Arzu Çekirge Paksoy Her şey bir hayalle başlar
HABERİ PAYLAŞ

Her şey bir hayalle başlar

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Kalite Derneği (KALDER) ve TÜSİAD işbirliği ile düzenlenen 27. Kalite Kongresi’ndeydim. Teması ‘Sürdürülebilir Ortak Gelecek’ olan kongreye birbirinden değerli konuşmacılar katıldı. Gelecekte yaşantımızı büyük ölçüde değiştirecek teknolojik gelişmelerden daha yaşanabilir bir dünya için neler yapmamız gerektiğine, eğitimden çevreye sürdürülebilirlik konusunda ufuk açıcı konuşmalar dinledik.

Beni en çok etkileyen iki sosyal girişimcinin eğitim konusunda gerçekleştirdiği çalışmalar oldu. Hayal ederek yola çıkan ve dokundukları çocukların hayatlarında fark yaratan bu girişimlerden ilki, Van’lı bir öğretmen olan Emre Alettin Keskin’in hayata geçirdiği ‘Hayal Gücü Merkezleri’… Bugün 10 şehirde faaliyet gösteren ve kendilerini “Soran, keşfeden, üreten çocuklarla birlikte geleceği tasarlıyoruz” diyerek tanıtan HGM’lerde, çocukların yazdıkları kitaplardan oluşan Çocuk Uzay Kütüphanesi bile varmış. Bu ufuk açıcı sosyal girişimi yürekten kutluyor ve tüm Türkiye’ye yayılarak çocuklarımıza hayal etmekten hiç vazgeçmemelerini öğretmelerini diliyorum. (www.hayalgucumerkezi.com)

Haberin Devamı

Orada bir Köy Var UzaKta

İlgimi çeken diğer sosyal girişim ise köy okulları değişim ağı (KODA)… Türkiye nüfusunun yüzde 20’sinin kırsalda yaşadığını belirten KODA, köy okullarında görev yapan idealist öğretmenlerin gelişimi için çaba gösteriyor. “Orada bir Köy Var Uzakta” diyerek yola çıkan KODA, 8 ilde öğretmenlere eğitimler veriyor, köy çocuklarına daha nitelikli eğitim verebilmeleri için onları kişisel ve mesleki açıdan güçlendirmeyi hedefliyor. www.kodegisim.org

Hayallerimizden vazgeçmeden, çağı yakalayacak sürdürülebilir adımlar atabilirsek, ünlü futürist Ufuk Tarhan’ın deyimiyle “Gelecek güzel gelecek.”

Sevgi ve saygılarımla...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder