Banu Şen Beklemeye değecek bir kuyruk
HABERİ PAYLAŞ

Beklemeye değecek bir kuyruk

Bu fotoğrafı iki gün önce İzmir’de bir sanat merkezinin önünde çektim. Aslında bazı günler araba ile geçerken daha uzun kuyruk görüyorum. Özellikle de gençlerin ağırlıklı olduğu uzayan bir sıra... İzmir’de iyi işler yapılınca mutlaka değerini buluyor.

Bunu Arkas Sanat Merkezi’nde açılan Picasso sergisinde bir kez daha gördük. Günlerdir devam eden bu sergi kuyruğunu görünce böyle düşünmeden edemiyor insan.

Beklemeye değecek bir kuyruk

ÜÇ YILLIK UĞRAŞ

Serginin açılışında Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, “Ekibimiz bu sergiyi İzmir’e getirmek için üç yıl uğraştı. Ama sonunda başardık. İnsanlar ciddi olduğumuzu anladı. Bu etkinlik Picasso’nun gösteri dünyasına ait eserlerini konu alan ilk özel sergi” demiş ve herkesi Picasso’nun farklı bir yönünü görmeye davet etmişti. Bu uğraş ve davet İzmirlilerin ilgisini görünce karşılığını alıyor diye düşündüm ben de. Sergiyi geçen hafta bir günde 2 bin kişi gezmiş ve bu sayı sergi açıldığından buyana olan günlük ziyaret rekoru olarak kayıtlara geçmiş. Sanırım önümüzdeki günlerde ilgi daha da artacak. Bugüne kadar 15 bin kişinin sergiyi gezdiğini öğrenmek de güzel bir haber.

Haberin Devamı

İZMİR VE PİCASSO

Sergiye gelince... Arkas Sanat Merkezi’ndeki sergi 18 Eylül’de açıldı. 5 Ocak 2020’ye kadar görülebilecek. 20. Yüzyıl’ın en büyük ressamlarından Pablo Picasso’nun eserlerinin yer aldığı sergi sadece İzmirlilerin değil Türkiye’deki tüm sanatseverlerin ilgi odağı. Picasso’nun gösteri dünyasını konu aldığı önemli tabloları, tasarladığı kostümler, eskizler, heykeller ve yaşamına dair fotoğraflar İzmir’deki serginin odak noktasını oluşturuyor. Hâlâ gitmediyseniz kentimize büyük emeklerle getirilen eserleri mutlaka gezin derim.

BELEDİYELERİN FESTİVAL YARIŞI

Bir de küçük bir not... İzmir’in çeşitli ilçelerinde hatta ülke genelinde çiçeği burnunda belediyelerin sürekli festival yaptığını görüyoruz. Aceleye getirilmiş ve anlamsız festivaller yerine bu şehrin insanlarını nitelikli, iyi organize edilmiş etkinliklerde buluşturmanız daha iyi olmaz mı? Aynı sanatçı bir bakıyorsun bugün bu ilçede bir hafta sonra başka bir ilçede. Bu festival yarışı biraz anlamsız değil mi?

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder