Adile Özdağ Kış destekleri ve kolajen
HABERİ PAYLAŞ

Kış destekleri ve kolajen

Yaz mevsiminin sıcak havası ve deniz, kum, güneş sonrası yıpranan cildinizi sonbaharın ve kışın soğuk ve kuru havasına hazırlamanın en iyi yolu ihtiyacı olan kolajeni vermek. Son zamanlarda sıkça duymaya başladığımız bu kolajen nedir gelin birlikte bakalım.

Kolajen vücudumuzda en fazla bulunan protein. Cilt, kemikler, kaslar, tendonlar, bağ dokusu, saç ve tırnağın en önemli yapı taşlarından birisi. Ayrıca diş, damar, kornea gibi vücudumuzun birçok kısmında bulunur. Kolajen ismi ise yunanca tutkal anlamına gelen "kólla" kelimesinden gelmektedir ve kolajenin vücudumuzda yaptığı görevi çok iyi açıklayan bir kelime. Tüm bu dokuları bir arada tutan bir yapıştırıcıdır. Yeteri kadar kolajen ve elastin lifleriniz, onları aktifleştiren antioksidanlarınız yoksa üstelik bir de yaş alıp vücudunuzdaki kolajeniniz yıkılmaya başladıkça cildiniz kırışıp buruşmaya ve de kurumaya, kıkırdaklar zayıflamaya, bağ dokunuz sarkmaya başlayacaktır.

Haberin Devamı

Kış destekleri ve kolajen

Tüm bu dokular için kolajene ihtiyacımız olduğu gibi cildimizin güzelliği için de yeteri kadar kolajenimizin olması şart. Her ne kadar dışarıdan kullandığımız kremler ve bakımlar yardımcı olsa da güzellik içimizden gelmektedir. Hem beslenme ve yaşam şeklimizdeki değişiklikler, hem de ihtiyacımız olan miktar kolajeni bunun için özel hazırlanmış desteklerle yerine koyarak hem cilt güzelliğini hem de vücudumuzdaki birçok organın sağlıklı kalmasını sağlayabiliriz.

Kolajen molekül ağırlığının büyük olması sebebiyle bağırsaklardan emilimi azdır. Daha küçük molekül ağırlığına sahip olan peptit kolajen ise hem bağırsak dokusu tarafından daha iyi emilir hem de vücutta istediğimiz yerlere daha kolay ulaşır.

Grip ve soğuk algınlığı mevsiminin başlamasıyla birlikte, artık her evde el altında öksürüğe karşı ve bağışıklığı kuvvetlendirici desteklerin bulunmasında fayda var.

Propolis: Bal arıları propolisi değişik bitkilerden toplayarak kovanlarına getirirler ve böylelikle kovanı dış etkenlerden, mikroorganizmalardan ve diğer zararlılardan korumuş olurlar. Antimikrobiyal, antiinflamatuvar, bağışıklık destekleyici ve antiviral gibi birçok biyolojik aktivitesi bulunmaktadır. Hem bağışıklığı kuvvetlendirmek hem de öksürükte kullanılır.

Haberin Devamı

Hatmi çiçeği: Kuru ve tahriş edebilen öksürükte, ağız ve yutak mukozası tahrişinde yumuşatıcı olarak etki gösteren bir bitkidir.

Kekik: Bronşit, astım, boğmaca, öksürük gibi semptomları iyileştiren bir bitkidir.

Afrika Sardunyası (Pelargonium): Soğuk algınlığında kısa sürede iyileşme sağlayan, solunum yolu hastalıklarında ve öksürükte etkili olan Güney Afrika’da yetişen bitki türüdür. Bağışıklığı destekleyerek hastalık süresini azaltabilmektedir.

C vitamini: Ana görevi vücudumuzdaki temel yapı proteini olan kolajenin yapısında yer almak olan C vitamini aynı zamanda bağışıklık sistemini destekleyici etki gösterir.

3 YENİ MESAJINIZ VAR

Bebek tasarımı artık daha kolay

Biyoteknoloji alanında yaşanan gelişmeler sonucunda, tüp bebek kliniklerinde insan embriyosu üzerinde genetik değişiklikler yaparak belirli özelliklerin varlığını ya da yokluğunu seçmek artık daha kolay.

Haberin Devamı

“Kağıt Üzerinde Laboratuvar”

Yeni geliştirilen sistem, AIDS, Grip ve Dang Humması gibi hastalıkları, şeker ölçüm cihazlarında kullanılanlara benzer tipte kağıt stripler (çubuklar) kullanarak 20 dakika içinde teşhis edebiliyor.

Saç teli inceliğinde stent

Kalp damar duvarındaki kasların görevini yerine getirememesiyle damarda meydana gelen tıkanıklık ya da daralma sonucu ortaya çıkan koroner arter hastalığına saç teli inceliğinde stent geliştirildi.

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

Meme Kanseri Farkındalık Ayı: Meme kanseri ülkemizde ve dünyada kadınlarda en sık görülen ve aynı zamanda en sık ölüme neden olan kanser türüdür. Ekim ayı meme kanseri bilinçlendirme ve farkındalık ayıdır.

RİSKİNİZİ AZALTMANIN 5 YOLU

1. HAREKET EDİN

2. FAZLA KİLONUZDAN KURTULUN

3. ALKOL ALIMINIZA DİKKAT EDİN

4. HORMON İLAÇLARI SİZİN İÇİN UYGUN MU?

5. DBK UYGULA:

Dokun: Alışılmadık bir şey olup olmadığını kontrol et

Bak: Şekil ve yapısında değişiklik olup olmadığına bak

Kontrol ettir: Herhangi bir farklılık olduğunu düşünüyorsanız doktorunuzu ziyaret edin.

AKLINIZDA BULUNSUN

• İlaçların özellikle buzdolabında saklanması gerekmiyorsa 25 C’nin altında oda ısısında muhafaza edilmesi gerektiği,

• Demir ilaçlarının yemekten 2 saat sonra daha iyi emilim sağladığı aklınızda olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder