Ahmet Özyazgan Corona virüs ve kök hücre
HABERİ PAYLAŞ

Corona virüs ve kök hücre

Çin’de başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs tehdidi hızla yayılıyor. Ülkemizde de, corona virüsle temas etmiş ve hastalığa kapılmış kişilerin haberi yayıldıkça toplumda büyük bir korku oluştu. Covid19 olarak tanımlanan corona virüs, yarasa gibi kemirgen hayvanlardan insanlara, insanlar arasında da kolaylıkla bulaşabiliyor. Mutasyon dediğimiz değişebilme özelliğine sahip corona virüsle ilgili biyolojik silah olduğuyla ilgili çeşitli spekülasyonlar üretilmişse de, toplumun sağlığını tehdit etmeye devam etmesi bizi esas ilgilendiren konu.

Haberin Devamı

Güçlü bağışıklık sistemi şart

Yurt dışı seyahatinden dönen kişilerin 14 gün tecrit edilerek şüpheli olarak değerlendirilmesi virüsün etki gösterebileceği kuluçka evresinin göstergesi. Başlıca; yüksek ateş (38 derece) kuru öksürük, halsizlik ve solunum zorluğu ile seyreden corona virüs, klasik grip bulgularından biraz farklı belirtilerle seyredebiliyor. İleri evrede organ yetmezliği ile de seyredebilen corona virüs, bağışıklığı bozulmuş yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olan kişileri etkiliyor. Spor yapan, düzenli beslenen ve su içmeyi ihmal etmeyen kişilerin hastalığa yakalanmama ihtimali daha fazla.

Kişisel hijyen, koruyucu maske, eldiven, dezenfektan kullanımı gibi önlemler korunmada başlıca yollar olarak nitelendirilebilir.

Hastaların ortak yanı bağışıklık sisteminin zayıflaması olduğundan direnç gösterebilmek için güçlü bağışıklık oluşturmak en önemli faktör.

  1. Kendinizi karantinaya alın.
  2. Olabildiğince temizliğe ve hijyene dikkat edin.
  3. Meyve sebze yiyin.
  4. Bağışıklığa iyi gelen sarımsak, kefir, yoğurt ve turşu gibi besinler tüketin.
  5. Bağışıklığa iyi gelen besin takviyeleri ve vitaminler alın. Örnek: beta glukanlar, C vitamini, çinko, D vitamini ve K vitamini
  6. Hareket edin ve egzersiz spor yapın.
  7. Sigarayı bırakın.
  8. Bol su için.

Riskli ortamlardan uzak durarak korunmada en önemli aşamayı kaydetmiş oluruz. Toplu taşıma ve kalabalık ortamlardan bu dönemde uzaklaşmak ve Türk toplumunun vazgeçilmezi olan tokalaşma gibi samimi davranışlardan bir süre vazgeçmek en önemli yaklaşım olur.

Kök hücre corona virüsü engeller mi?

Corona virüs ve kök hücre

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için kök hücre tedavisi son yıllarda tedavide en doğru seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Kök hücre tedavisi birçok alanda kullanımı olan modern tıbbın bize sunduğu en gelişmiş tedavi yöntemi. Kireçlenme, fıtık, estetik, erkeklerde sertleşme probleminin çözümü gibi birçok alanda alternatif ve ameliyatsız bir tedavi olan kök hücre, kişinin vücut direncini artırarak daha güçlü ve dinamik olmasına vesile oluyor.

Haberin Devamı

Basit enfeksiyonlar çok sayıda can aldı

Ülkemizin dikkatli olması gereken en önemli konu, yurt dışından gelen insanların izolasyonu ve temastan kaçınılması. Önlemler, koruyucu tedbirler ve kurallara uyulduğu takdirde corona virüs kabus olmaktan çıkarak hayatımızın bir parçası olmaya devam edecek. Antibiyotik icat edilmeden önce basit enfeksiyonlardan binlerce, hatta milyonlarca kişi ölebiliyordu. Savaşlarda ve seferlerde veba salgını olunca neredeyse ordunun çoğu kırılmış, bu sebeple bazı savaşlar kaybedilmişti. Uygun tedavi keşfedildikten sonra şu anda bu hastalıklar bizim için korkulu rüya olmaktan çıktı.

En doğru çözüm, bağışıklık sistemini güçlendirmek

Muhtemelen önümüzdeki yıllarda da corona virüs bizler için basit ve önlenebilir bir hastalık ve tarihte kötü bir hatıra olarak kalacak. Corona virüs aşısının geliştirildiği yönündeki duyumlar önümüzdeki günlerde netleşecektir. Fakat mutasyona uğrayan virüsün aşısı daima değişemeyeceğinden etkili olmayacak. Çünkü değişime uğradıkça aşıyı değiştirmemiz gerekecek. En doğru çözüm, kişinin bağışıklık direncini arttırması ve aktif bağışıklık dediğimiz doğal vücut direncini sağlaması. Aşı ile olan tedavi pasif bağışıklık olup, aslında zayıflatılmış enfeksiyon etkeninin vücuda verilmesi ile olur. Pasif bağışıklık kesin koruyucu olmayıp hastalık güçlendiğinde veya değiştiğinde işe yaramaz. Grip aşıları her sene yenilenir. Eğer tek aşı tüm problemi çözecek olsaydı, bir kere grip aşısı vurulan kişinin ömür boyu koruma altında olması gerekirdi.

Haberin Devamı

Uyarılara dikkat etmemiz hayati önem taşıyor

Corona virüs ve kök hücre

Belki de şu anda bizlerde corona virüsle temas ettik ama vücut direncimiz güçlü olduğu için fark etmiyoruz. Her hastalıkta olduğu gibi doğal yöntemler en güvenilir, garantili ve uzun süreli tedavi yöntemidir. Doğal beslenme, hareket, düzenli sıvı alımı ve kök hücre takviyesiyle vücudumuzu güçlendirebilir ve zararlı etkenlere karşı adeta zırh kalkanı ile çevirebiliriz. Önce kendimizi, sonra aile fertlerimizi, çocuklarımızı ve hamileleri korumak açısından gerekli önlemleri almamız ve uyarılara dikkat etmemiz hayati önem taşıyor. Tüm bunları yaptığımız takdirde corona virüsten korkmamıza gerek kalmayacak. Çünkü o da mevcut hastalıklar gibi tedavisi kesinleşince tarihteki yerini alacak.

En önemlisi moral, motivasyon, bağışıklık sistemini bilimsel olarak ispatlanmış şekilde güçlendirmek. Bu da hastalıkla başa çıkmamızı kolaylaştırır. Panik halinden çıkarak gerekenleri yapmalıyız ve hayatımıza kaldığımız yerden devam etmeliyiz. Sağlıklı bir ömür dilerim..

Kök hücre tedavisi nedir?

Ameliyat yapmadan, anestezi uygulamadan kişinin yağlarını veya kemik iliğini alarak oluşturulan kök hücre hem kişinin şekillenerek estetik bir görünüme kavuşmasına hem de amacına uygun tedavi oluşturarak bireyin direncini arttırmayı hedefler.

Bu sayede birey tek taşla üç kuş birden vurarak, üstelik bunları narkoz almadan, cerrahi operasyon geçirmeden, hatta hastanede 1 gece bile kalmadan yapar.

Bu sayede hastanın iyileşme süresini beklemeye ihtiyacı olmaz ve hayatından zaman kaybetmeden işine hızlıca dönebilir.

Kök hücre tedavisi ile gençlik iksiri alan birey kendini daha canlı ve dinamik hisseder, yaza yaklaştığımız bahar günlerinde kilo vermeye yardımcı bir tedavi olarak karşımıza çıkar.

Çeşitli sebeplerle kök hücre yaptıran birey adeta yenilenmiş olarak hayatına devam eder. Hem kendisi hem de aile fertleri için güçlü bağışıklık sistemi çeşitli hastalıklara yakalanma riskini azaltarak toplumun korkulu rüyası olan enfeksiyona karşı daha güçlü hale gelir.

Eğer riskli meslek grubu veya çevrede bulunuyorsanız kök hücre tedavisini koruyucu olarak da yaptırabilirsiniz.

Kök hücre kişinin kendi hücrelerinden üretildiğinden herhangi bir alerjik reaksiyon ve yan etki riski içermez.

Kök hücre tedavisi ne kadar sürer?

Ortalama 1 saat gibi kısa bir zamanda yapılan kök hücre tedavisi için hastanede yatma gerekmediğinden, diğer hastalardan enfeksiyon bulaşma riski de olmaz. Güvenli bir tedavi yöntemi olan kök hücre tedavisi sonrası hasta kimsenin bakımına ihtiyaçta duymaz.

Tıbbın birçok alanında kullanılan kök hücre doğal bir tedavi yöntemi olduğundan defalarca uygulanabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder