Arzu Çekirge Paksoy Çevre S.O.S veriyor
HABERİ PAYLAŞ

Çevre S.O.S veriyor

Bugün Dünya Çevre Günü. Ne yazık ki son dönemde pek çok çevre felaketi ile yüz yüzeyiz. İklim değişikliği dünyamızın geleceğini tehdit ediyor. Küresel ısınmayı giderek daha fazla hissettiğimiz, çevre kirliliği nedeniyle denizlerimizdeki canlı yaşamının geri dönülmez biçimde etkilendiği günümüzde doğayı korumak her zamankinden önemli.

Çevre S.O.S veriyor

BİLİNÇLİ NESİL

Sürdürülebilir bir gelecek için yaşam biçimimizde, iş yapış şeklimizde, üretimtüketim süreçlerimizde ve uygulamalarımızda ciddi bir değişim ve dönüşüm gerekiyor. Gelecek nesillere çevre bilinci aşılamak, sürdürülebilir temiz bir dünyaya katkı sağlamak için çocuklarımızdan başlamak üzere herkesi doğayı korumak ve çevre konusunda duyarlı olmak için eğitmeliyiz.

Haberin Devamı

Yapılan araştırmalar doğanın nasıl korunacağına dair bilgileri alan çocukların, birer çevre gönüllüsüne dönüştüğünü gösteriyor. Ülkemizde pek çok kurum çevreyi ve doğal kaynakları korumak, iklim değişikliğine karşı halkı bilinçlendirmek, çevreyi temizlemek, sürdürülebilir tarıma destek olmak için önemli sosyal sorumluluk çalışmaları gerçekleştiriyor.

95 BİN TOHUM TOPU

Adel Kalemcilik, ‘İyilik Ağacı Ormanı’ projesi ile iki yılda toplam 95 bin tohum topunu toprakla buluşturacak. Birleşmiş Milletler (BM) sürdürülebilir kalkınma hedefleri içinde yer alan İklim Eylemi ve Nitelikli Eğitim alanlarında sürdürülebilir projeler gerçekleştiren Adel Kalemcilik, daha önce gerçekleştirdiği 80 bin ağaçlık tohum topu atışına ek olarak Dünya Çevre Günü kapsamında Mersin’de 15 bin Toros sediri ve kızılçam tohum topu atışı ile ormanların gelecek nesillere aktarılmasına katkıda bulunacak.

BAHÇEDE ARI VAR

Hero Baby küresel çaptaki sürdürülebilirlik vizyonu olan ‘İklim Pozitif 2030’ ile kaynakların verimli kullanımına dikkat çekiyor. Çevreyi üretim süreçleriyle koruma altına almayı önemseyen Hero Baby, Türkiye’deki arı popülasyonunu destekleyen 6 yıllık ‘Bu Bahçede Arı Var!’ projesinin ardından yine üniversite ve özel sektör işbirliğinde ‘Arı Evim Geleceğim’ projesini başlattı. Proje kapsamında hazırlanan arı evleri sayesinde, 5 yıl içerisinde 50 milyon arıyı kent yaşantısına kazandırmayı planlayan Hero Baby Türkiye, çocukların şehirde de dalından meyve ve sebze tüketmesini hedefliyor.

Haberin Devamı

10 TON ATIK TOPLADI

İstanbul Boğazı’nı temizlemek için 6 ay önce faaliyete geçen ‘Cif Çöpkapar’lar 10 ton atık topladı. Bu atıkların geri dönüştürülmesi ile sıfır atık hesaplamalarına göre 164.02 varil petrol ve 412.56 kilogram sera gazı tasarrufu sağlanmış oldu. Unilever’in iklim, çevre ve sosyal konulardaki taahhüdünün bir parçası olarak gerçekleştirilen ‘Temizken Güzel’ projesi kapsamında toplanan plastik atıkların geri dönüşümü ile yeni Cif şişeleri üretilecek. Unilever, proje ile Türkiye geneline ulaşmayı ve yaşadıkları şehirlerde fark yaratmak isteyenlerin katılımını sağlamayı hedefliyor.

ÇEVRE TIYATROSU’NA DAVET

Bosch çocukları 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu’nun podcast (sesli içerik) sayfasına davet ediyor. ‘Dünya Bizim Evimiz’ başlığıyla dijital olarak devam eden, sürdürülebilir bir dünyanın kapılarını aralayan tiyatro, yayınlanan ilk iki bölümü ‘Sularımız Tükeniyor’ ve ‘Küresel Isınma’ ile tüm çocuklara geleceği değiştirme cesaretini veriyor. Gelecekteki tertemiz dünyanın sorumlularının bugünün kahraman çocukları olduğunu vurgulayan oyunlarda; çevreye atılan çöpler, ısınan hava, eriyen buzullar, kuraklık, susuzluk ve bizimle aynı dünyayı paylaşan dostlarımızın yaşadığı zorluklara yer veriliyor.

Haberin Devamı

GEZEGENE TEŞEKKÜR

Rebul Şirketler Grubu’nun sürdürülebilirlik yaklaşımı ile gerçekleştirdiği ‘Gezegene Teşekkür’ ağaçlandırma projesi devam ediyor. Dünya Çevre Günü’nde insansız hava araçları ecoDrone’lar ile Artvin’de ağaçlandırılması gereken alanlara 80 bin Doğu ladini ve yabani nar tohumları atılacak.

Yeryüzünde yeşil bir iz bırakmak için başlatılan projede, müşteriler de satın aldıkları her Rebul ve Atelier Rebul ürünü ile destek verebiliyor. Kişi, QR kodlarını okutup ağaçlandırma yapılacak alanda, yer almasını istedikleri ağaç tohumunu seçebiliyor ve tohum toplarının gelişimi ile ağaçların büyüme yolculuğunu e-mail yoluyla takip edebiliyor.

100 BİN ÇOCUK KATILDI

  • Çocukların açık havada keşfederek ve deneyimleyerek zaman geçirdiğinde elde ettiği kazanımlara dikkat çeken Okul Dışarıda Günü, tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de de gerçekleştirildi. Bu yıl ‘Dünya İçin İyilik’ temasıyla gerçekleştirilen bu özel güne tüm dünyadan yaklaşık 500 bin, Türkiye’den 100 binin üzerinde çocuk katıldı.
  • Etkinlik kapsamında, çocuklar doğal kaynakların önemini yeniden keşfederken, uzun süredir evlerde kapalı kalan çocukların açık havada zaman geçirme alışkanlığını kaybetmemesi, gezegenin sağlığı ve geleceği konusunda farkındalıklarının artması, çocukların sosyal duygusal gelişimlerinin desteklenmesi hedeflendi.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder