleri

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin Şubat 2011’de başlattığı Paralimpik Okul Günleri uygulaması, bugüne kadar toplam 100 ilköğretim okulunda uygulanmış ve toplam 240 formatör öğretmen yetiştirilmiştir. Tamamıyla Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin olanaklarıyla İstanbul’da, Anadolu ve Avrupa yakası olmak üzere 40 okulda uygulanan Paralimpik Okul Günleri’nin eğitim materyalleri de dernek tarafından karşılanmıştır.

Ardından Ankara, Trabzon ve Mersin’de Paralimpik Komitesi Eğitim Komisyonu önderliğinde toplam 60 okulda daha uygulama yapılmıştır. Paralimpik Komitesi’nin, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü ve Talim Terbiye Kurulu başkan ve üst düzey yetkilileriyle yaptığı görüşmeler olumlu sonuçlanmış, Paralimpik Okul Günleri’nin ders müfredatına dahil olması konusu, bizzat Talim Terbiye Kurulu tarafından önerilmiş ve nihayetinde bu yıldan itibaren zorunlu spor müfredatına eklenmiştir.

Haberin Devamı

Amaç bu çalışmanın yayılmasını sağlamak...

Bundan böyle Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin de destekleriyle, Paralimpik Okul Günleri’nin daha geniş öğrenci kitlelerine yayılması sağlanacaktır. Burada amaç, bir yandan okullarımızda engelli sporları konusunda bilgi verilirken, diğer taraftan da çocuk ve genç öğrencilerimizin de bu konudaki duyarlılıklarının artmasını sağlamaktır. Daha eksik olan birtakım hususlar vardır. Bunlardan biri de, zorunlu spor dersi müfredatına konulan Paralimpik Okul Günleri’nin denetim ve geliştirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılacak görüşmeler ve protokoldür. Özetle, ülkemizde çok geç başlayan paralimpik hareketi aradaki farkı süratle kapama yolunda yürümektedir.

Enver Ören’in ardından...

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı merhum Enver Ören ile uzun yıllar birlikte çalıştık. İnsanlığı, babalığı, olaylara bakış acıları onu tanıyanlar tarafından yazıldı söylendi. Biz de, merhumun 2000 yılında söylediklerini aşağıda sizlerle paylaşalım. Alınacak çok dersler var. Otuz yıllık çalışmalarım esnasında başarılı olmak için uygulamaya çalıştığım prensiplerimden bazıları şunlardır:

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

1-Holdingde çalışan herkesin, işinin sahibi olduğunu anlatmaya uğraştım. Yani holdingi sahiplenmedim, holding benim demedim. Başarılarımızın sırrının sen, ben değil, biz olduğuna inandırmaya çalıştım.

2-Selahiyet verdiğim arkadaşlara kendimden daha çok güvendim. Onlara yalnız bana değil, ahirette de yüce Allah’a vereceği hesaba göre çalışmasını anlattım.

3- Holding imkanlarından ve arkadaşlarımın çalışmalarından milyonda bir kendi menfaatimi düşünmedim.

4-Görevi ne olursa olsun, herkesi kendimden daha kıymetli gördüm. Kimseyi incitmemeye çalıştım.

5-Bütün çalışanları dünya ahiret kardeşim olarak gördüm. Hiç kimseye işçi diye bakmadım.

6-Herkesin bütün isteklerine elimden geldiği kadar yardımcı oldum. Bazılarının hallerine bakarak karşılıksız yardımlarda bulundum.

7-Görevleri ne olursa olsun, daima haklının yanında oldum. Hiç kimseyi diğerine ezdirmemeye çalıştım.

8-Hep vermeyi düşündüm. Almak hiç aklıma bile gelmedi. Menfaatimi hiç düşünmedim.

9-Bana en büyük hakaretlerde bulunanları affettim. Elimden gelen iyiliği yine yaptım.

Haberin Devamı

10-Ömrümde hiç kimseyi incitmemeyi, herkese karşı güler yüzlü ve tatlı dilli olmayı elimden geldiği kadar yapmaya çalıştım.

11-Herkesin fikrine hak verdim. Sabırla dinledim. Sonunda doğru olanı söyledim.

12-Hayatın fani olduğunu, asıl gayenin insanların duasını almaya ve Allah’u tealanın rızasını kazanmaya bağlı olduğunu anlattım.

13-Mümkün olduğu kadar kendimi aradan çektim. Herkesin başarılı olmasını bekledim.

14- Çok zarar ve sıkıntı çektim. Ama hiç kimsenin yüzüne vurmadım, sabrettim.

15- En büyük başarımızın birlik ve beraberlik olduğunu, kendimizi beğenmekten ve başkalarını hakir görmekten çok sakınmamız gerektiğini her zaman anlatmaya uğraştım.

16- Hayatım boyunca kanunlara uymaya çalıştım. Ve herkesin de uyması gerektiğini anlattım. ENVER ÖREN (29 Mayıs 2000)

ÇENGELLİ PANO

‘Akülü araba istiyorum’

28 yaşındayım, Tekirdağ- Kumbağ’da yaşıyorum. Yüzde 96 engelliyim. Yürüyemiyor, ellerimi de kullanamıyorum. Bu nedenle gazeteniz aracılığıyla duyarlı Türk halkından akülü araba konusunda yardım bekliyorum. Erkek kardeşim tıpkı benim gibi. Ailemin bırakın ikimize, birimize bile akülü araba almasına imkan ve ihtimal yok. ZÜLFİYE ÖZHAN Belediye Cad. Pelin Sok. No: 2 Kumbağ/Tekirdağ Tel: 0542 727 17 59

‘Bize neden ödül yok?’

Bizler Temmuz 2012’de İşitme Engelliler Dünya Kupası’nda oynayan ve kupayı ülkemize gururla kazandıran oyuncularız. Kupayı aldık ama 8 ay geçmesine rağmen vaad edilen ödüllerimiz verilmedi. Bu konuda kendi federasyonumuz dahil hiç kimseden açıklayıcı bir bilgi alamıyoruz. Bu sıkıntımızı dile getirip bize yardımcı olmanızı arz ederiz. İşitme engelli futbolcular adına Ömer Faruk Yolmaz/Trabzon

Güzel Söz

Nefsini bilen kendini bilir.
Kendini bilen haddini bilir,
haddini bilen Rabbini bilir!

Şems-i Tebrizi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder