Arzu Çekirge Paksoy Projelerde öncelik kadın ve çocuklarda
HABERİ PAYLAŞ

Projelerde öncelik kadın ve çocuklarda

Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları 2019 yılında da kurumların gündeminde önemli yer tuttu. Bu gelişmenin kaynağında tüketicilerin toplumsal duyarlılığı yüksek kurumların ürün ve hizmetlerini tercih etmeleri, gençlerin de önem verdikleri değerlere sahip çıkan şirketlerde çalışmayı önemsemeleri geliyor. Dolayısıyla başarılı sosyal sorumluluk çalışmaları kurumlar için ciddi bir rekabet avantajı sağlıyor.

DUYGUSAL BAĞ

Müşteri ile duygusal bağ kurmak, onun önem verdiği konulara kurumun da önem verdiğini göstermek önem taşıyor. Artık tüketiciler sadece ürün ve hizmeti değil, onu üreten markanın imajını, yarattığı değerleri de satın alıyor. Bu bağlamda, kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları markaların itibarını güçlendirmek, bilinirliğini artırmak için gittikçe daha çok kullanılıyor.

Haberin Devamı

Projelerde öncelik kadın ve çocuklarda

EN ÇOK EĞİTİM

İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) gerçekleştirdiği Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) araştırması kapsamında 500 büyük şirketin projelerini inceledi. 1.420 projenin değerlendirildiği araştırmaya göre şirketler 2019’da en fazla eğitim alanına yönelik sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi. İncelenen KSS projelerinin yüzde 38’i eğitimi konu alırken, ikinci sırada çevre, üçüncü sırada sosyal destek, dördüncü sırada kültür-sanat projeleri yer aldı.

ŞİRKETLERİN KATKISI GİDEREK ARTIYOR

*Coca Cola kadınların toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi ve kalkınmada aktif rol almaları amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği ve İstanbul Teknik Üniversitesi ile birlikte ‘Kız Kardeşim’ projesini gerçekleştiriyor. Projenin 2019 çalışmaları kapsamında 12 ilde kadınlara eğitim verildi.

*Turkcell, TOBB ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile işbirliği yaparak hayata geçirdiği ‘Geleceği Yazan Kadınlar’ projesi ile kadınları yazılım konusunda eğiterek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmak, kadın çalışan oranının yüzde 27 olduğu bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe kadınların istihdamını ve girişimciliğini artırmayı hedefliyor.

*Türkiye Vodafone Vakfı kadınların ekonomik ve sosyal açıdan güçlenmesi, eğitim ve refah seviyelerinin artmasına katkıda bulunmak için hayata geçirdiği ‘Girişimcilikte Önce Kadın’ projesini Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle yürütüyor. Projeyle, girişimci kadınların el emeği ürünlerinin dijital teknolojilerin getirdiği yeniliklerle satılarak gelir getirici bir faaliyete dönüşmesine olanak sağlanıyor.Projelerde öncelik kadın ve çocuklarda

Haberin Devamı

SORUMLU KURUMLAR TERCİH EDİLİYOR

Dünyaya baktığımızda da durum farklı değil... Tüketiciler artık karşılarında daha sorumlu kurumlar, daha sorumlu çalışanlar bulmak istiyor. Kurumların toplumsal konularda takındıkları tutum, yöneticilerinin gösterdiği duyarlılıklar, hem çalışanlar hem de müşteriler tarafından dikkatle izleniyor.

Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre tüketicilerin yüzde 87’si kendi önem verdiği bir konuya destek veren kurumun ürününü tercih edeceğini belirtirken, yaklaşık üçte ikisi kendi görüşüne ters bir konuyu destekleyen kurumun ürününü almayı reddedeceğini belirtiyor.

SÜREKLİ OLMALI

Tüketiciler kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarının yaygınlaşmasını, toplumun geneline yayılmasını ve sürdürülebilir olmasını bekliyor. Sürekliliği olmayan projeler yeterince algılanmıyor ve kamuoyunda olumlu geri dönüş almıyor. 2020’de özgün, sürdürülebilir ve toplumsal fayda yaratan projelerin sayılarının artması bekleniyor.

Haberin Devamı

2019’UN BAZI ÖDÜLLÜ PROJELERİ

*COCA-COLA TÜRKİYE / KIZ KARDEŞİM (Altın Pusula Ödülleri/Eğitim)

*ETİ GIDA / ETİ SARI BİSİKLET (Altın Pusula Ödülleri/Sağlık)

*ANADOLU EFES / GELECEK TARIMDA (Altın Pusula Ödülleri/Tarım)

*TURKCELL / GELECEĞİ YAZAN KADINLAR (Altın Pusula Ödülleri/Kadın)

*BOYNER / İYİLİĞE DÖNÜŞTÜR (Altın Pusula Ödülleri/ Sürdürülebilirlik)

*FRİTO LAY GIDA / CHEETOS GELİŞİM MERKEZLERİ (PRİDA Ödülleri/UNICEF Ödülü)

*DANONE TÜRKİYE / İYİ Kİ ANNEM ÇALIŞIYOR (TİSK Sosyal Sorumluluk Ödülleri)

*ANADOLU SİGORTA / BİR USTA BİN USTA (PRİDA Ödülleri/ Topluma değer katan proje)

*MERCEDES-BENZ TÜRK / HER KIZIMIZ BİR YILDIZ (TİSK Sosyal Sorumluluk Ödülleri)

*BORÇELİK / KADINA GÜÇ İŞ YOK (TİSK Sosyal Sorumluluk Ödülleri)

*TÜRK TRAKTÖR / BİLİNÇLİ ÇİFTÇİ, GÜVENLİ TARIM (TİSK Sosyal Sorumluluk Ödülleri)

*PEGASUS/ YARINLARA UÇUYORUZ (TKSSD Akademi Ödülleri)

*İSTANBUL SABİHA GÖKÇEN HAVAALANI / HAYVANLAR VE BİZ (TKSSD Akademi Ödülleri)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder