Arzu Çekirge Paksoy Daha iyi bir gelecek için
HABERİ PAYLAŞ

Daha iyi bir gelecek için

Sürdürebilirlik; bugünkü neslin ihtiyaçlarının, gelecek nesillerin ihtiyaçlarından ödün verilmeksizin karşılanması’ olarak tanımlanıyor. Bu kapsamda çevre dengesi ile ekonomik büyümenin birlikte değerlendirilmesi, doğal kaynakların etkin kullanılarak, sadece günümüzün değil gelecek kuşakların da ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir model oluşturulması hedefleniyor.

Daha iyi bir gelecek için

BM HEDEFİYLE UYUMLU

Sürdürülebilirlik sadece çevre ve toplumsal projelere yatırımla sınırlı kalmamalı, sosyal koşullardan bilinçli tüketime, inovasyondan eğitime tüm konularda gelişmeyi hedefleyen bütüncül bir yaklaşımla hayata geçirilmeli. Bu konuda duyarlı kurumlar, Birleşmiş Milletler’in (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile uyumlu hedefler belirleyerek, daha iyi bir gelecek için tüm paydaşlarının katılımıyla sürdürülebilir çözümler geliştiriyor. Toplumsal faydayı odağına alan bu uzun soluklu çalışmalar; gençlik, istihdam, girişim, eğitim ve çevre alanlarında yoğunlaşıyor.

Haberin Devamı

GENÇLERE İLK İŞ DENEYİMİ

Az bilinen devlet üniversitelerinden yeni mezun olan gençlere okuldan işe geçiş süreçlerinde fırsat eşitliği sunmayı hedefleyen Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı, 6 yılda 200 gence, Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarında istihdam sağladı.

Gençlerin hayatına dokunarak, özgüvenli, kendinden emin, üretken nesiller yetiştirmeyi hedefleyen program, kurumsal destekçileri ile birlikte kolektif sosyal fayda yaratıyor. Program katılımcılarının maaşları; Esas Sosyal ile Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı’nın misyonunu paylaşarak gençlere destek olmak isteyen kurumlarca karşılanıyor. (ilkfirsat.org)

KADINLARA MENTORLUK YAPIYOR

Milyon Kadına Mentor FESTIVAL Programı; bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarında okuyan, mezun veya çalışan genç kadınları (15-25 yaş) ve sektör liderlerini dijital bir platform üzerinden bir araya getirmeyi amaçlayan bir mentorluk programı.

STEMConnector’in global deneyimini ve TurkishWIN’in geniş mentor ve menti ağını buluşturan program, kurucu destekçileri olan Beba Vakfı, Limak Holding, Logo Yazılım, PepsiCo Türkiye ve Petrol Ofisi’nin katkılarıyla gerçekleştiriliyor. Programa mentor ya da menti olarak katılmak mümkün. (binyaprak.com/milyonkadinamentor)

Haberin Devamı

TEKNOLOJİYE NİTELİKLİ İŞGÜCÜ

GTech, kurduğu akademi kapsamında verilen eğitimlerle teknoloji sektörüne nitelikli gençler kazandırmayı hedefliyor. GTech Akademi’ye; kariyerini veri bilimci, veri mühendisi, veri mimarı veya EPM finans danışmanı olarak geliştirmek isteyen yeni mezun veya yüksek lisans öğrencileri ile maksimum 3 yıl yazılım deneyimi olan gençler başvurabiliyor. GTech Akademi’nin ücretsiz eğitim programına katılan 53 genç, büyük veri, iş zekası, yapay zeka gibi alanlarda sunulan eğitimleri bitirdi. (gtech.com.tr/egitimler)

YAPAY ZEKA VE LİDERLİK

Huawei tüm dünyada yürüttüğü ‘Gelecek için Tohumlar’ projesi ile bilgi ve iletişim teknolojileri alanında uzman gençlerin yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyor. Kursların konuları arasında 5G, yapay zeka ve bulut teknolojilerinin yanı sıra liderlik, kültür ve iletişim de yer alıyor. Bu yıl kontenjanı 50’ye çıkan programı başarıyla tamamlayan öğrencilere, çeşitli ödüller ile birlikte dünya çapında geçerli Huawei sertifikası veriliyor.

Haberin Devamı

EKOLOJİK FESTİVAL

İstanbul’da Zorlu Center, sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi alanında farkındalık yaratmak amacıyla 17 Ekim’e kadar sürecek EcoLove Fest’i düzenliyor. Festivalde; sürdürülebilirlik söyleşileri, çocuklar ve yetişkinler için ekolojik atölyeler, belgesel gösterimleri ve çeşitli performanslar yer alıyor.

Sanatta sürdürülebilirlik kavramının önemini vurgulamak amacıyla, ISD-ART küratörlüğünde gerçekleşen, altı sanatçı ve 30 eserin yer aldığı ‘İleri Dönüşüm Heykel Sergisi’ de 30 Ekim’e kadar Zorlu Center’da ziyaretçilerle buluşacak. (zorlucenter.com.tr)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder