Adile Özdağ Kadınlar ve annelere güzellik formülü
HABERİ PAYLAŞ

Kadınlar ve annelere güzellik formülü

Sevgili okurlar,

Bugün Anneler Günü. Yeryüzündeki bütün kadınların anneler gününü kutluyorum. Yaz mevsiminin yaklaştığı bu günlerde, sağlıklı, genç ve güzel bir anne olmak için neler yapabiliriz birlikte bakalım.

Mevsim geçişlerinde nasıl kıyafetlerimizi evimizi gözden geçirip yenilikler yapıyorsak vücudumuz içinde hazırlıklara başlamalı, özellikle cildimiz ve saçlarımızı da gözden geçirip yaza hazırlamalıyız.

Deniz, kum ve güneş üçlüsüne karşı gardınızı almaya başlamanın tam zamanı. Havaların ısınmasıyla birlikte pek çok değişiklikler meydana geliyor. Daha çok terliyor, güneşe daha fazla maruz kalıyoruz. Cildimiz, saçımız, tırnaklarımız da bu değişikliklere maruz kaldığından, yaz aylarının keyfini sürmek için daha fazla özen ve bakım istiyor.

Haberin Devamı

Yaz aylarının zararlı etkisinden en fazla nasibini alanlardan biri olup, üzerine en az düşülen ise gözlerimiz. Ultraviyole ışınların gözlerimiz üzerindeki olumsuz etkileri ve uzun yıllar içinde yaratabileceği hasar en az deri üzerindeki etkileri kadar ciddi olabiliyor. Yaz aylarında UV ışın miktarı kışın olduğundan 3 kat daha fazla olduğu için ultraviyoleden korunmak yaz mevsiminde çok daha önemli.

Yeteri kadar su içtiğinizden emin olun!

Cilt ne kadar nem kaybı yaşarsa o kadar kırışır. İnce çizgiler halinde ortaya çıkan bu kırışıklıkların önüne bol su içerek ve antioksidan bakımından zengin besinler tüketerek geçebilirsiniz. Su, tüm sistemlerimizin sağlıklı çalışması ve toksik maddelerin vücudumuzdan uzaklaştırılmasında önemli bir role sahip. Ayrıca, vücut ısınını ve nem dengesini ayarlıyor. Bu nedenle, cildinizi içeriden beslemek için yeterli su içmeye özen gösterin.

Kadınlar ve annelere güzellik formülü

Yaz dönemi saç ve tırnaklarımızda yaratacağı hasarlar bakımından en riskli mevsim olarak kabul edilir. Yazın cildimiz gibi saçlarımız da nemini kaybediyor. Isınan hava saçların kurumasına ve kırılmasına neden olur. Üstüne bir de havuz, deniz ve güneşin yıpratıcı etkisi eklenir. Bu nedenle özellikle kadınlar yaz sezonunda saçlarının çok yıpranmış, mat ve kırılgan olmasından şikayet eder. Dolayısıyla sıcaklar bastırmadan önlemimizi alalım.

Haberin Devamı

Cildimizin sağlıklı, ışıltılı ve bakımlı görünmesi için içeriden beslenmesi önemli. Biz kadınlar, içimizden gelen sağlık kadar güzeliz. Güzelliğimizi korumanın en iyi yolu ise sağlığımızı korumaktan geçiyor.

Koenzim Q10, Biotin ve Lutein anti-aging etkileri sebebiyle en fazla kullandığımız desteklerden. Bir arada ve düzenli kullanımlarında ise, birbirlerini tamamlayıcı etkilerinden dolayı kısa sürede fark yaratıyorlar.

Koenzyme Q10

• Bağ ve deri dokusunu destekleyerek daha sağlıklı ve genç görünümlü cilt olmasını destekler.

• Dünyada bilinen en güçlü antioksidanlardandır.

• Hücrelerin enerji ihtiyacını ve yaşam süreçlerinde verimliliği artırarak anti aging etkisi çok yüksektir.

• Kendinizi daha dinamik genç enerjik hissetmenizi destekler.

Lutein

• Beta karoten ailesinden olan Lutein cilt sağlığı ve güneşin yıpratıcı etkisine karşı cildi koruduğu gibi daha kalıcı ve güzel bir bronzluk elde edilmesine yardımcı olur.

• Cildin ve gözlerin güneşe karşı daha dirençli olmasına katkı sağlar.

Haberin Devamı

• Göz sağlığında sarı nokta oluşumundan ve retinayı güçlendirmeye kadar olumlu etkilere sahiptir.

• Hem kalp damar sistemindeki yaşlanmanın gecikmesine hem de güçlü antioksidan etkisiyle hücresel deformasyona karşı etkilidir.

Biotin

• Saç kalitesinin artması ve saçların daha güçlü, hızlı uzamasını destekler.

• Tırnakların kırılmasını, kat kat olmasını ve yavaş uzamasına karşı önemli bir destektir.

• Cildin esnekliğini sağlayan kolajenin sentezini destekler.

• Saç köklerinin güçlendirilmesi, sağlıklı hücre çoğalması akne ve cilt hastalıklarının tedavisinde destekleyicidir.

3 YENİ MESAJINIZ VAR

Akıllı saat yaşlıların hayatını kurtarabilir

Geliştirilen akıllı saat kalp yetmezliği bulunan yaşlıların yaşamsal fonksiyonlarını izliyor ve hayati tehlike tespit ettiği anda hastanın bir butona basmasına gerek kalmadan acil sağlık hizmetlerine haber veriyor.

Mars’ı haritalandıran yapay zeka kanserde kullanılacak

Kanser tedavisinde, kişiye özel doku ve metabolizma özelliklerini değerlendiren yapay zeka, çeşitli alternatif ilaçların etkilerini hızlı ve doğru biçimde simüle ederek doktorların hasta için uygun tedaviyi bulmalarına yardımcı olabilir.

Bilim insanları “kullan-at anılar” için yeni bir teknik keşfetti

Beyin üzerine yansıtılan bir hologramla oluşturulmak istenilen anı veya duyguların nöronlar üzerine “kopyala/yapıştır” yapılmasına müsade eden yeni bir teknik keşfedildi.

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

-Biotin’in saç için kullanılan temel vitaminlerden birisi olduğu için ingilizcede saç anlamına gelen hair kelimesinden dolayı Vitamin H olarak da anlandırıldığını,

-Lutein’in göze ulaşıp görme merkezine girebilen nadir antioksidanlardan biri olduğunu,

-Biotin, L-sistein ve çinko’nun birlikte saç, tırnak ve cilt gibi hızlı çoğalan hücrelerin metabolizmasını destekleyerek sağlıklı oluşumuna yardımcı olduğunu,

-At kuyruğu bitkisinden elde edilen vegetal silika’nın saç, tırnak ve derideki bağ dokunun ana bileşenlerinden biri olduğunu,

- Coenzyme Q-10’in hücrelere enerji taşıyarak günlük hissedilen enerjiyi artırdığını biliyor musunuz?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder