Artun Ünsal ÇAĞIL
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Çengelköy NATO yoluna çıkarken Bahçelievler Mahallesi’nde mukim Çağıl tipik bir ev yemekleri lokantası. Ama daha da fazlası: Sıcak yemeklerin dışında, zengin bir soğuk zeytinyağlı yemekler seçeneği, ayrıca börek ve kurabiyeler sunuyor. Dahası, evlere ve iş yerlerine servis yapıyor. Düğün, nişan, mevlit gibi durumlarda toplu yemekler de hazırlayabiliyor.

Çağıl, karı-koca iki eski Emniyet mensubunun ortaklaşa yarattıkları şirin mi şirin bir ortam aynı zamanda. Emekli olunca, varlarını yoklarını bu işe yatıran Ertuğrul ve Hayat Erdir çifti, biri salonda öteki mutfak ve tezgahın arkasında, bence örnek bir mekana imza atmayı başarmışlar. Öyle ki, hepsi de ev hanımı olan ilave mutfak çalışanları, genç ve güler yüzlü servis personeliyle artık bayağı kalabalık bir aileye dönüşmüşler.

Peki, dışarıdan her şey güzel de, yemekleri nasıl? Bu sorunun cevabını almak için sizler namına minik porsiyon tadımlar yapmam gerekiyor elbette: Mercimekli erişteli sakal tutan çorbası pek güzel. Üzerinde bir parça yoğurt, kıymalı taze bakla sımsıcak ve çok lezzetli. Benim gibi zeytinyağlı bakla meraklıları için de hoş bir sürpriz yani.
Bir kaşık kuru fasulye, mükemmel! Nohut ise bugün biraz sert olmuş anlaşılan. Karışık etli ve zeytinyağlı dolmalar da utandırmıyor. Et kavurmanın görünüşü çok alımlı ama yerim daralıyor, taze pişmiş bir adet çiğ böreğe yöneliyorum. Kıyması güzel, yağı güzel, pişirimi güzel. Bu lezzetin sırrı herhalde Hayat Hanım ve eşinin aslen Eskişehirli olmalarından kaynaklanıyor. Kabak tatlısı da çok hoş. Üzerine sade bir kahve pek güzel gidiyor.

Fiyatlara gelince, sıcak yemekler 5-10; zeytinyağlılar 3.5-6; çorbalar, pilavlar, makarnalar 3-4; salatalar, tatlılar, börek ve kurabiyeler 3.5-5 TL. Mekan pırıl pırıl, insanlar pırıl pırıl, damak tadımız da yerinde, daha ne olsun. Teşekkürler! (Bahçelievler Mah. Engin Cad No: 1/B Çengelköy-İstanbul Tel: 0216 462 49 41)

JackDaniel’s Single Barrel viskisi
ABD’nin en ünlü viski üreticilerinden Jack Daniel’s’ın ‘No: 7’ etiketli viskisini sevenler çoktur: Mısır, arpa ve çavdardan yapılan ve özel meşe fıçılarda olgunlaştırılırken saf kaynak suyu da eklenen bu ‘Tennessee viskisi’; buğday, malt kökenli baba İskoç viskileri karşısında da eğilmez. Hele hele ‘Single Barrel’ gibi, ekstra olgunlaşmış fıçılar arasından seçilen, ancak öteki fıçılarla harmanlanmadan, ayrı olarak şişelenen bu viski gerçekten harikadır.

Bu ekstra viskilerin bulunduğu fıçıların her birine bir numara verildiğinden, şişenin ağzını çevreleyen etiketten, hangi lot ve numaralı fıçıdan hangi tarihte doldurulduğunu öğrenebilirsiniz. Öteki Jack Daniel’s ürünlerine göre daha az tatlı ve daha sert bu ‘tek fıçı’ viskisi, kalitesi, tadı ve kokusu ile damağı şenlendiriyor. Tabii, fiyatı da ona göre.

Örneğin 70 cl ‘7 Numara’nın ceremesi 65 TL iken, yine 70 cl’lik ‘Single Barrel’ için pamuk eller cebe: 125 TL. Ama gıdım gıdım da olsa, arada bir kendinizi bu güzellikten mahrum etmeyin. Hele hele özel kutlamalarınızda. ‘Single Barrel’in tek kusuru ise ülkemizde henüz her yerde kolaylıkla bulunmaması. Dağıtım aksamasından kaynaklanan böyle durumlarda, İstanbul (0212) 353 52 44’e bir telefon kafi; Gökhan Egene ve yardımcıları sorununuzu anında çözeceklerdir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder