Adile Özdağ Bir mucize Omega-3
HABERİ PAYLAŞ

Bir mucize Omega-3

Sevgili okurlar,

Omega-3 sağlıklı bir yaşam için her yaştan bireyin temel ihtiyacı. Vücut için gerekli olan ama vücutta üretilemeyen ve mutlaka dışarıdan alınması gereken yağ asitleri. 7’den 70’e herkes için tabirini, anne karnından mezara olarak söylüyoruz Omega-3’de. Çünkü hamilelikte bebeğin beyin ve göz gelişimi için annenin yeterli miktarda DHA almasının önemli rol oynadığı çalışmalarda gösterilmektedir. Temel omega-3 yağ asitleri EPA ve DHA olarak adlandırılmaktadır. EPA daha çok vücuttaki işlevlerden sorumlu olup, DHA da beyin, sinir ve gözdeki işlevlerden sorumludur. Standart balık yağı takviyelerinde EPA doğal olarak daha çok miktarda bulunurken, özellikle hamilelerde ve çocuklarda DHA’nın oran olarak daha fazla bulunanları seçmekte yarar var.

Haberin Devamı

Omega-3’ün;

• Beyin gelişimi ve fonksiyonları,

• Kalp ve damar sağlığı,

• Eklem sağlığı ve inflamasyonlu hastalıklar,

• Karaciğer sağlığı ve kolesterol seviyeleri

• Depresyon, dikkat eksikliği ve hiperaktivite problemlerinde yadsınamaz yararlarının olduğu konusunda herkes hemfikir.

Omega-3 yağ asitlerinin, özellikle DHA’nın çocuklarda beyin, sinir ve retina gelişimine katkıda bulunduğu artık iyi biliniyor. Daha önce farklı çalışmalar Omega-3 takviyesi verilen çocukların okulda daha iyi performans gösterdiğini ve daha iyi konsantre olduğunu gösterdi. Bu nedenle ebeveynler her zaman çocuklarına ideal bir Omega-3 takviyesi vermeye çalışıyorlar. Fakat hala çocuklara Omega 3 takviyesi verirken sorun yaşıyor.

Bir mucize Omega-3

Temel sorun balık yağının istenmeyen kokusu ve tadının iyi maskelenememiş olması. Bu yüzden; yağ asitleri, su ve yağda çözünen vitamin ve mineralleri emülsiyon formatında birleştiren patentli bir yöntem geliştirildi. Vitamin, mineral, balık yağı gibi etken maddelerin vücutta yüksek oranda kullanımına yönelik yeni bir form olan Concordix teknolojisi, Norwegian University of Science and Technology (NTNU) ile yapılan çalışmalarla geliştirilmiş. Bu sayede biyoyararlanım artmakta ve daha iyi tat maskelemesi yapılabilmekte. Şeker ve yapay madde ilavesine de gerek kalmıyor.

Haberin Devamı

İçilen balık yağının mide sıvısının yüzeyinde toplanmasından dolayı, tüm gün boyunca ağıza balık tadı gelip, reflü ve gaz şikayetlerine sebep oluyor. Geliştirilen bu emülsiyon yöntemiyle balık yağı mide sıvısının içerisinde homojen olarak dağılıp, reflü, gaz ve ağıza kötü tat problemleri engelleniyor.

EKLEMLER İÇİN KOLAJEN PEPTİT

Eskilerden günümüze gelen bir gelenek var. Eklem ağrısı ve kırıkta Anadolu’da bir an önce iyileşmesi için kelle-paça çorbası içilirdi. Çünkü paçanın içinde kolajen vardır. Bu geleneksel tıp uygulaması mantık olarak doğru olsa da uygulama da yanlış. Kolajen; hareket sisteminin yapı taşlarını, özellikle kemik, kıkırdak, lif ve eklemleri oluşturan proteindir. Eklemlerdeki kayganlıktan da sorumludur. Ancak bu şekilde alınan kolajen oldukça yüksek moleküler ağırlıklı olduğu için bağırsaklardan emilmez ve hedef doku olan kıkırdak dokusuna ulaşamaz. Fazla miktarda alınan kolesterol de cabası. Daha küçük molekül ağırlığına sahip olan kolajen peptitler hem bağırsak dokusu tarafından emilir hem de kıkırdak dokusuna ulaşır.

Haberin Devamı

Bir mucize Omega-3

Morina balığı derisinden elde edilen kolajen peptitlerin kemik yoğunluğuna ve kemik üreten hücrelerin büyümesine yardımcı olduğu, osteoporozda kemikleri güçlendirdiği, eklem problemlerinde yarar sağladığı çalışmalarla gösterilmektedir.

3 YENİ MESAJINIZ VAR

Güneş enerjisi ile çalışan kalp monitörü

Yeni geliştirilen sticker (çıkartma) biçimindeki kalp monitörü, kalp atım hızını ölçmek için ihtiyaç duyduğu elektriği güneş enerjisinden sağlıyor.

Yapay zeka ile kanser teşhisi

Yeni geliştirilen bir yazılım sayesinde hastaların akciğer filmlerinden kanser tümörlerinin tespiti ve analizi yapabilecek. Yazılım akciğer kanseri tümörünün varlığını ve cinsini %97 doğruluk payı ile saptayabiliyor.

Akıllı telefona ultrason cihazı

Araştırmacılar ultrason cihazlarını daha enerji dostu ve ucuz hale getirmek için yeni bir yol keşfetti. Gelecekte akıllı telefonlarımızı ultrason cihazı olarak kullanmamız mümkün olabilir.

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

• Propolisin arılar tarafından üretilen, kovanı korumak için kullandıkları mum kıvamında bir madde olduğunu,

• Antibakteriyel, antiviral, antifungal özellik gösterirken aynı zamanda bağışıklığı kuvvetlendirdiğini,

• Propolisin yara iyileştirme özelliğiyle hemoroit problemlerinde hamileler dahil kullanılabildiğini biliyor musunuz?

AKLINIZDA OLSUN!

• Bazı tansiyon ilaçlarının inatçı kuru öksürük yapabilir.

• Reye hastalığına sebep olabileceği için 16 yaş altındakilerde doktor kontrolü olmaksızın aspirin kullanılmamalıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder