Arzu Çekirge Paksoy İş dünyasından sanata destek artıyor
HABERİ PAYLAŞ

İş dünyasından sanata destek artıyor

Kültür sanat etkinlikleri, sosyal sorumluluk konusunda duyarlı kurumlar tarafından gittikçe daha çok destekleniyor.

Bu konuda öncülüğü ise 1973 yılında İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nı (İKSV) kuran Eczacıbaşı yapıyor.

İKSV yıllardır İstanbul müzik, film, tiyatro ve caz festivalleri, İstanbul Bienali, İstanbul Tasarım Bienali, Leyla Gencer Şan Yarışması ve Filmekimi’ni düzenliyor.

İş dünyasından sanata destek artıyor

Vehbi Koç Vakfı’nın 50’nci yılında İstanbul Dolapdere’deki yeni binasına taşınan Arter; çağdaş sanat alanında sergilerin yanı sıra konserler, canlı performanslar, tiyatro, dans, film gösterimleri gibi sanatın pek çok disiplinini de içererek ziyaretçilerine ‘bir müzeden çok daha fazlası’nı sunmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

2 Ocak 2020’ye kadar herkese açık ve ücretsiz olan Arter’in kapıları, Tüpraş’ın desteği ile bu tarihten sonra da gençlere ve çocuklara süresiz açık olacak.

Sinemadan tiyatroya geniş bir seçki

Ekim ayının gözdesi Filmekimi, 60 uzun metrajlı 3 kısa filmle bu yıl da sinemaseverleri bekliyor.

Dünyaca ünlü yönetmenlerin ödüllü filmleri Filmekimi’yle İstanbul, İzmir ve Ankara’da izlenebilir.

İş dünyasından sanata destek artıyor

Aygaz, Opet ve Tüpraş’ın destekleri ile düzenlenen 23’üncü İstanbul Tiyatro Festivali, 13 Kasım-1 Aralık arasında tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Festivalde 28 tiyatro, dans ve performans topluluğunun 78 gösteriminin yanı sıra okuma tiyatroları, söyleşiler, atölye çalışmaları ve ustalık sınıfları gibi tamamı ücretsiz yan etkinlikler de gerçekleştirilecek.

İyilik için sanat

Türkiye’de sanat ortamının gelişimine katkıda bulunmak, markalarla sanatçıları bir araya getirmek, uluslararası platformlarda Türkiye’nin sanatçılarıyla yer almasını sağlamak amacıyla kurulan ‘İyilik İçin Sanat Derneği’, Anadolu’daki güzel sanatlar fakültelerinde eğitimlerini sürdüren başarılı öğrencileri, İstanbul’da konuk edip sanat etkinliklerine katılımlarını sağlıyor.

Bienal'in teması 'Yedinci Kıta'

Farklı sanat yaklaşımlarının bir arada deneyimlenmesini sağlayan bienalleri gittikçe daha çok kişi ziyaret ediyor.

Koç Holding’in 2007-2026 arasında 20 yıl boyunca destekleyeceğini açıkladığı İstanbul Bienali, 14 Eylül-10 Kasım 2019 arasında 16’ncı kez düzenleniyor.

Haberin Devamı

Bu yılki teması ‘Yedinci Kıta’ olan bienal, bu başlığı; bilim çevrelerinin Pasifik Okyanusu’nun ortasında yüzen atık yığınına verdiği isimden alıyor.

Bu kütle; 7 milyon tonluk bir plastik yığınından meydana geliyor.

İş dünyasından sanata destek artıyor


74 bin kişi gezdi

Akbank’ın desteği ile 14’üncüsü düzenlenen ve 22 ülkeden çağdaş sanat örneklerini ziyaretçilerin beğenisine sunan Contemporary Istanbul Fuarı’na büyük ilgi oldu.

74 galeri, 510 sanatçı ve 1400’den fazla çağdaş sanat eserinin yer aldığı fuarda, özel atölyeler, söyleşiler ve interaktif çalışmalar da yer aldı.

Caz Festivali başlıyor

Türkiye’nin en köklü caz festivali olan Akbank Caz Festivali, dünyanın en önemli caz müzisyenlerini ülkemize getirmenin yanı sıra, gelecek vadeden genç sanatçılara destek olmayı da hedefliyor.

130’dan fazla yerli ve yabancı sanatçının performans sergileyeceği 29. Akbank Caz Festivali, 17-27 Ekim arasında 36 mekanda gerçekleştirilecek.

Festivalde üniversiteli gençleri müzikle buluşturmayı hedefleyen Kampüste Caz konserleri Ankara, Kayseri, Nevşehir, Adana, Gaziantep gibi pek çok şehirde düzenlenecek.

Haberin Devamı

İş dünyasından sanata destek artıyor

Klasik severler için

Borusan’ın kurduğu İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) yıllardır sanatseverleri klasik müzikle buluşturuyor.

BİFO’nun yeni sezon açılışı 17 Ekim’de gerçekleşecek.

Her yıl Türkiye’nin tüm konservatuarlarından seçilen 100 genç müzisyenin bir araya gelmesi ile oluşturulan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası ise Sabancı Vakfı’nın katkıları ile konserler veriyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder