Ayça Okay Büyük Elma’dan 1 adet okunmamış yeni mesajınız var!
HABERİ PAYLAŞ

Büyük Elma’dan 1 adet okunmamış yeni mesajınız var!

Türk sanatçıları dünyaya tanıtmak üzere 2018 yılında New York’ta kurulan Hub Design platformununun çalışmaları, yaşanan zor günlere inat, hız kesmeden, sergi takvimine bir yenisini ekleyerek “Echo” isimli sergiyle devam ediyor.

Geçtiğimiz nisan ayında Hub Design ekibi “Stream” isimli, pek çok yerli ve yabancı sanatçının aralarında olduğu ve pandemi dönemi üretimlerini konu alan bir dijital sergi serisine başlamıştı. Oldukça ses getiren ARTSY üzerindeki bu dijital sergi serisine yine çok duyarlı ve gündemden beslenen bir kavramsal çerçeve belirleyerek harekete geçiyor.

Haberin Devamı

25 Temmuz-15 Ağustos arasında online olarak dünyadaki tüm sanatseverlerin beğenisine sunulacak olan dijital serginin önemli bir misyonu var. Belki de uzun süredir kaybettiğimiz “insani değerleri” yeniden hatırlatmak.

Büyük Elma’dan 1 adet okunmamış yeni mesajınız var

Dicle Çiftçi

Gittikçe yozlaşan yaşantılarımızda, mart ayı itibarıyla yüzleştiğimiz, nanometre büyüklüğündeki virüs hayatımıza girmiş olmasaydı; belki de bu durumun bilincinde tam olarak olamayacaktık.

Doğaya verdiğimiz tahribat, tüketim odaklı yaşam tarzımızın bitmek bilmeyen doyumsuzluğunun etkisiyle yarattığımız ekolojik dengesizlik, birbirimize uyguladığımız korkunç şiddet, ayrımcılık, zorbalık gibi katastrofik sonuçları olan durumları referans noktası olarak alacak olursak, insani değerlerden oldukça uzak bir noktada olduğumuzu söylemek yanlış olmaz.

Uluslararası arenada sanatçıların adil şekilde temsiliyetini sağlamak ve ses getirecek farklı projeleri sanatın gücüyle birleştirerek sanata alan yaratmayı ve milli değerleri ön planda tutarak dünyaya yaymayı hedefleyen Hub Design platformu, bulunduğu lokasyon itibarıyla New York’ta; tam da COVID-19 kaosunun orta yerinde kalarak faaliyetlerine hız kesmeden devam etti. Geçtiğimiz 5 ayda 30’a yakın uluslararası platformda çalışma alanı bulunan sanat galerisi ve farklı mimari projeler için sanatı konumlandırmaya yönelik işbirlikleri yapan Hub Design; bünyesindeki sanatçılarla sağladığı güçlü ve samimi iletişimi elden bırakmayarak, onların eşitsizlik odaklı sorunları baz alarak ürettiği eserlerinden yine çok sesli bir seçki oluşturdu.

Haberin Devamı

Büyük Elma’dan 1 adet okunmamış yeni mesajınız var

Fırat Neziroğlu, Adam and Eve

Echo” sergisi adından da anlaşılacağı üzere insanların sanat dili üzerinden sesi olmayı hedefliyor. Hub Design, dünyamızı çirkin bir yer haline getiren kötücül düşüncelerin yarattığı yıkımı pentür disiplini üzerinden mercek altına alarak, dünyadaki tüm sanat profesyonelleri ve izleyicilerinin erişim sağlayabildiği Artsy üzerinden ikinci dijital sergilerini 25 Temmuz itibarıyla görücüye çıkarıyor.

Sergide hem yabancı hem Türk pek çok sanatçı bulunuyor. Son dönemde Sertab Erener’in yeni albümünde portre çalışmalarıyla sanat ve müziğin buluşmasında köprü olan Dicle Çiftçi, kamusal alandaki gerçekçi formlardan oluşan heykellerinden tanıdığımız heykel sanatçısı Kadriye İnal, ekspresyonist portreleri ile son dönemde pek çok koleksiyonerin koleksiyonuna girmiş olan Taner Yılmaz, “Rhinos Back In Town” sergisi ile Türkiye’nin ilk 5 duyuya hitap eden sergisine imza atan Özge Günaydın, Fırat Neziroğlu, Zeynep Yazıcı, Irma Strauss, Omer Tshuva , Elifko, Sinan Dağ , gibi sanatçıların yanı sıra Toronto’da yaşayan ve dijital sanat üzerine eğitim alan Gizem Candan ve oldukça ses getiren kişisel sergisi “Dem” ile izleyenleri hayrete düşüren başka bir genç yetenek Lal Batman gibi isimler bulunuyor.

Haberin Devamı

Sergiyi https://www.artsy.net/hub-design/shows linkinden ziyaret edebilir ve @hubdesignny instagram hesabı üzerinden sanatçılarla ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder