Arzu Çekirge Paksoy Eğitim için yarışıyorlar
HABERİ PAYLAŞ

Eğitim için yarışıyorlar

Ülkemizde kurumsal sosyal sorumluluk konusunda en çok ihtiyaç olan ve kurumlar tarafından da en çok yatırım yapılan alan eğitim alanı.

Kurumlar bu amaçla çocuklara, gençlere yönelik pek çok proje gerçekleştiriyor, okullar, yurtlar yapıyor, başarılı öğrencilere burs veriyorlar.

Yeni okul dönemi ile birlikte kurumların eğitime yönelik gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleri de hız kazandı.

5 YILDA 50 BİN ŞOFÖR

Michelin Türkiye’nin okul servislerindeki öğrencilerin güvenliğinin artırılması amacıyla gerçekleştirdiği “İyi Dersler Şoför Amca” projesi, taşımalı eğitim sisteminde görevli şoförlerin trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konusunda bilgi ve becerilerini artırarak, kapasitelerini geliştirmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

5 yılda 50 bini aşkın şoföre ulaşan proje ile öğrenciler, öğretmenler ve veliler arasında trafik güvenliği farkındalığının geliştirilmesi amaçlanıyor.

DAHA ÇOK KiTAP OKUMALIYIZ

Ülkemizde eğitim düzeyinin artması için kitap okumanın önemi yadsınamaz. Ancak Türkiye kitap okuma oranında dünyada 86’ncı sırada...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; Türkiye’de kitap okumaya kişi başına ayırılan süre günde yalnızca 1 dakika. Buna karşın, televizyon izlemeye 6 saat, internete 3 saat harcanıyor.

12 MİLYON HEDİYE KİTAP

Kitap okumayı yaygınlaştırmak, çocuklara kitap okumayı sevdirmek için ülkemizde önemli sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriliyor. Türkiye İş Bankası’nın 12 yıldır sürdürdüğü ve çocuklara 12 milyonu aşkın kitap hediye ettiği ‘Karneni Göster, Kitabını Al’ projesi ülkemizde gerçekleştirilen en büyük kitap kampanyası olarak göze çarpıyor.

Marmara Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu “Bir Çocuk Bir Umut Derneği” köy okullarına kitap, oyuncak bağışı yapıyor, köylere giderek öğrencilere üniversite eğitimi ile ilgili bilgi veriyorlar. “Ülkem Okuyor” sosyal girişimi ise gönüllülerinin kitap bağışları ile taşra kütüphaneleri kuruyor.

KÖY OKULLARINA KİTAP BAĞIŞI VE DESTEKLER İÇİN

Herkese Kitap Vakfı herkesekitapvakfi.org

Bir Çocuk Bir Umut Derneği bircocukbirumut.com

Haberin Devamı

Ülkem Okuyor ulkemokuyor.com

Mutlu Ol Yeter mutluolyeter.com

Köy Okulları yardım projesi koyokullariyardimprojesi.com

Kardeş Okullar kardesokullar.com

Okul Kutusu okulkutusu.org

KODA kodegisim.org

İhtiyaç Haritası ihtiyacharitasi.org

BİLİM İNSANI YETİŞTİRİYOR

İlköğretim çağındaki öğrencilerin bilime olan merakını artırmak amacıyla 9 yıldır okullarda eğlenceli bilimsel deneyler gerçekleştiren Bayer, liseli gençler arasında düzenlediği “Liselerarası Bilim Yarışması” ile ülkemizden yeni bilim insanları çıkmasına destek oluyor. BASF “81 ilde 81 Kimya” projesi ile eğitim olanaklarından daha az yararlanma olanağı bulan bölgelerdeki liselere kimya laboratuvarları kuruyor.

SAĞLIKLI BESLENMEYİ ÖĞRETİYOR

Fundacion Mapfre’nin “Tabağım Renkli, Hayatım Hareketli” projesi, öğrencilere sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin önemini interaktif bir tiyatro oyunu ile öğretiyor.

6 yılda yaklaşık 64 bin çocuğa ulaşan proje Türkiye genelinde 7 ilde gerçekleşiyor. Nestle, Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Hedefleri doğrultusunda okullarda çocuklara ”Sağlıklı beslen, mutlu yaşa” eğitimleri veriyor. Minik şefler projesi ile çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırıyor.

Haberin Devamı

KIZLARIMIZ OKUYOR

PepsiCo Türkiye 10 yıldır devam ettirdiği sosyal sorumluluk projesi ile kız öğrencilerin eğitimine önemli katkılarda bulunuyor. “Kızlarımız Okuyor, Işık Saçıyor” projesiyle kız öğrencilerin çevre, toplumsal cinsiyet eşitliği, sürdürülebilirlik ve insan hakları gibi toplumsal fayda odaklı konularda Türkiye’nin aydınlık geleceğine ışık tutmaları hedefleniyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder