Adile Özdağ Mucize mineral Magnezyum
HABERİ PAYLAŞ

Mucize mineral Magnezyum

Sevgili Okurlar; Magnezyum insan vücudu için gerekli olan en temel minerallerden biridir. En çok bilindiği gibi kasların çalışmasında etkili olan, kemik yapısına destek veren, sinirsel iletimlerin gerçekleşmesinde önemli roller üstlenen bir mineral. Ama aslında bu önemli görevlerinden çok daha fazlasına sahip.

Vücutta 300 den fazla enzimatik reaksiyonun ko-faktörü olarak işlev görmektedir. Ko-faktörler, herhangi bir enzimin çalışmasında anahtar rol oynayan madde ya da moleküllerdir. Vücuttaki işlevlerin devam edebilmesi için sürekli olması gereken reaksiyonların olmazsa olmazı yani. Özellikle sinirsel iletimin gerçekleşmesinde, vücuttaki kalsiyum, sodyum ve potasyum oranlarının dengede kalmasında, kalp ritim bozukluklarının azaltılmasında, kronik yorgunluğun, kas kramplarının ve stresin giderilmesinde, yediklerimizi enerji kaynaklarına çevirmede, sağlıklı bir hücre bölünmesi faaliyetinin sürdürülmesinde etkilidir.

Haberin Devamı

Tüm sistemin çalışmasında bu kadar etkili olan bu mineralin eksikliğiyle bağlantısının olduğu bulunan bir sürü hastalık var. Depresyon, bipolar bozukluk, adet öncesi gelişen şiddetli ağrılı tablolar, kramplar, kronik yorgunluk, astım atakları, kronik iltihaplar, tip 2 diyabet, migren…

Özellikle de vücutta, kas ağrıları, kas krampları, diz-eklem-bel-boyun ağrıları, huzursuz bacak sendromu, fibromiyalji gibi kronik kas ağrıları magnezyumun eksikliğiyle birlikte görülmektedir.

Vücuttaki kasların kasılması ya da ağrımasıyla beraber, kas gevşetici görevi olan magnezyum, harici olarak sürüldüğünde diğer formlarına göre daha fazla ve daha hızlı kana geçiyor. Çünkü transdermal emilim, sindirim sistemini pas geçtiğinden dolayı magnezyumun vücutta direk kana geçmesini sağlar. Dışarıdan cilde sürülen magnezyum yağı hem lokal olarak sürülen bölgede hızlı bir rahatlama sağlıyor hem de transdermal emilimle vücuttaki magnezyum seviyesini hızlıca arttırıyor.

Düzenli kullanıldığında ise, artık ani kasılmaları azaltıp oluşmasını engellemekte.

Magnezyum yağı, deniz madenciliği ile deniz tabanının yaklaşık 1,5 km altından çıkarılmakta. Ciltten uygulama sayesinde tablet ve kapsül şeklinde yutulan magnezyumlara oranla yaklaşık 5 kat daha iyi bir emilim sağlanıyor. Magnezyumun doğada bulunan en saf formu olmasıyla çocuklarda ve hamilelerdeki bölgesel kramplarda da güvenle kullanabilmekteyiz.

Haberin Devamı

Mucize mineral Magnezyum

Magnezyum kullanılması gereken durumlar;

• Masa başı işlerde çalışanlarda oluşan boyun ağrılarında kullanılır. Bu kişilerde magnezyum yağı, boyunlarındaki kasılmalarda kas gevşetici olarak görev alır.

• Vücuttaki kas ağrılarında kullanılır. Vücudumuzda oluşan diz, eklem, bel, boyun gibi ağrıların tedavisine destek olur.

• Huzursuz bacak sendromu gibi, uykuda ya da gün içerisinde aniden bacak kasılmalarının ve kramplarının giderilmesine yardımcı olur.

• Fibromiyalji hastalarında kullanılır. Kronik kas ağrısı çeken insanların kas ağrı ve kramplarının tedavisine destek olur.

• Spor yapan kişiler, spor sırasında ya da spor yapmadan önce magnezyum yağı sürdüğünde, kasları gevşetir ve daha rahat spor aktivitesi oluştururlar. Dolayısıyla kas ağrılarının ve kas kramplarının giderilmesine ve oluşmasını önlemeye yardımcı olur.

Haberin Devamı

• Migren ağrılarında da magnezyum yağı kullanılabilir. Magnezyum yağı cilde harici olarak sürüldüğünde migren şiddetini ve süresini azalttığına dair çalışmalar vardır.

• Halsizlik ve yorgunluk durumlarında

• Uyku kalitesini arttırmada da yardımcı olur.

Transdermal magnezyum yağı özellikle banyo sonrası temiz cilde sürüldüğünde en fazla etkiyi göstermekte.

Mucize mineral Magnezyum

3 YENİ MESAJINIZ VAR!

Canlı Kas Hücrelerine Sahip Robot Parmak Üretildi

İnsanlar ve makineler arasındaki sınır giderek kayboluyor. Japon araştırmacılar, mekanik parçaların canlı dokular ile uyum içinde çalıştığı “biyohibrid parmak” üretmeyi başardı.

Elektronik Hap İçindeki Bakteri Mide Kanamasını Tespit Edebilecek

Elektronik hap, içine yerleştirilen genetiği değiştirilmiş E. coli bakterisi sayesinde mide kanamasını tespit ediyor ve içerdiği foto transistörler ile sorun saptadığı durumlarda akıllı telefona sinyal gönderiyor.

İktidarsızlığı Bitiren Sesler!

ABD’de geliştirilen yeni bir yöntemde erkeklerin cinsel organına ses dalgaları vasıtasıyla titreşimler gönderiliyor. Yöntemi geliştiren ekip, ses dalgalarının kan akışını düzenlediğini ve sinir sistemini olumlu etkilediğini söylüyor.

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

• B12 Vitamininin sağlıklı kırmızı kan hücrelerinin oluşmasına, DNA’nın sentezlenmesine, sinir sisteminin korunmasına, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olduğunu

• Metilkobalamin ve oral sprey formundaki B12 vitaminlerinin tabletlerden 2,5 kat daha fazla yararlanım sağladığını,

• Özel bir teknoloji ile üretilen mikro yapıdaki D vitamini spreylerinin sindirim sistemini atlayarak ağız içerisindeki yumuşak dokular tarafından emilip kan dolaşımına kolay geçtiğini

• Diyabetlilerin yaklaşık %48'inin kanlarında düşük seviyelerde magnezyum olduğunu

Sıradaki haber yükleniyor...
holder