Artun Ünsal Nişantaşı'nın yeni İtalyan'ı
HABERİ PAYLAŞ

Nişantaşı'nın yeni İtalyan'ı

Adını pizza ve makarnadan alan PiPa, Mimar Mahmut Anlar’ın elinden çıkan mükemmel bir mekan! Girişi özel karanlık camlı, ‘bilen gelsin’ gibisine. Ama, içeri girince, Nişantaşı’nda sanki bir vahadasınız. Huzurlu ve şık! Nefis bir bar ve yeşille çevrili kış bahçesini gerçekten görmelisiniz. Haftanın yedi günü açık. PiPa’nın yöneticiliğini W Hotel’den tanıdığımız İnci İnan yapıyor. İşini seven ve iyi yapan birisiyle yeniden karşılaşmak hoş. Limon kabuğu ve karanfille aromatize edilmiş buz gibi ikram votkasının ardından, hafif bir şeyler yiyelim diyoruz.

Haberin Devamı

Nişantaşının yeni İtalyanı

Domatesli, İtalya’dan ithal manda sütü Mozzarella peynirli, fesleğenli pizzamız mükemmel! [[HAFTAYA]]Ardından, ev yapımı makarna, Pappardello Posilipo’nun tadına bakıyoruz. Geniş şerit taze erişte kıvamında, içinde karides, midye ve porcini mantarı parçaları var, kiraz domates ve fesleğen eklenmiş. Sunuş harika, ama lezzeti biraz eksik kalmış gibi.

PiPa, şık ve özenli bir mekan, fiyatlar da ona göre. Ama, akıllı seçimlerle, örneğin bir kocaman pizza ve bir kadeh şarapla, cebi pek yormadan çıkabilirsiniz. Listeye göz atarsak: Başlangıçlar (17-29), pizzalar (25-34), iki kişilik şarküteri tabağı (56), makarnalar (28-32), Risottolar (32-34 TL). Servise gelince, kusursuz, dinamik ve güler yüzlü. Bir uğrayın derim.

Süleyman Nazif Sok. Şebnem Hanım Apt. No: 7/B Nişantaşı-İstanbul Tel: (0212) 225 74 72.

ŞİŞLİ BALIKÇISI

Rahmetli anneannem bir zamanlar Şişli Hasat Sokak’ta oturmuştu, arada bir geçer geçmişi yad ederim. Son nostalji turumda, Şişli Balıkçısı ile tanıştım: Aslen Elazığlı sempatik Harun Kılıç ve biraderlerinin tezgahı çok zengin; kalkandan (75) fener balığından (25) kılıça, kırlangıca, sinarite (60), hakiki deniz levreğinden lipsosa (35 TL), hatta istiridyeye yok yok... Tabi, orta direğin sevgilisi ‘küçük güzeller’ sardalya (5), istavrit (8), hamsi (10), mezgit (15) ve tekirler (20-35 TL) de görücüye çıkmış.

Nişantaşının yeni İtalyanı

O da ne, Çanakkale’den ufak boy uskumrular gelmiş. Epeydir hasrettim, hoş gelmişler; tarttırdım(15 TL) ayıklattım gitti. Kolyoz gibi sasırık değil bunlar; yağlı ve lezzetli. Şişli Balıkçısı, her keseye seslenen gerçek bir semt mekanı. Güler yüzlü çalışanlar, balık seçen teyzeler ve beyler, herkes pek keyifli! Günün balıklarının fiyatları cinsine ve gelişe göre değişir elbet, ama hepsi taze ve İstanbul’daki birçok balıkçıya oranla oldukça ucuz. Dahası, aynı mekanın üst katında oldukça hesaplı bir balık lokantaları var. Bir dahaki sefere de orayı ziyaret ederiz mirim.

Haberin Devamı

Abide-i Hürriyet Cad. Kocamansur Sok. No: 68/A Şişli-İstanbul Tel: (0212) 343 80 00.

‘YENİ EVLİLER İÇİN MİSAFİR SOFRALARI’ VE ‘44 TABAK AŞK’

Günümüz yaşamı ve özellikle iş temposu, mutfakta geçirilen zamanı da daraltıyor. Çalışan insanların evlerinde saatlerce yemek yapacak hali yok ki. Özellikle, genç kuşakların dışarıda yemek yeme alışkanlığı artıyor bu yüzden. Ama, eşime dostuma evimde bir şeyler hazırlayım diyorsanız, pratik ve fazla zaman almayan, ancak göze hoş görünen ve lezetli tarifler içeren yemek kitapları da bayağı işe yarıyor. Örneğin, Elif Edes Tapan’ın ‘Mutlu Mutfak’ dizisinden ‘Yeni Evliler için Misafir Sofraları’, genç evlileri ‘Anne sen o meşhur yemeğini nasıl yapıyordun, bir anlatsana, yarına bize kocamın patronu gelecek’ tarzı şehirlerarası telefon görüşmelerinden kurtarabilir...

Haberin Devamı

Aniden gelen bir konuk olunca, TV’de az sonra başlıyacak heyecanlı maç varsa, eşime bir sürpriz yapayım diyorsanız, kayınvalideniz geliyorsa, Tapan’ın kitabında pratik ve klasik çözümler var. Görseller güzel, tarif ve açıklamalar da kolay anlaşılıyor. Elif Hanım’ın ‘44 Tabak Aşk’ kitabında ise afrodiziyak yemekler, kokteyler, baharatlı atıştırmalıklar tarifi var. Cinsel iştahı artırdığı bilimsel olarak kanıtlanmasa bile, dünya mutfaklarından kimi yiyeceklerin ve içeceklerin ön plana çıktığı bu tarifler, en azından bizleri padişah macunu ya da fındıkla sınırlı bir umut dünyasından alıp, şık bir hayal sofrasına oturtuyor.

(Alfa Yayınları İstanbul 2011.)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder