Ayşe Mine Yaman Yaşam alanlarının mevsimsel değişimi
HABERİ PAYLAŞ

Yaşam alanlarının mevsimsel değişimi

Ev dekorasyonunda bazen mevsime ayak uydurma dürtüsüyle bazen aynı eşyaları görmekten sıkıldığımız için bazen de yaşam koşullarımızdan dolayı değişiklik yapmak isteriz. Bunun için zaman harcamak ve ayrı bir bütçe ayırmak ise bir adım geriye götürür bizi. Eğer düşük maliyetlerle ve kısa bir sürede evinizde değişiklik yapmak istiyorsanız IKEA’nın sesine kulak vermenizi öneriyorum.

Ev yenilemede yaşam biçimleri dışında mevsimsel değişimler de söz konusu oluyor. Mesela yaz mevsiminde pastel renkler, çiçek desenleriyle dans eden tekstil ürünleri tercih edilirken kış mevsiminde daha koyu renklere yöneliyoruz. Fakat içerisinde bulunduğumuz ekonomik koşullar ve metropol yaşamının verdiği zorluklar gibi etkenlerden dolayı evlerimizde değişiklik yapmayı erteliyoruz.

Haberin Devamı

Yaşam alanlarının mevsimsel değişimi

Oysa yemekli ev davetlerinin, arkadaş toplantılarının kısaca evlerde daha çok zaman geçirmeyi gerektiren eylemlerin arttığı bir süreçteyiz. Bu süreçte de hepimizin ufak tefek de olsa değişikler yapmaya ihtiyacı var. Peki nereden başlayabiliriz? Bunun için IKEA’nın İç Mekan Tasarım Müdürü Itır Aksu’ya danıştım ve evlerde en çok zaman geçirilen mekan olan oturma odalarını, birkaç küçük değişiklikle yenilemenin sırlarını aldım.

ODANIN İLK HALİ

Burası modern ve çarpıcı renklerin hakim olduğu çocuklu bir aile için tasarlanmış oturma odası. Fonksiyonel detaylarıyla dikkat çeken bu oturma odasında çocuk için tasarlanmış bir oyun alanı da bulunuyor. Anne ve baba TV izlerken çocuk da kendi ortamında ailesiyle birlikte vakit geçirebiliyor. TV ünitesi ve eşya depolamak için tasarlanmış olan ünitenin kapakları görünmesini istemediğiniz eşyaları gizlemenizi sağlayacak hareketli bir sistem. Mesela televizyon izlenmediği zamanlarda ünitenin kapakları kapanabiliyor. Ya da aksesuarlarınızı sergilemek istiyorsanız kapaklar istekler doğrultusunda camlı olarak düzenleniyor. Tek bir ünite fakat birden fazla fonksiyon içeriyor. Depolama seçenekleri sadece görünenle sınırlı değil. Ayrıca cd’ler için pencere önünde ekstra bir depolama alanı da bulunuyor. Oda, çocuklu bir aileye yönelik hazırlandığı için ortada bulunan sehpanın köşeleri de oval formda tasarlanmış. Bu odada, kanepenin kılıfını yenileyip, tv ünitesinin sadece kapak rengini farklılaştırıp, tekstil, halı ve aydınlatmanın rengini ve yerini bir-iki saat gibi kısa bir sürede değiştirerek yeni bir oda elde edebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Yaşam alanlarının mevsimsel değişimi

DEĞİŞİMDEN SONRAKİ HALİ

Odanın yenilenme aşamasında ilk olarak kanepenin kılıfı değiştiriliyor. Perdeler de kanepeyle uyumlu renklerde seçildi. Fonksiyonel detayları ile dikkat çeken depolama ünitesinin odanın genel görünümüyle uyumlu olması için kapakları siyah olarak değiştirilirken ayrıca üzerine çiçek desenli çıkartmalar yapıştırılıyor. Kanepenin arkasında duran ve mekana derinlik katan aynaların ise sadece yerleri değiştirilirken arkasındaki duvar, raflarla kitap ve diğer aksesuarları sergilemek için değerlendirildi. Aydınlatmanın ise sadece yeri değiştirilerek farklı köşelerde renk dağılımı sağlandı. Halının rengi de daha koyu tonlarda seçildi. En önemli nokta ise tüm bu değişimler yapılırken seçilen ürünlerin düşük fiyatlarda olması. Çünkü IKEA’nın yeni kataloğunda geçen seneye oranla daha düşük fiyatlarda ürünler bulunuyor. Her iki odaya baktığımızda aslında ailenin yaşam biçimini engelleyen bir değişim yok. Sadece odanın atmosferi mevsimsel olarak değişti.

Haberin Devamı

Düşük maliyetlerle kolayca nasıl evinizi değiştirebileceğinizi mağaza içerisinde bulunan metrekarelere göre dekore edilmiş odalarıyla da özetleyen IKEA’da ayrıca salı günleri oturma odaları bölümünde, çarşamba günleri yatak odaları bölümünde, perşembe günleri de mutfak bölümünde çılgın fırsatlar sunuluyor. Haftanın bugünlerinde, bir mobilya ürünü ve bir de aksesuarda indirim uygulanıyor. Tüm yıl boyunca devam edecek olan bu günlerde mağazayı ziyaret etmenizi öneriyorum. www.ikea.com.tr

Sıradaki haber yükleniyor...
holder