Ayşe Mine Yaman Hayvan figürleri arasında safari
HABERİ PAYLAŞ

Hayvan figürleri arasında safari

İster şirin olsun ister vahşi, üzerinde hayvanların izlerini taşıyan tasarımlar, şu sıralar ev dekorasyonunda tasarımcıların gözdesi haline geldi. Bunun doğal sonucu olarak vitrinlerde boy gösteren ürünler, hayvanlar aleminde safariye çıkarak vahşi dünyayı eve taşıyacağımızın sinyallerini veriyor.

Kendimizi vahşi doğanın tam ortasında hissetmek ya da eğlenceli formlarla gülümsemek yorucu bir günün ardından evlere doğru kat ettiğimiz yolda hayalini kurduğumuz bir manzara haline geldi. Tasarımcılar da bu ihtiyacımıza kulak vermiş olacaklar ki; bu yıl evlerde eğlenceli bir konfor terapisi yaratacak ürünler tasarlamaya başladılar. Malzemenin, tekstilin ve renklerin ahenkli birleşimi, daha iyi bir yarın yaratan dünya modasına ilham kaynağı olmuş gibi gözüküyor. Büyümeyi reddeden Peter Pan’laşan modern insanlar, günlük yaşamda peri masallarının büyüsünü aramaya başladı. Artık evler birer harikalar diyarına dönüşüyor.

Haberin Devamı

Hayvan figürleri arasında safari

Tüm bu koşullarda da ortaya çıkan mobilya ve aksesuarlarda bir taraftan yastıkların üzerinde, abajurların etrafında, koltuklarda kullanılan kürkün dayanılmaz yumuşaklığı, derinin tartışılmaz cazibesiyle buluşarak dokunma duyumuzu harekete geçiriyor, diğer yandan hayvan desenlerinin vahşiliği, hayvan formuna bürünen İster şirin olsun ister vahşi, üzerinde hayvanların izlerini taşıyan tasarımlar, şu sıralar ev dekorasyonunda tasarımcıların gözdesi haline geldi. Bunun doğal sonucu olarak vitrinlerde boy gösteren ürünler, hayvanlar aleminde safariye çıkarak vahşi dünyayı eve taşıyacağımızın sinyallerini veriyor tasarımlarla yumuşayarak evde esprili köşeler yaratıyor. Bu hafif, konforlu ve dokunması keyifli doku, stresli kent yaşamını yumuşatıyor, dengeliyor. Kısaca hayvanlar, artık pek çok farklı tasarıma form oluşturarak evlerin her köşesinde kendilerine yer buluyorlar. Karmaşadan oluşan bu yeni düzen, bize birbirinden kopuk ve ilgisiz nesneler arasındaki güçlü bağı gösteriyor.

Deri dokular ve yalın parçalarla kombinlenen evlerde, deri kaplı mobilyalarınızı kullanırken bazı noktalara özen göstermelisiniz. Mesela radyatör, şömine gibi ısının yüksek olduğu yerlerden uzak tutmalısınız. Evde evcil hayvan besliyorsanız, bu tarz mobilyalar pek kullanışlı olmaz ya da üzerine bir örtü yayarak kullanmanız gerekir. Dokunma duyumuzu harekete geçiren kürk gibi yumuşak dokuları ise yatak odası da dahil evinizin tüm odalarında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Özellikle kış aylarında sıcaklık hissinizi arttıracak kürkten yapılmış bir battaniye ya da yastık, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacaktır.

Haberin Devamı

Hayvan figürleri arasında safari

Hayvan figürleri, kürklü tasarımlar gibi ürünleri, kendi doğal ortamında sergilemek için ağaç kütüklerinden sehpalar, dallardan mumluklar palmiye yapraklarından dekoratif objelerle birlikte kullanabilirsiniz. Değişik gruplamaları deneyerek objelerle oynamayı deneyin. Yeni tasarımlarda, Afrika ve Asya kültürlerinin kent yaşamına entegre olmuş yeni halleri birçok markanın koleksiyonlarına ilham vermiş. Renk ve desen paletleri konusunda da yine çeşitlilik hakim. Eğer yeşil renkte aksesuarlar kullanacaksanız bu rengi turuncu ya da kahve tonlarıyla birlikte düşünebilirsiniz.

Haberin Devamı

Şu sıralar değişimin en pratik yolu olarak nitelendirilen duvar kağıtları da oldukça revaçta. Gizli kalmış renk birlikteliklerini gözler önüne seren duvar kağıtları ya da beğendiğiniz figürleri duvarlara taşıyan çıkartmalar, evin geri kalan detaylarını arka plana itiyor.

Hayvan figürleri arasında safari

Evin boş tuvalleri olarak adlandırabileceğimiz duvarlar, duvar kağıdı ya da çıkartmalar ve tuğla, taş, beton gibi farklı efektler veren yapı malzemeleriyle zenginleşerek birer sanat eserine dönüşüyor. Tüm bunlardan yola çıkarak, çiçek desenleriyle oluşturulan duvar kağıtlarını da evinizin bu yeni senaryosu içerisine dahil edebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder