Ayça Okay CoroNATION olarak biz!
HABERİ PAYLAŞ

CoroNATION olarak biz!

Çinli aktivist sanatçı Ai Weiwei’in Covid-19 salgının beşiği niteliğindeki Wuhan şehrinde yaşananları konu alan “Coronation” uzun metrajlı belgesel filmi yayına girdiği andan itibaren sürekli olarak gündemde.Hastane, ev ve karantina bölgelerindeki çekimlere yer veren filmin sonuna gelirken gerçekten zorlanıyorsunuz.

Hem karantina döneminde yaşadığımız o sıkıntılı günleri hem de hastanelerde acı çeken hastaların gerçek görüntülerini deneyimledikten sonra, INSTAGRAM hikayelerinde maskesiz dolaşan ya da sosyalleşme pahasına etrafındakileri tehlikeye atan kişileri görünce üstünüzü başınızı parçalayasınız geliyor yani…

Haberin Devamı

Aslında bu sanatçının ilk belgeseli değil. Daha önce mülteci krizi ve ekonomik sorunları baz alan belgeseller de yayınlamıştı. Aktivist olmasının getirdiği bir sorumlulukla yalnızca hükümetin Covid-19 sürecindeki tepkimelerine eleştirel bir yaklaşım sergilemenin yanı Wuhan halkının pandemiyle başa çıkarken yaşadıklarını da mercek altına alıyor.Çekimler yerel halk içinden görevlendirilen kişilere ait ancak son derece profesyonel.

Filmi izlemek isterseniz ben “Vimeo” üzerinden 6 dolar gibi bir bedel karşılığında kiralamıştım ve 2 günlük bir kiralama süresi vardı. Ancak dilerseniz satın alabiliyorsunuz. Gerçek görüntülerle yüzleşmek ve biraz sanatın eleştirel perspektifinden, 2020’yi akıllardan çıkmayacak bir yıl olarak tarihe kazıyan Covid-19 için arşiv niteliğinde olan bu belgesel tam size göre olabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder