Ahmet Anıl Demirhan 2020’nin ilk çeyreğinde öne çıkan 8 yabancı şarkı
HABERİ PAYLAŞ

2020’nin ilk çeyreğinde öne çıkan 8 yabancı şarkı

Evde kalmak… Yıllarca hayalini kurduğumuz, birdenbire karşılaşınca da ne yapacağımızı bilemediğimiz bir kavram oldu artık. Bütün yaşam dengelerimizin alt-üst olduğu, yeni bir gerçekliğe geçtiğimiz bu dönemin en büyük avantajlarından biri ise sesi sonuna kadar açmak.

Gelin tarihe tanıklık ettiğimiz bugünlerde, 2020 yılının ilk üç ayında hangi şarkılar öne çıkmış; bir göz atalım.

1- Elliot Moss - Bodyintheshapes

James Blake’in küçük kardeşi olarak niteleyebiliriz Elliot Moss’u. 'Closedloop' şarkısıyla çalma listelerinin en çok aranan isimlerinden olarak müzik dünyasına giriş yapan New Yorklu müzisyen, çıkardığı ikinci stüdyo albümüyle indie-pop dünyasındaki yerini sağlamlaştırıyor. Albümün öne çıkan parçası 'Bodyintheshapes' ise, her an masal anlatmaya hazır bir sese sahip olan Moss’un elektronik altyapısı ve ritmik tınılarıya kendi müzik dilini en iyi yansıtan eseri.

Haberin Devamı

2- Channel Tres - Weedman

Kendisinin ülkemizdeki en büyük fanı olabilecek biri olarak Channel Tres’i ne kadar anlatsam az. 90’lardan beri kayıp olan 'Detroit Disco' türünün dönüşünü gerçekleştirdiği için ona ne kadar teşekkür etmeli bilemiyorum. 90’ların gangster rap-pop klasiklerine aşinaysanız ve sakin bir ritimle dans edesiniz varsa Channel Tres bir tık uzağınızda.

3- Four Tet - Insect Near Piha Beach

Böyle bir isme sahip olan bir şarkının kötü çıkma olasılığı ne kadar olabilir ki? Elektronik müziğin en büyük üstatlarından Kieran Hebden, 2017’de çıkardığı albümünden sonra tekrardan otantik öğelerin olduğu, bol yaylı tınıların yer aldığı bir eserle daha karşımızda. Uyarı: Bağımlılık yapabilir!

4- Dua Lipa - Pretty Please

İngiliz süperstar uzun zamandır beklenen albümünü daha birkaç gün önce dinleyicileriyle buluşturdu. Eleştirmenler tarafından şimdiden 'yılın en iyi pop albümü' olarak lanse edilmeye başlanan çalışmanın benim için öne çıkan parçası ise bir modern-pop klasiği olabilecek 'Pretty Please'. Baştan sona bir saniyeyi bile boşa harcamadan, bir pop şarkısının bütün gerekliliklerini harfiyen yerine getiren tam bir 'sürekli çalsın' şarkısıyla karşımızda Dua Lipa.

5- Jessie Ware - Spotlight

Geldik bir başka İngiliz pop starına... 2012’de çıkardığı 'Devotion' albümüyle Mercury ödülüne aday olan ve yıllar geçtikçe yerini sağlama alan Jessie Ware, Dua Lipa’nın aksine İngiltere’de klasik popun kraliçesi olarak öne çıkıyor diyebiliriz. 'Spotlight' ise yapıtlarının arasında şu ana kadar öne çıkan eserlerden biri. Evde olduğumuz bugünlerde ilaç gibi geleceğine eminim.

Haberin Devamı

6- Hilary Woods - Through the Dark, Love

180 derece dönüşe hazır mısınız? Kariyerinin ilk döneminde bas gitarist olarak müzik dünyasında var olan İrlandalı müzisyen, ikinci stüdyo albümüyle 'NPR’ın en iyiler listesine girmeyi başardı. Hüznün ve melankolinin başı çektiği eserleriyle öne çıkan şarkıcının son albümü 'Birthmarks 'ise, sizi kendi karmaşık iç dünyasının en koyu kıyılarına götürüyor.

7- Yael Naim - Daddy

İsrail asıllı Fransız şarkıcı Yael Naim, ilk olarak Apple reklamında kullanılan 'New Soul' adlı şarkısıyla kendini duyurmuştu. 4. stüdyo albümünün ilk parçası 'Daddy' ise, 5 yıl aradan sonra geri dönüşünü vurucu bir biçimde simgeliyor. "Elimden geleni yapıyorum, ama babam öldü.”

8- Mac Miller - Good News

Hala ölümünü atlatamadığım bir deha... 26 yaşına sayısız harika şarkı sığdırmasının yanı sıra yaptığı her albümle müziğini de evrilten, gencecik yaşta hayata veda eden bir yıldızdı Mac Miller. Ölmeden önce çıkardığı albümüyle senenin en iyilerine giren şarkıcının ölümünden sonra yan proje olarak yürüttüğü albümü 'Circles' ise, adeta öleceğini fark eden bir ozanın hayata karşı o kırılmaz küskünlüğünü kabullenmişliğinin bir özeti gibi. Salgının gelip her şeyi kökünden değiştireceğini biliyordu belki de kim bilir… “İyi haberler, iyi haberler, iyi haberler… Duymak istedikleri tek şey bu.”

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder