Ayça Okay Çanakkale Bienali ekibinden Troya Kazıları Sanat Ekibi ile ortak çevrimiçi proje: Kanatlı Sözler/Katmanlar
HABERİ PAYLAŞ

Çanakkale Bienali ekibinden Troya Kazıları Sanat Ekibi ile ortak çevrimiçi proje: Kanatlı Sözler/Katmanlar

Uluslararası 7. Çanakkale Bienali 18 Ekim'de kapanmıştı. Küratörlüğünü CABININ (Deniz Erbaş ve Seyhan Boztepe) ve Azra Tüzünoğlu'nun yaptığı sergilerin bulunduğu bienalde "Neye Benziyor?", "Hasarlı veya Tahrip Edilmiş: Kültür" ve "Hiç İstemeden ama Seve Seve" isimli sergiler sırası ile Mahal Sanat, Kırmızı Konak, Korfmann Kütüphanesi ve Troya Müzesi’nde sanat izleyicisiyle buluşmuştu.

Bienal bitiş tarihinden sonra pek çok kez çevirimiçi turlarla da ziyaretçilerle buluşan sergiler aynı zamanda Türkiye’nin 2020 yeni mezun sanatçı platformu “BASE” kapsamında gerçekleşen sanat söyleşisinde de bienal kapsamındaki sergileri küratörlerin anlatımıyla dinleme fırsatı sunmuştu. Hatırlatayım, söyleşinin kaydına Youtube’dan ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

Çanakkale Bienali ekibi “CABININ” şimdilerde yeni bir çevrimiçi serginin haberini müjdeledi. Üstelik alanında bir ilk niteliği taşıyor… Troya Kazıları Sanat Ekibi tarafından sanatçı ve küratörlerin arkeologların araştırma sahasına girebildiği, tarihi alan ve müzenin bünyesinde sürdürülen çalışmaları deneyimleyebildiği yeni bir modelle bu sergide birbirine eklemlenmiş durumda. Çağdaş sanat ve arkeoloji ilişkisini merkeze alarak yola çıkılan ve bu iki pratiğin etkileşimine odaklanan “Kanatlı Sözler/Katmanlar” sergisi pandemi sürecinde sanatçı ve arkeologların bir arada düşünme ve tartışma süresinden meydana gelen üretimleri bir araya getiriyor. Sonuçları incelerken bir arkeologun detaycı ve titiz şekilde konuyu ele alış biçimi ile sanatçının beslendiği her türlü duygusal deneyim, deneysellik ve sezgilerin harmanlandığı adeta hybrid bir modelin varlığını gözler önüne seriyor.

Arkeolog ve küratörlerin kesişen kümeler olduğu gerçeğini pek çok farklı yönden ele alan serginin oluşumunda yine coğrafi önemi ile Çanakkale ve dolayısı ile Troya ortak zemini var. Küratörlüğünü Seyhan Boztepe ve Deniz Erbaş’ın yaptığı , Prof. Dr. Rüstem Aslan’ın danışmanlığında gerçekleşen sergide Burak Topçakıl, Erdal Sezer, Mehmet Erim, Ülkü Sönmez, Yağmur Ebru Metin, Yeliz Saydan gibi sanatçılar yer alıyor.

Haberin Devamı

Sergiyi şu linkten ziyaret edebilirsiniz: https://my.matterport.com/show/?m=A3futLje3a6

Sıradaki haber yükleniyor...
holder