Ayda Ersan

18 Eylül 2019, Çarşamba 15:48

Metaforik bir bahçe çalışması: Bölüm 2

Bugün sizlere bahçe çalışmanızın devamını anlatmak istiyorum.

Önceki yazıyı kaçırmış olanlar şuradan okuyabilirler: Metaforik bir çalışma

Birçoğunuzdan gelen maillerin sonucunda bahçe metaforunun ne anlama geldiğini net olarak çözdüğünüzü fark ettim.

Evet, bahçe sizin hayatınızı temsil ediyor.

Sıınırları olmayan bahçelerin sahiplerinin sıklıkla hayatlarında hayır demekte zorlandıklarını ve hayatlarını taciz eden kişilere açık duruma getirdiklerini fark ettim.

"Neden sınır koymuyorsun?" dediğimde ise, "Böyle bir ihtiyaç duymadım" dediler. Ancak akabinde, bahçenin etrafında çit ya da duvar gibi sınırlar oluştuğunu algıladılar.

Sınır koymak çok önemli gördüğünüz gibi. Ancak bazı aşırı korumalı bahçeleri olanlar da var. Bu kişiler sıklıkla ilişki sorunlarıyla gelir. Şikayetleri,

03 Eylül 2019, Salı 09:52

Dışarıda hiç bir şey olduğunu bilseydiniz nasıl olurdu?

Şimdi size üstünde fazla düşünmeden içinize doğanları hissetmeniz için bir kaç şey soracağım. Önemli olan cevaplar değil, buna nasıl tepki verdiğiniz. İçinizden gelen ses neyse; o, gerçeği söyleyecektir güvenin.

*Dışarıda hiçbir şey olduğunu, aslında her şeyin kendi içimizden yansıdığını ve biz neysek dışarıda da onu yaratıp deneyimlediğimizi bilseniz ne hissederdiniz ?

*Dünyanın bir oyun sahnesi ve bizim de bu sahnenin başrol oyuncuları olduğumuzu bilseydiniz yaşamda hangi rolde olmayı seçerdiniz ?

*Dünyanın hiç de sandığımız gibi zavallı, hasta, yaşlı ve düşman olmadığını, istediği anda tüm gücüyle her şeyi yenileyebildiğini ve bizimle muhteşem bir uyumla BİR olmaya hazır olduğunu bilseydiniz ilk ne yapardınız ?

*Kurban ve katil kimliklerinin aslında birbirinin birer yansıması olduğunu ve aynı frekansta var olduklarını bilseydiniz o zaman tepkiniz nasıl olurdu?

*İçimizdeki düşük duygu frekanslarıyla (öfke, nefret, kırgınlık, mutsuzluk, lanet,üzüntü) dünyaya meydan okuduğunuzda aslında bunun kat be katını üstünüze çektiğinizi, çoğalttığınızı ve deneyimlediğiniz her şeyi bu negatif duygularla yaratmaya devam ettiğinizi bilseydiniz neyi değiştirmeye gönüllü olurdunuz?

*Ötekileştirip beğenmediğimiz, yargıladığımız herkes ve her şeyin görmekten imtina ettiğimiz kendi içimizdeki gölge taraflarımıza ait olduğunu bilseydiniz, o parçalarınıza kucak açsaydınız nasıl olurdu?

***