Ayda Ersan Metaforik bir bahçe çalışması: Bölüm 2
HABERİ PAYLAŞ

Metaforik bir bahçe çalışması: Bölüm 2

Bugün sizlere bahçe çalışmanızın devamını anlatmak istiyorum.

Önceki yazıyı kaçırmış olanlar şuradan okuyabilirler: Metaforik bir çalışma

Birçoğunuzdan gelen maillerin sonucunda bahçe metaforunun ne anlama geldiğini net olarak çözdüğünüzü fark ettim.

Evet, bahçe sizin hayatınızı temsil ediyor.

Sıınırları olmayan bahçelerin sahiplerinin sıklıkla hayatlarında hayır demekte zorlandıklarını ve hayatlarını taciz eden kişilere açık duruma getirdiklerini fark ettim.

"Neden sınır koymuyorsun?" dediğimde ise, "Böyle bir ihtiyaç duymadım" dediler. Ancak akabinde, bahçenin etrafında çit ya da duvar gibi sınırlar oluştuğunu algıladılar.

Haberin Devamı

Metaforik bir bahçe çalışması: Bölüm 2

Sınır koymak çok önemli gördüğünüz gibi. Ancak bazı aşırı korumalı bahçeleri olanlar da var. Bu kişiler sıklıkla ilişki sorunlarıyla gelir. Şikayetleri, "Neden kimse hayatıma girmiyor? Neden kimse beni görmüyor?" vs gibidir. "Bahçene kimseyi almamaya ne zaman karar verdin?" diye sorduğumda, yaralı ve küskün bir yaşının bu kararı aldığını; o nedenle bahçesine, yani hayatına kimseyi alamadığını fark ettiler. Yani kapıları kendileri kapatmıştır ama farkında değillerdir.

Ebeveynler ile karşılaşma

Bahçe alacakaranlık ise ya da hava kapalıysa, sıklıkla baba ile ilişkide kopukluk ya da sorun vardır. Çünkü baba, astrolojide güneş ile temsil edilir. Baba ile denge kurulur ve sevgi akışı gerçekleşirse, bahçede güneş açar.

Anne ile bağ kopuksa bahçe çorak olabilir. Yeşil çimler olsa da, anneyle denge kurulup sevgi akışı sağlanırsa, bahçede çiçekler açar, ağaçlar meyve verir. Anne, bahçede Venüs ile temsil edilir. En önemlisi ebeveynler ve atalarla bağ kurabilmek ve gücümüzü aldığımızı hissetmektir.

Metaforik bir bahçe çalışması: Bölüm 2

Sorunlu kişiler ya da ilişkiler

Size zamanında sıkıntı ve zarar vermiş kişiler varsa, onları da çağırıp sizde bıraktıkları duyguları ifade ve iade edebilirsiniz. Çok hafifletici olacaktır. Genelde ağır duygular vücudun bir yerinde duran taş (Satürn) gibi tanımlanır. Ona ihtiyacınız yoksa atın ya da beyaz bir ışıkla temizleyin. Ağırlık kalkacaktır.

Bahçenin şekli şemali

Bahçe geniş ve yeterli bir alansa, hayatınızın içinde kendinizi rahat hissediyorsunuz demektir.

Haberin Devamı

Bahçenin sağ tarafı eril sol tarafı dişil yönü temsil eder.

Herhangi bir yönde çukur, kaya vs gibi oluşumlar varsa, o yönünü iyice tanımlayın. Çukurlar sıklıkla anneden alınan korkuları, kayalar dirençleri ve bunların hangi ebeveyden aktarıldığını tanımlar.

Sararmış bir bahçe, kişinin kendine ve ruhuna bakmaktan vazgeçtiğini ve depresyonu anlatır.

Eğer kişi iki ayrı bahçeye sahipse, çifte hayat yaşıyor olabilir. Gizli bir evlilik vs. ya da birbiriyle bağdaşmayan iki bilinçaltı kimliği çatışmada olabilir.

Metaforik bir bahçe çalışması: Bölüm 2

Kişi bahçesinin içinde değilse ve girmekte zorlanıyorsa, ağır bir bağımlılık sorunu olabilir. İçki, uyuşturucu vs ve gizli intihar eğilimi vardır.

Bunlar şimdilik paylaşabileceğim önemli ayrıntılar.

Bakalım siz hayatınızı nasıl tanımlıyorsunuz?

Unutmayın bahçe (hayat) size ait. Burada yapacağınız her düzenleme sizi ileriye götürür.

Sevgi ve şükranla 🌠💫

Sıradaki haber yükleniyor...
holder