Arzu Çekirge Paksoy Kadın varsa imkansız yoktur
HABERİ PAYLAŞ

Kadın varsa imkansız yoktur

Son yıllarda kadın girişimcilerin sayıları ülkemizde de artıyor ancak bu artış istenen düzeyde değil. Kadınların potansiyelinden etkin bir şekilde yararlanamıyoruz... Ülkemizdeki girişimcilerin sadece yüzde 8,1’i kadın, yaklaşık 110 bin kadın girişimcimiz var... Uzmanlara göre Türkiye’deki kadın istihdamının desteklenmesi için kadın girişimci sayısı en az 3 katına çıkarılmalı.

Kadın girişimciliği için eğitimin yanı sıra yönetim tecrübesi de önemli. Ülkelerdeki tepe pozisyonlardaki kadın oranlarını inceleyen bir araştırmaya göre bu oran Türkiye’de yüzde 10-12 civarında ve ülkemiz 30 ülke içerisinde en alt sıralarda yer alıyor.

Haberin Devamı

Ancak kadın girişimciliğinde heyecan verici gelişmeler de yaşanıyor. Garanti Bankası’nın KAGİDER ile düzenlediği Kadın Girişimci Yarışması’na 12 yılda 37 bin kişi başvurdu. Yıllar önce 116 kadın girişimci ile başlayan bu yolculuk, binlerce kadın girişimciye ulaştı, hayallerinin peşinden gitmeleri için onlara cesaret verdi.

İLHAM VERİCİ ÖRNEKLER PAYLAŞILACAK

Geçtiğimiz günlerde bu yarışmanın ödüllü kadın girişimcilerinden biriyle tanıştım. Kars Kaz Evi’nin sahibi Nuran Özyılmaz sadece bir girişim başlatmamış, hiç olmayan bir sektör yaratıp, kadınlara istihdam sağlayarak adeta yöresinin kaderini değiştirmiş. İmkansızı başararak birçok kadına örnek olmuş.

Türk Tuborg A.Ş. 100 % Gönüllüyüz kapsamında ülkemizdeki cesur kadınların ilham verici hikayelerini başka kadınlarla paylaşmak ve kadınları hayallerinin peşinden gitmeleri için motive etmek amacıyla yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlatıyor. Kadınlara fırsat, ilham ve cesaret veren girişimlerin sayılarının artmasını diliyorum...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder