Ayşe Mine Yaman Dekorasyonda 2010 alametleri
HABERİ PAYLAŞ

Dekorasyonda 2010 alametleri

Trend tahmin uzmanları ve sosyologları dekorasyonda yükselen trendleri gözler önüne sermeye baladılar. Hepsinin birleştiği ortak nokta ise git gide kötüleşen çevre ve ekonomik durumdan yola çıkarak mutluluk veren temaları evlerimize taşımak.

Bu temalardan biri mutluluk, renk, çok sevilen nesnelerle dolu rahat ve kısıtlamalar olmayan bir dekorasyon anlayışını içeriyor. Objelere, desenlere ve grafik dekorlara karşı duyulan duygusal bağ, resmi olmayan bir tasarım yaklaşımına yol açıyor. Belirgin tarihi referanslar aranmıyor ve koleksiyonlar hem spontanlık hem de özgürlük hissini ifade ediyor.

Haberin Devamı

Neşeli ve eklektik renk paletleri, sentetik keçeli kalemlerde görebildiğimiz parlak renkler, güçlü tonlar ve pastel renklerle kombine edilirken, bu karmaya siyahbeyaz aksesuarlar eşlik ediyor. Diyaloglar, espri ve renk, rahat ve görsel mutluluğa davet ediyor. Naif siluetlere uygulanan aplikeler, görsel anlatıma sahip baskılar ve pop grafiklerden oluşan kolajlar ve logolar. Teknik ve uygulamalarla yaratılan sıcaklığa tekstiller, tiftik üzerine yapılan işlemeler eşlik ederek temaya farklı bir boyut daha ekliyor.

Dekorasyonda 2010 alametleri

Bir başka öne çıkan tema ise ihtişamlı, sihirli, kafa karıştıran iç mekanlar; global sıkıntılara tepki olarak karşımıza çıkıyor. Tarihi sınırlar olmadan, teatral ve cezbedici dekorlar, lüks objeler ve mobilyalarla tamamlanıyor. Egzotik oryantal renk paletleri altın, gümüş ve koyu mavi gölgelerle bütünleşiyor. Sofistike renkler kış keyiflerini anımsatan zenginlikle birleşiyor. Koyu renk kumaş kullanımı dikkat çekiyor. Hacimli kadifeler, dokumalar ve jakarlar, desenleri ve süslemeleriyle dikkat çekiyor. Botanik referanslardan yola çıkılarak tasarlanan stilize figürler fantastik bir atmosfer yaratıyor.

Şu sıralar adını sıkça duyduğumuz ekolojik kaygılar ve etik kavram insanların yaşam tarzları üzerindeki etkilerini arttırdıkça ev kavramı gün geçtikçe çevreyle uyumlu şekil alıyor. Geridönüşüm alanında yaratıcılık kapıları açılıyor. İlhamını doğadan alan temalar, yazın mutluluk veren renklerini kış sezonuna taşıyor.

Haberin Devamı

Doğal malzemeleri anımsatan geri dönüşümlü malzemeler sofistike tasarımlarda kullanılıyor. Mat ve parlak zeminler, mini-maksi çiçeklerle rustik bir mekan yaratılmak isteniyor. Temalar, form açısından ergonomiyi ön plana çıkararak geniş hacimlerin devamı sinyalini veriyor. Doğayla kurulan güçlü bağlar olduğu gibi bırakılmış izlenimi veren yeni estetik görüntüler yaratıyor. Sentetik ve doğal renkler harmanlanarak bir arada kullanılıyor. Monokrom griler, küllü maviler ve pudra renkleri kırımzı, sarı, turuncu ve yeşil gibi parlak renklerle bir arada. Desenler sıkıştırılmış ve doğada çözülebilen plastik ve pamuklu tekstillere uygulanıyor. Flu ve solgun renklerdeki baskılar lazer kesimle şekillendirilen geometrik desenlerin tamamlayıcısı oluyor.

Dekorasyonda 2010 alametleri

Bir başka tema ise topraklarımızı ve kırsal dünyamızı yeniden keşifle ilgili. Şehir atmosferine eklenen bir parça kırsallık sayesinde çağdaş anlayışla arkaik dönem bir araya geliyor. Sanat ve elişi bu temada işbirliği yapyor. Evinizi yeni sezona hazırlarken hangi trendin peşine düşerseniz unutmayın; asıl önemli olan kendinizi mutlu ve rahat hissedebileceğiniz bir ev dekorasyonu.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder