Ayça Okay İstanbul eylüle sanat ile merhaba dedi
HABERİ PAYLAŞ

İstanbul eylüle sanat ile merhaba dedi

9 Eylül benim için her zaman memleketim olan İzmir’in kurtuluşunu anımsatan önemli bir gündür. Bu yıl tüm coşkulu kutlamaların ertelenmek durumunda olması elbette ki biraz burukluk yaratmadı değil, ancak tabii sıkı önlemler alındığını bilmenin konforu da bambaşka bir hissiyat.

9 Eylül İstanbul için ise, iki önemli projenin lansmanının yapıldığı dopdolu bir gün olarak akıllara kazındı… Bu projelerden birincisi, taşıdığı katma değer itibarıyla adeta pandemi döneminde sanat ve sanatçı için bir aşı niteliği taşıyor! Peki neden mi? İnoliva İlaç firmasının inovasyon çalışmaları kapsamında üretilen 'Çinkopast' pastil gıda takviyesi lansmanı kapsamında misyonu Türkiye’de çağdaş sanatı ve genç sanatçıları desteklemek olan Sanat Seninle Derneği ile işbirliği yaparak 4 genç sanatçının 5 er eserini 100 binin üzerinde maskeye basarak 'Çinkopast'la birlikte Türkiye’nin önde gelen sağlık kuruluşlarından dağıtılmasını sağlayarak pandemi döneminde en olumsuz etkilenen endüstriler arasında yer alan sanat endüstrisine adeta bir can suyu sağlamış oldu.

Haberin Devamı

İstanbul eylüle sanat ile merhaba dedi

Mehmet Ali Yıldız, Joel Menemşe, Eda Çığırlı ve Mehmet Yıldırım ‘ın işlerini önümüzdeki günler de sokaklarda sıkça göreceğiz gibi görünüyor. Böylelikle sıkıcı görüntülü ve hem kendi sağlığımız hem çevremizdekilere karşı olan sorumluluğumuz nedeniyle takmak zorunda olduğumuz maskelere sanatsal dokunuşla renk gelmiş oldu…

İkinci keyifli sanat etkinliği ise, aslında pandemi öncesi Bozcaada’da tarihi dokuyu kapsayan oldukça otantik mekanların kombinasyonu ile kurgulanarak yapılması planlanan FAM Bozcaada Festivali hakkında.

İstanbul eylüle sanat ile merhaba dedi

Gastronomi, sanat, müzik kutsal üçlüsüyle ziyaretçilerinin 5 duyusuna hitap ederek farklı bir deneyim yaşatmayı odak haline getirmiş etkinlik pandemi nedeniyle Kabataş‘ta izleyicileriyle buluştu. Lal Batman küratörlüğünde gerçekleşen multidisipliner yapıda 15 sanatçının yer aldığı sergiye de ev sahipliği yapan etkinlikte sosyal mesafeli inanılmaz keyifli bir kalabalık vardı. Sinan Logie, Halil Vurucuoğlu, Tuğba Elmas, Tom Fellows gibi sanatçıların işlerini Kabataş’tan geçerken sağınızda fark etmemeniz mümkün değil.

Haberin Devamı

Her iki proje lansmanı da adeta pandemi sürecinde sanatın aldığı yaranın izini silmek istercesine herkesi yine birleştirdi ve buluşturdu. Yalan yok… Çok ihtiyacımız varmış!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder