Arzu Çekirge Paksoy Hedef KOBİ'leri güçlendirmek
HABERİ PAYLAŞ

Hedef KOBİ'leri güçlendirmek

Türkiye’de 3.5 milyon KOBİ var. KOBİ’ler sadece ülkemizde değil tüm dünyada ekonomilerin itici gücü konumundalar. Bununla birlikte küçük ve orta büyüklükteki işletmeler başarılı olmak ve işlerini büyütmek için ihtiyaç duydukları finansal araçlara, eğitim programlarına erişmekte zorluk çekebiliyor. Bu konuda öncülük eden iş dünyası KOBİ’lerin dünyadaki değişime ayak uydurması, dijitalleşmesi, kurumsallaşma ve markalaşma ihtiyaçları için sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyor. KOBİ seferberliği olarak da adlandırılabilecek bu girişimlerin sayıları hızla artıyor.

Haberin Devamı

Hedef KOBİleri güçlendirmek

İŞ DÜNYASI PLATFORMU

Özel sektörün ‘sürdürülebilir kalkınma amaçlarının’ gerçekleşmesindeki etkinliğini artırmak ve yeni ortaklıklar geliştirmek üzere Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu- TÜRKONFED, TÜSİAD ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı-UNDP öncülüğünde kurulan Hedefler için İş Dünyası Platformu, kalkınma sorunlarının çözümünde özel sektörün rolünü ve sözcülüğünü güçlendirmeyi hedefliyor.

Çalışmalarını iklim değişikliği ve afetlere hazırlık, işletmeleri geleceğe hazırlama ve kapsayıcı büyüme temaları altında sürdürüyor. Bu amaçla hayata geçen ‘İşimi Yönetebiliyorum Projesi’ KOBİ’lerin büyüme potansiyellerini gerçekleştirmek için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerileri kazanmalarına destek olmayı hedefliyor.

2019'da başlayan proje kapsamında Antalya, Hatay, Balıkesir, Mardin ve İstanbul’da düzenlenen konferans ve eğitimlerle 1000 KOBİ’ye ulaşıldı. Projeye katılarak eğitim almak isteyen KOBİ’ler TÜRKONFED’in web sitesinden bilgi alabilirler. Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel, “3 yıl içinde farklı şehirlerde toplam 3 bin KOBİ’ye ulaşarak işletmelerimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz” diyor.

Hedef KOBİleri güçlendirmek

TEKNOLOJİ BULUŞMALARI

KOBİ’lerin iş yapma şekillerinde ve rekabet koşullarında dijitalleşmelerini ve dünyadaki değişime ayak uydurmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen Türkiye Teknoloji Buluşmaları’nın son durağı Antalya oldu.

TOBB himayesinde, Vodafone Türkiye ve Akbank’ın desteğiyle ‘KOBİ’ler İçin Dijital Dönüşüm, E-ticaret ve E-ihracat’ temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, işletmelerin tasarruf ve verimlilik sağlayabilecekleri en yeni teknolojiler ele alındı.

Haberin Devamı

Daha önce Trabzon, Antalya, Gaziantep, Balıkesir, Eskişehir, Adana, Diyarbakır ve Konya’da düzenlenen organizasyonda şirketlerin teknolojiyle gelişmesi ve büyümesi konusunda bilgi paylaşılıyor.

MİGROS KOOPERATİFÇİLİK OTOBÜSÜ YOLA ÇIKTI

Ticaret Bakanlığı yaklaşık 7 milyon ortağı bulunan kooperatiflerin gelişmesi, yaygınlaşması ve yeni nesillerin kooperatifçiliği tanımaları için ‘Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi’ni başlattı. Proje kapsamında ilk olarak Adana’dan yola çıkan ‘Kooperatifçilik Otobüsü’, Migros’un desteğiyle 12 ile gidecek. Ziyaret edilen illerde bir hafta boyunca kalınacak.

Hedef KOBİleri güçlendirmek

İlçelerde ve köylerde kooperatif temsilcileriyle bir araya gelerek eğitimler verilecek, yeni işbirlikleri geliştirilecek. Gidilen her ilde en az bir yeni kooperatif ve iş fikri oluşturma hedefiyle yola çıkan Kooperatifçilik Otobüsü’nde, kooperatif kurmak veya ortak olmak isteyen vatandaşlar danışmanlık hizmeti de alabilecek.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder