Ahmet Anıl Demirhan Haftanın en iyi 5 şarkısı
HABERİ PAYLAŞ

Haftanın en iyi 5 şarkısı

Albümlerin bile ertelendiği bugünlerde müziksiz yaşamak ne kadar mümkün? Neyse ki müzik dünyası salgından görece en az etkilenen sektörlerden biri olarak her hafta yeni eserlerle karşımıza çıkıyor.

Bu haftanın en öne çıkan şarkılarına ise biraz melankoli hakim. Covid-19’un sanat dünyasının geleceğine nasıl şekil vereceğine dair bir işarettir belki bu kim bilir..

1- Rhye – Beautiful

Kuzeyin çocukları kaldıkları yerden devam ediyorlar. Ülkemizde de oldukça popüler olan grubun son teklisi Beautiful, Rhye’ın en iyi yaptığı şeyi, “müziğin en seksi halini” keşfettikleri bir başka eser olarak karşımızda.

Haberin Devamı

2- Arlo Parks – Black Dog

“Cola” ile müzik dünyasında iyice kendine yer bulan lo-fi pop’un en heyecan verici isimlerinden Arlo Parks, haftanın “kahve-pencere ikilisine eşlik eden şarkı” ödülünün yine açık ara galibi.

3- Ray LaMontagne – We’ll Make It Through

İsmi gibi kendine has sesiyle evlerimize ve aynı zamanda kalplerimize konuk olan şarkıcının son teklisi ise mızıka eşliğinde bizi Texas’ın sessiz yollarına gönderiyor.

4- Babeheaven – Human Nature

Hak ettikleri çıkışı bir türlü yakalayamayan gruplardan biri Babeheaven. Oldukça kaliteli bir pop sound’una sahipler fakat görüldüğü gibi son teklileri Human Nature’ın izlenmesi oldukça düşük. İlerde ben çoktan dinliyordum onları demek için harika bir fırsat var elinizde!

5- Wire – Art of Persistence

1977’den beri İngiltere’nin müzik dünyasına armağan ettiği en kült gruplardan biri Wire’ı hiç duymadıysanız şimdi tam sırası. R.E.M, Oasis gibi grupların ilham aldıkları bir gruptan bahsediyoruz sonuçta. 19 Haziran’da gelecek yeni albümlerinden önce bizim için küçük bir aperatif bırakıyorlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder